Reklama

Reklama

Dareka ga wataši ni kiss o šita

  • Japonsko 誰かが私にキスをした (více)

Obsahy(1)

Kdyby měla Naomi štěstí, tak by vyhrála hod mincí. Nemusela by se vrátit zpátky pro fotoaparát a nespadla by na zpáteční cestě ze schodů, a pak by se rozhodně neprobudila na ambulanci s amnézií. Pamatovala by si na otcovu snoubenku a také na svého přítele a na důvod, proč se do něj vlasně zamilovala. Také by více chápala svého nejlepšího kamaráda, který ji pořád záhadně nazývá šéfem. Nikdy by také nepotkala Jamese, spolužáka s tajemnou minulostí, který ji chtěl jednou políbit. Naomi ovšem štěstí neměla. (Galeana)

(více)

Recenze (6)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Podivnej film. Ačkoli evidentně nejsem cílová skupina, tak se mi to docela líbilo. Takovej japonsko-americkej film s americkejma kulisama a problémama a japonskym řešením a inteligencí. Ačkoli mne sralo, že hlavní hrdinka je blbá puberťačka a jeden z hrdinů neskutečnej emař, tak kouzlo asijského klidu a atmosféry to dokázalo udržet snesitelné. Film je šikovně natočenej a má velký množství perfektních detailů, ale víc než tři nedám. Příběh mne nezasáhl vůbec a za formu dávat čtyři nebudu. Kdyby to natočili amíci byla by to neskutečná chujovina IMHO. 65% ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Amerika je tady z toho dost cítit, ačkoliv se jedná převažně o Japansko. AM herci tam mají nepodstatné role a téměř žádný prostor, jejich obsazení tak vypadá spíš jako lákadlo na diváky (v ČR to evidentně nepomohlo). Na to, že se vlastně jedná o teen romance to má dost přepálenou stopáž. Vztahy mezi postavami fungují na, v dnešní době populárním, "friendzone" principu a to hodně podle amerických představ. Tím, že je to v japonštině to má trošku něco do sebe. První půlka filmu je lepší průměr, ta druhá už docela nuda. Osobně jsem se k tomu dostal přes Emmu, která tu má možná tak minutu prostoru, a to nijak uchvativou. Je to o něco lepší než ty klasický americký žánrový braky, ale opravdu jen o trošku. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tak já vážně nevím Horikita Maki a Kenichi Matsuyama válí, a první polovina je hodně povedená. Jenže pak dochází k něčemu,co Američané nazývají cheesy (fakt mě nenapadá, jak to přeložit do češtiny:) Posudťe sami, dívka ztratí pádem ze schodů pamět za poslední 4 roky, řeší problém své identity, co cítila a má cítit k jednotlivým lidem, navíc, to co bylo v minulosti je teď úplně jiné. Zjistí, že nechce být tím, čím byla, rozvijí se to moc zajímavě, hudební podkres je fajn, občas lehký humor a není na co bych si stěžoval. Poté to ovšem sklouzává do příliš předvídavé linie, působí to nevěrohodně a uspěchaně. Nevyužitý potenciál domnívám se, mělo se to vyvíjet jiným směrem a ne za každou cenu tlačit na shounen linii a konec, kdy sladký chlapec, získá to, po čem celou dobu toužil a dívka bez jakýchkoliv pochybností odhodí svoje dřívější myšlenkové, pochody, city, přesvědčení, to přece nemůže režisér a scénarista myslet vážně! Ale abych vám vylepšil dojem, Horikitty je skutečně úžasná a doufám, že se jí dostane do rukou povedený film nebo série, protože už dva, vlastně tři roky ! nehrála v sérii nebo filmu, který by mohl dostat červené hodnocení. Nevím, zda má smůlu při výběru, patří totiž k těm nejtalentovanějším herečkám v Japonsku, má široký typový rozptyl a velké charisma. Od tohoto filmu a jeho režiséra jsem čekal více, škoda. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco! V dobrém i špatném smyslu. Ale ten špatný smysl, to je jen z mé strany. Důvod: Viděno v kině TOEI 1 na Tokijské Šibuji (dne 25. dubna 2010), tudíž pouze v japonštině bez jakýchkoliv titulků. A protože na tom má japonština ještě není zdaleka tak dobře, rámcově jsem tomu sice rozuměla dobře, avšak do detailů to už byl problém. Celkově byl tedy dojem hodně dobrý, ale jsem si jistá, že by se mi to líbilo ještě více, kdybych byla schopná rozumět všemu (hodnocení by tak o nějakou tu desetinu možná stouplo). Výhoda byla, že několik postav hráli američtí herci, tudíž byla občas místo japonštiny slyšet i angličtina, což trochu pomohlo (s angličtinou u mě problém není). A důvod, proč se mi tenhle film vlastně ve výsledku líbil? Zajímavý námět a dobří herci - mám na mysli především Horikitu Maki, Matsuyamu Ken'ichiho a taky Tegoshiho Yuyu. Dějově je to skutečně něco, co tu ještě nebylo. Láska je složitá, pokud člověk ztratí paměť za posledních pár let a nepamatuje si ani vlastního kluka, natož jakou roli hráli v jejím životě ostatní lidé a kamarádi... Vážně mě to dostalo. Pěkný příběh. ~(4,5)~ Aktualizace 16.11.2010: Po druhém zhlédnutí s titulky jsem nakonec rozhodnutá nechat hodnocení tak, jak je, tady 4 a půl hvězdy. Lepší se mi to nezdálo, horší také ne. S pochopením všech detailů se pocit z filmu změnil jen o trochu. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Film pre náročnejších divákov. V zmysle, ľúbostný trojuholník? Pche, štvoruholník aspoň! Ace (Yelchin) mal doma bebopovského Eina. Wow. A jedna zo skladieb v záverečných titulkoch sa volala Avada Kedavra. A nie je Fassbinder ako Fassbender. A hrali Rosencrantz and Guildenstern Are Dead. A taktiež nie každý kto brooding-uje a má cool účes je Angel. Na týchto detailoch som sa vážne milo pobavila. Mladí herci sympatickí, soundtrack tak isto. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama