Reklama

Reklama

Vo Francúzsku prebieha nemilosrdná vojna medzi tajnými službami a islamistickými teroristami. V mene radikálne odlišných ideológií však jedni i druhí často používajú podobné metódy a zbrane, medzi ktorými nechýbajú ani ľudské bytosti. Patria medzi nich ich aj Diane, študentka, ktorá sa nechala naverbovať tajnou službou, a Pierre, mladík, ktorý verí, že radikálny islam mu pomôže nájsť riešenie jeho problémov. Vytrénovaní a pripravení na svoje "misie" sa čoskoro obaja ocitnú vo víre udalostí, z ktorých niet úniku... (RTVS)

(více)

Recenze (65)

unrocker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem od žabojedlíků fakt nečekal. Docela silně si myslím dovolili šáhnout na nynější problematiku teroristických útoků což si myslím ucházejícím způsobem ještě nedovolili ani američani. Ale frantíci se s tím nemazlí, nasadí tématiku Islámu a už je tu tajná služba, která má nakonec ve všem prsty. Skvěle používaná kamera, do toho klapající muzika a do toho všeho skvělé herecké výkony. Bravo jen tak dál! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Francouzi filmy na tahle témata prostě umí a podávají je bez příkras, o to víc, pokud vychází ze skutečných událostí. Věčný boj mezi islamisty a zbytkem světa. Dokážeme pochopit islám? Svým způsobem ano, tak mnoho má přejato z křesťanství.Dokážeme pochopit fanatismus, který je kolébkou terorismu? Ne, proč taky.A tak se dva muži stejně tvrdého a nemilosrdného ražení střetávají na opačném konci barikády a každý pro své záměry využívá své lidi, at jsou to agenti tajných služeb či vycvičení bojovníci k provádění sebevražedných atentátů, zde cvičených v okolí Bejrútu.Zavede nás do prostředí tajných služeb, vězení i mise v terénu, které zvlášť pro ženy nejsou lehké,ale......od roku 2001 Francie zabránila 15 bombovým spiknutím. A tak určitě stojí tenhle film za shlédnutí a Gerard Lanvin je pořád charismatický jako před 20 lety. Zinedin Zidan, kvůli němuž by možná byli Arabové schopni přestat trošku blbnout, tam bohužel nebyl a tomu já říkám velká škoda:-) Shrnuto a podtrženo, slušné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších filmov o protiteroristickej jendnotke so zaujímavou zápletkou. Film vyšiel už pred viacerými rokmi a Francúzi možno ešte netušili v akom stave sa budú nachádzať dnes. V súčasnosti by mohli takýto film točiť každý deň. Chválim aj kvalitné herecké výkony. Tomu hovorím typicky kvalitný francúzsky akčný film. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem krusty2. Secret défense mě mnohem víc chytla než celosvětové honičky Jasona Bourna. Liboval jsem si především ve výborném obsazením, symapatický a charismatický Gérard Lanvin, všestranný Simon Abkarian, směšný Nicholas DuVauchelle a když někde vidím Vahinu-vaginu, tak se směju. Jen mi chybělo to, co předvedla už ve dvou filmech - masáž nohou, tentokrát zašla s tou masáží ještě dál :-) Přeji jí konečně nějakou pořádnou roli. Největší klad spočívá v hlavní myšlence celého snímku - tajné služby ve svých metodách a využívání lidí nejsou o nic lepší než teroristé. Zkrátka vysoce kvalitní a zajímavý akční thriller. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Od poloviny filmu jsem byla na jeho průběh dost naštvaná, protože podle toho, jak v něm byla vyobrazena práce francouzských zpravodajců, se ani nedivím, co se tam děje... Na konci se sice řeklo, že to všechno byl záměrem, ale to jsem vůbec nepochopila, takže jsem zjevně nepochopila celý tenhle film, ale to mi koneckonců zas tak nevadí... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Viaceré z tréningových metód, vykreslených vo filme, pochádzajú z kontroverznej knihy bývalého dôstojníka Mosadu Victora Ostrovského "By Way of Deception" (vyšla v českom preklade pod názvom "Lstí a klamem"). (Pembroke)

Reklama

Reklama