Reklama

Reklama

Michael Jackson: Pod rouškou

  • Česko Michael Jackson - skutečný příběh krále popu (více)
všechny plakáty
Velká Británie / USA, 2009, 47 min

Obsahy(1)

Příběh krále popu, který se proslavil po celém světě. Jeden z nejslavnějších mužů planety má dnes přes nezpochybnitelné hudební a charitativní zásluhy pověst psychicky a zdravotně nevyrovnané trosky. Přitom ještě na počátku devadesátých let byl jeho příběh ztělesněním amerického snu. Toto je příběh chlapce z chudé rodiny, který se hudbě věnoval od osmi let, kdy hrál v sourozenecké kapele Jackson Brothers. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (11)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spíše z nostalgie, nežli co se kvality týče, jsem se rozhodl tento nepříliš obsáhlý a hlavně nepříliš zdařilý dokument ohodnotit. Mám rád hudbu Michaela Jacksona, nikdy jsem nevěřil těm žvástům, co se objevovali v bulváru a souhlasím s tím, že SONY se vždy jen snažila přiživovat a hlavně vykořisťovat umělce a to nejen ty černé. Každopádně já bych hlavně uvítal více hudby, ale musel jsem vzít povděkem i těch několik málo „videí“ a rozhovorů, které se tu objevili. Nicméně znám mnohem lepší dokumenty, než byl tento. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry povšechní a určitým způsobem bulvární dokument, který podává souhrnné informace o králi popu především pro ty, kdo jeho tvorbu a biografii moc nemapují - tedy pro mě. Tvůrci mi tak nasvírovali Michaelovu kariéru od útlého dětství, přes vzestup, vrchol až po samotný pád - vše doplněno o spoustu soukromých záležitostí, rozhovorů, videí, fotografíí a všeho, co vám krále přiblíží, ale na druhou stranu nedovolí konkrétní informace poznat ve všech souvislostech a kontextu. Což asi ani nejde u někoho, jehož dílo, velikost a dopad na společnost je tak značný, že by to spíš vydalo na seriál, než na hodinový film. Z toho důvodu jde spíše o jakousi jednohubku před něčím detailnějším jako je třeba film This Is It. ()

Jackxx 

všechny recenze uživatele

Jak již tu bylo řečeno, dokument dobrý opravdu hlavně pro ty, kteří o MJ nic nevěděli. Určitě tam není nic, co by skalní fanda nevěděl. Dokument se snaží podat nezaujatý pohled na krále popu, jakoby s odstupem, což se mu víceméně i daří, ale na úkor informací i celkového vyznění. Film jsem navíc viděl až po MJ smrti, takže má dneska o to menší výpovědní hodnotu. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...dramaturgicky neucelený, plný povrchních bulvárních žvástů...záběry často obsahově vůbec nesouvisí s komentářem (zjevně kvůli tomu, že prostě nebyl matroš, resp. na něj nebyly prachy)...některý záběry jsou zase naopak totálně hluchý, dlouhý a nic neříkající...a do toho v podkresu laciný přehrávky a přezpívávky...peklo... ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Bohužel velmi slabý dokument hlavně pro ty co o M.J. nic nevědí.Čekal bych více rozhovorů,např. se sourozenci(zde byla jen Janet),E.Taylor,manželkamy,kolegy a s Michaelem samotným.A také více fotografií a ne jen pár kousků objevujících se stále dokola. Spousta otázek pro mne i po tomto dokumentu zůstává nezodpovězených. ()

Šindy 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání. Moc nového jsem se nedozvěděl. Čekal jsem nějaký ten rozhovor s Michaelem. Bohužel zde byly pouze okomentované záběry z TV atd. Pozitivní však byly rozhovory s lidmi z okolí MJ. Čekal jsem ale lepší dokument. Nicméně člověk, který o MJ nic nevěděl, tento dokument ocení. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny dokument mapujuci vyvoj kariery MJ od zaciatkov v J5. Je to ciste ibe dokument, v ktorom nie je mozne vydiet ziadne klipy. Vpozadi sa prestrihavaju videa a fotky a do toho je pusteny komentar. Tiez je mozne vidiet niektore interview a dokument takisto nevynechava niektore skandaly a sudne procesy. Co je naozaj fajn, je ze dokument sa neopiera o bulvarne vymysli z Jacksonovho zivota, ale skor ich iba spomina ako vyplody zavistlivych ludi. ()

Sintiroma 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více od tohoto dokumentu,ale spíš nic jak moc.Hudba k dokumentu nebyla originální,videa jsem už všechny viděl.Souhlasím s Šindym.Dokument je ale pěkný,oceňuji vynesení kladné stránky MJ.Odpočívej v pokoji Michaele. ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

Skutečně nepodařený dokument. Nevhodné prolínání fotek z různých období, některé chybné údaje atd. Asi nejhorší co jsem viděl. ()

agent001 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako mohol niekto natočiť dokument plný klamstiev. Michael pri natáčaní reklami pre pepsi utrpel popáleniny ale na hlave a nie aj na tvári. Michael si nedal operovať nos kvôli tomu že by utrpel popáleniny, dal si ho operovať, pretože chcel vyskúšať niečo nové .V skutočnosti Michael podstúpil iba tri operácie a to dva krát nosu a potom si dal na brade spraviť takú jamku. Viem to s knihy Moonwalk v ktorej sám Michael hovoril svoj príbeh. ()

Reklama

Reklama