Reklama

Reklama

Velké podmořské dobrodružství 3D

Trailer
Velká Británie, 2009, 81 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fascinující výlet do světa pod hladinou z dílny legendy Jeana-Michela Cousteau přináší životní kino zážitek ve formátu 3D.  Napínavá a dlouhá cesta mořské želvy napříč světovými oceány nabízí vedle dobrodružství i úchvatný a unikátní pohled na barevný mořský život. Díky technologii 3D se návštěva kina stane doslova potápěčským zážitkem. Cestou na druhý konec světa provede želví průvodkyně diváky kalifornským chaluhovým lesem, australským Velkým bariérovým útesem a mexickou Roca Partida – domovem tisíce žraloků. Budeme svědky jedněch z nejúžasnějších podívaných pod vodní hladinou: pokocháme se baletem mant, doprovodíme vznešené procesí kladivounů, z úkrytu budeme sledovat nelítostný lov perutýnů, zafandíme delfínům při fotbalovém zápase a pozdravíme největšího kytovce na planetě Zemi. To a mnoho dalšího zažijeme při našem velkém podmořském dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

mouzi 

všechny recenze uživatele

efekty skvele, i kdyz mohlo byt vic tech zpomalenych a zrychlenych pri zaberech na oko zivocicha a celkove si kameraman mohl vic vyhrat.. scenar slabota, to i kdejaky jiny dokument ma kvalitni dej, nez tato slatanina.. zlata adamovska ma prijemny hlas, ale do tohoto snimku se mi moc nehodil, krom toho byl napsan docela slabe.. mozna by bylo lepsi udelat kvalitnejsi sestrih, scenar, vyhrat si vice s kamerou a komentar tam nedavat vubec, pak by si kazdy divak udelal dej sam podle sebe.. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument který se díky 3D efektu tváří jako něco víc. Hodně tomu kazí ten zbytečně infantilní komentář Zlaty Adamovské. Kdyby si tvůrci dali víc záležet na zajímavějších záběrech, nevěnovali se přihlouplému příběhu malé želvičky a nechali film bez komentáře nebo s titulkama a hudbou, jako je tomu třeba u Microcosmos, tak by udělali mnohem líp, ale to by zas nebyl film pro děti. Každopádně má první zkušenost s 3D filmem je v podstatě pozitivní. Určitě se na normální 3D film někdy vydám, ale určitě né na dokument o zvířátkách. PS: Kdybych předtím vykouřil jointa, tak bych možná jednu hvězdu přidal :) ()

Reklama

ric 

všechny recenze uživatele

Bohužel uspávající nuda. Ne vyložene špatný, ale místy dosti rušivý hudební doprovod (asi aby vám to nedovolilo usnout). Něktré záběry mají značně nepřehlednou, až chaotickou kompozici - jakoby francouzi nakoupili nepovedené a vystřižené záběry od National Geographic. O využití 3D potenciálu bych při shlédnutí filmu v 3Digital / Palace nebo Village cinemas nemluvil, na IMAX to zatím bohužel nemá. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sledoval som len v TV, takže som prišiel o 3D, asi to hlavné čo tvorcovia zamýšľali. Okrem krásnych záberov je to cestopis morskej korytnačky, ktorá stretáva rôzne zaujímavé živočíchy a rozprávkovým spôsobom ich predstavuje. Informácií nie je priveľa a forma je vhodná asi najviac pre deti okolo desať rokov. Škoda veľmi častého použitia nepatričných zvukov a ruchov, vrcholom bol zvuk, ktorý akože vydávala medúza. ()

patsandor 

všechny recenze uživatele

Putování želví matky je určené především pro dětské publikum, což znamená, že ho hodnotím z dětského pohledu mého malého synátora. Ten byl filmem nadšený a s ním i zbytek dětského osazenstva v kině. Záběry kamer byly skvělé a seznámení s mořskou faunou dostačující. Mladej v ZOO tráví hodně času, ale tohle tam neuvidí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • V závěru filmu se divák seznamuje se všemi tvory, které na své pouti oceány želva potká. Jsou jimi Korál - stupeň ohrožení - ohrožený, Kanic tukula - stupeň ohrožení - ohrožený, Žralok bělocípí - stupeň ohrožení - zranitelný, Vorvaň obrovský - stupeň ohrožení - ohrožený, Žralok písečný - stupeň ohrožení - ohrožený, Siba skvrnitá - stupeň ohrožení - zranitelná, Keporkak dlouhoploutví - stupeň ohrožení - zranitelný, Lachtan kalifornský - stupeň ohrožení - zranitelný, Řasovník protáhlý - stupeň ohrožení - zranitelný, Měsíčník svítivý - stupeň ohrožení - ohrožený, Žralok bílý - stupeň ohrožení - ohrožený, Kosatka dravá - stupeň ohrožení - ohrožená, Bodlok žlutoploutvý - stupeň ohrožení - ohrožený, Šestižábrovec červený - stupeň ohrožení - zranitelný, Havýš žlutohnědý - stupeň ohrožení - zranitelný, Řasovník rozedraný - stupeň ohrožení - zranitelný, Chobotnice pobřežní - stupeň ohrožení - zranitelná, Perutýn žoldnéř - stupeň ohrožení - ohrožený, Kapustňák širokonosí - stupeň ohrožení - kriticky ohrožený, Manta atlantská - stupeň ohrožení - zranitelná, Mořský had Vodnář - stupeň ohrožení - zranitelný, Žralok lagunový - stupeň ohrožení - zranitelný, Kladivoun bronzový - stupeň ohrožení - kriticky ohrožený, Delfín kapverdský stupeň ohrožení - zranitelný, Trnucha obecná - stupeň ohrožení - ohrožená, Muréna mnohoúhelníková - stupeň ohrožení - zranitelná, Velryba jižní - stupeň ohrožení - zranitelná, Žralok spanilý - stupeň ohrožení - zranitelný, Kladivoun veliký - stupeň ohrožení - kriticky ohrožený, Žralok velrybí - stupeň ohrožení - kriticky ohrožený, Plejtvák mišok - stupeň ohrožení - kriticky ohrožený, Sasanky - stupeň ohrožení - zranitelné, Delfín skákavý - stupeň ohrožení - zranitelný, a Mořská želva - stupeň ohrožení - ohrožená. (VSrek)
  • Natočení dokumentu trvalo 7 let. (venus)

Reklama

Reklama