Reklama

Reklama

Vesmírná kamufláž

  • USA Cosmonaut Cover-Up, The
všechny plakáty

Obsahy(1)

Prozkoumejte tajné dějiny dobývání vesmíru. Tento zlomový dokument odhaluje, jak sovětské úřady - okradeny o možnost představení "velkého hrdiny" - zatajily neúspěch jeho letu do vesmíru. Vězte, že prvním mužem v kosmu nebyl Jurij Gagarin. Toto prvenství patří někomu jinému - Vladimíru Iljušinovi, jednomu z nejslavnějších sovětských cvičných pilotů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

"Vladimír Iljušin nám to všechno přiznal. Ale na kameru to pak odmítl říct. Asi se bál." "Mám naprosto důvěryhodný zdroj, ale jméno vám neřeknu. Přeci bych ho neohrozil." "Podívejte se na událost X. Událost X dává smysl jen tehdy, byl-li ve vesmíru první Iljušin a ne Gagarin." "Prohledali jsme tajné archivy, které vy nikdy neprohladáte. Ale teď už nás tam nechtějí pustit, když vědí, že víme." "Oficiální místa to samozřejmě nikdy nepřiznají, páč by se páni vodkopali." +++++ Toť jsou typické triky šiřitelů konspiračních teorií a každý se v míře vrchovaté objevuje i v dokumentu Vesmírná kamufláž. Sovětské archivy z kosmického programu však již jsou dlouho odtajněny a jméno Vladimir Iljušin se tam prý najít nedá. Nepopírám, že sovětský režim s radostí tajil kdejakou nehezkou událost, Katyň či Černobyl nechť jsou toho důkazem, ale provalení oněch skutečností bylo vždy přesvědčivější než tenhle výmysl, který navíc nevrhá na režim tak špatné světlo, jako ty předchozí dvě. Inu, o tom, že Sověti za chvilinku někoho vystřelí do kosmu se muselo v dubnu 1961 vědět úplně všude, když už lidské figuríny a pejsci Zeměkouli mnohokrát obkroužili. Tak někdo ulovil kachnou sólokapra a ještě dnes se o něj leckdo zajímá. Ten se má. ()

corona odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi zlý dokument, plný nepodložených faktov, svedectiev "utajených" svedkov a amerických "mestských legiend" o sovietskom kozmickom programe. Fakt, že Sovieti aj Američania si navzájom kontrolovali a monitorovali odpalovacie rampy a Američania pár dní pred Gagarinovým letom vedeli, že poletí prvý človek do vesmíru, asi tvorcom nič nehovorí a v súčasnosti odtajnené archívy určite nečítali. ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

...ta co vede k Národnímu divadlu? - Ano ta! - Tak to je teď Iljušinova třída... - Ano! Chtěli ho poplivat, chtěli, aby upadl v zapomenutí, ale mládež si ho nenechala vzít. - Jaký to musel být košatý člověk... Český název tohoto amerického takydokumentu myslím skvěle vystihuje obsah, který nám tvůrci podsouvaji. Útržkovité indície, zprostředkované výpovědi utajených svědků a jakési odtajněné archivní materiály, Voloďa v hospodě včera povídal, spekulace. Z těchto střípků je složen příběh odhalující, že je všechno jinak. Za povšimnutí stojí skvělá režie a střih, které na pozadí komentáře vkládájí záběry na různé známé osobnosti, což vyvolává dojem, že daná osoba dané věty skutečně pronáší. Nemá cenu se dále rozepisovat, více než důvěryhodné mi tohle dílo přišlo úsměvné tím, čím a o čem mě přesvědčuje. A samozřejmě sprostě manipulativní. Viděl jsem jednou tento dokument. Stačí mi to na celý život! ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Dokument je na jednom DVD s dokumentem Tajné dějiny kosmických projektů a projednává hlavně teorie o prvním člověku ve vesmíru. ()

Reklama

Reklama