Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Rhodský trojúhelník (S01E06)

(epizoda)
  • Velká Británie Triangle at Rhodes (více)

Obsahy(1)

Při své dovolené na řeckém ostrově Rhodos se Poirot stane svědkem konfliktu dvou manželských párů. Ačkoli paní Chantryová svádí pana Golda, její manžel označí právě Golda za iniciátora flirtu. Paní Goldová je z celé aféry nešťastná a Poirot jí doporučuje, aby i s manželem co nejrychleji odjeli z hotelu, než dojde k nějakému zločinu. Oba páry se ale nakonec usmíří a zdá se, že spokojené dovolené nebude již nic stát v cestě. Při společné zábavě se však paní Chantryová napije růžového ginu ze sklenky svého muže a vzápětí umírá na otravu. Chantry obviní z vraždy pana Golda. A to je ta správná chvíle pro Poirotovy malé šedé buňky. Kromě rafinovaného pachatele se detektiv musí vypořádat i s nástrahami místní kuchyně. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna prostředí přinesla tak maximálně pohled na směšné mužské plavky. Brutálně nezajímavý díl a intenzivní nuda od úvodních minut až do konce. Udivuje mě, že dokázala Agátka něco tak špatného napsat. Děj byl tak strašně nezajímavý, že mi při tomto seriálu bylo poprvé úplně jedno, jak to celé dopadne a kdo je vlastně tím zlým. Navíc je to celé hrozně rozvleklé. Divák je zahlcen hromadou nesmyslů a na řešení případu zůstane prostor až v samém závěru. Lepší odpad! ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka je samotnou autorkou později mnohem lépe zpracována, toto je jen první pokus. Příliš málo postav pro vytvoření přediva psychologických propletenců a falešných stop. Rovnice je prostá. Pakliže nám z manželského čtyřúhelníku jeden zemře a další je (evidentně) neprávem zatčen, kolik potenciálních pachatelů nám zbývá? Vynahrazeno exotickým prostředím a jistou dávkou "akčnosti". ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde vidět, že je to jeden z prvních Poirotů - obrazová kvalita fakt špatná a Suchet tu vypadá ještě pohublý :). Zápletka vcelku ujde, jen mi vadilo, že se zase dostavil ten efekt krátkých dílů, kdy nemám šanci přijít na to, kdo to udělal a jen čekám na konec až mi to Poirot prozradí. Taky moc nechápu výběr hereček, dalo se dívat jen na tu hlavní, zbylé dvě se s ní nedaly srovnávat a chvilkami ani nešly od sebe rozpoznat. Na druhou stranu to má docela dramatický konec. ... Milenecký trojúhelník, zmije, jed, rybář. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Příroda dává oběti zmije možnost poznat útočníka. Kdyby byl každý vrah tak dobře označen, byl bych bez práce." (H. Poirot) Kníratý Belgičan se pro tentokrát vydává za zvuků orientálně upravené znělky na vzdálený ostrov Rhodos, přičemž v tomto případě hraje největší roli milostný trojúhelník. Musím ocenit změnu exteriérů, netradiční porci akce a ne až tolik očividnou identitu a motiv pachatele, byť to lehce viselo ve vzduchu. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, ako sa to stalo, ale toto bola najslabšia časť môjho obľúbeného Poirota. Tejto časti sa dá vyčítať všetko - obsadenie postáv, ich preafektované herectvo, naivný príbeh a zločin, kde páchateľa ani nemusíte hádať. Asi je to aj tým, že som sa spätne dostala do prvej série, kedy ešte ani David Suchet nemal Poirota pod kožou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry jsou opravdu točené na Rhodosu – typické jsou sloupy u vjezdu do přístavu. Nyní jsou zakončeny laní a jelenem, ale na jejich místě stávala obrovská socha hlídající přístav i město. Zřítila se do moře. Několik scén se odehrálo ve starobylých lázních vzdálených několik kilometrů od rhodského předměstí. Nyní jsou upraveny jako památka a restaurace byla přesunuta na pobřeží u zátoky. (Brtniik)

Reklama

Reklama