Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestřihem sedmi dílů III. série středometrážních filmů, uváděných pouze v televizi, vznikly dva celovečerní filmy Od zítřka nečaruji a Poplach v oblacích uvedené do kin. Tento film byl vytvořený z epizod: Pan Tau - Poplach v oblacích, Pan Tau - Lov na slona a Pan Tau - Noc v safari... Pohádková dětská komedie o tom, co všechno způsobí procházka Pana Tau na křídle letadla a slůně Bimbo, které mu ukradne kouzelný klobouk. Značný rozruch vzbudí mezi cestujícími letadla mířícího do Prahy elegantní muž v buřince, který se s naprostým nezájmem o přírodní zákony prochází po křídle. Někteří ho považují za halucinaci, jiní za trik a III. bezpečnostní inspektor Málek za zašifrovanou zprávu o únosu. Jedině malá Alenka ví, že je to laskavý kouzelník pan Tau. Ten není po přistání letadla samozřejmě k nalezení a zatímco se horlivý Málek ujímá vyšetřování, přijde pan Tau o kouzelnou buřinku, kterou mu ukradne slůně Bimbo, čekající na letišti na převoz do Safari. Aby ji získal zpět musí se ukrýt ve voze a čekat na vhodnou příležitost. Jako by už to nezpůsobilo panu Tau dost potíží, najde buřinku zřízenec Kalous a ještě navíc po krátké zastávce mezi poli ujede, aniž by si všiml, že Bimbo opustil špatně zajištěnou klec. Pan Tau se tak ocitá bez buřinky, zato se slůnětem v patách mezi poli, kde záhy způsobí řádný rozruch. A buřinka je v nedohlednu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Překrásný pohádkový film o panu Tau, který je podle mě tím nejlepším, kde se tento chlap s buřinou a deštníkem objevil. Muž na křídle letadla a následující panika nemá chybu. To co poté následovalo, byla parádní zábava. Davová psychóza v útrobách letiště, prchající slon Bimbo, práškovací letadlo v rybníce... [2365. hodnocení, 39. komentář, 64%] ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Laskavé pohlazení dětství, které bylo časem bezstarostným a plným fantazie. Spojením tří ze sedmi dílů poslední třetí série o kouzelném panu Tau (dobrý Otto Šimánek) vzniká dětsky rozkošná podívaná. Až hysterický rozruch v letadle a na letišti, způsobený panem Tau procházkou po křídle letadla. Poprask kolem ztraceného neposedného slůněte Bimba při jeho transportu do Královodvorského safari. A úchvatná honitba na slona v poli, kdy jsou členové myslivecké jednoty poprášené vesnice svoláni na hrdinný lov slona. Mumraj letiště, nepřeberné množství zvířat safari, pan Tau působící zmatek, pozdvižení a po opětovném získání buřinky nastolující nápravu věcí způsobených. Pan Tau, dětská fantazie, vyvolává šok u dospělé populace svojí nelogickou činností. Pouze všechny děti ví, kdo je pan Tau. Z dalších rolí: třetí inspektor bezpečnosti letiště Málek (dobrý Vlastimil Brodský), neúnavně pátrající po panu Tau, zřízenec safari Kalous (Josef Dvořák), který se marně snaží najít ztracené slůně, bláznivý pilot práškovacího letadla (František Husák), na jehož popud se organizuje úchvatný africký lov, vrchní inspektor bezpečnosti letiště (dobrý Josef Bláha), organizující hledání původce provokace na křídle, pilot letadla (Jiří Kodet) zasaženého panikou, řidič safari (Zdeněk Srstka), Alenka (Alena Jirešová), jediná pasažérka letadla nadšená z muže na křídle, Málkův syn Otík (Michael Hofbauer), hledající vajíčka, děti na poli Honzík (Miroslav Vidlák) a Kačenka (Martina Červená), schovávající slůně, a Kalousova dcera Ivanka (Stanislava Coufalová), shánějící peníze jako náhradu za slona. Prvky grotesky, přírodopisné záběry zvěře, technické vybavení letiště, romantika fantazijního dobrodružství dětství, kde všechno končí dobře. Nádherný dětský svět. Kdeže ty časy jsou! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Snímek o Panu Tau mě moc nezaujal. Seriál o Panu Tau je skvělý. Vtipný, plný kvalitních hereckých výkonů. Ale tenhle film, ač vytvořený sloučených seriálových epizod, což jsem dosud nevěděl, prostě není nic extra. Na mě to působí, jakoby tyhle tři díly byly ze seriálu vyloučeny, z různých důvodů, a na základě úspěchu seriálu se rozhodl někdo na tom celém ještě vydělat. Pár komických situací a dialogů zde najdeme, ale celkově film moc vtipný není. Připadá mi to spíše jako takové rozloučení s Panem Tau. Nenadchne, ani neurazí. Ale z Pana Tau je to to nejhorší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nepáčia sa mi detské filmy, v ktorých je ústredným hrdinom nemý čudák s trapnou buřinkou na hlave - Pan Tau. Veď ani to meno nemá poriadne. Nesympatický, retardovaný podivín. Vizerá a správa sa ako nejaký pedofilný úchylák, čo číha na malé deti pred školou a ponúka im sladkosti. Presne tak na mňa pôsobí táto postavička. Nepomohla tomu ani, v dobách socializmu nevšedná, západonemecká koprodukcia, ktorá sa podieľala na vzniku tohto produktu. "Poplach v oblakoch" je celovečerný kinofilm, ktorý vznikol zostrihaním troch epizód pôvodného televízneho seriálu. * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Teď už je to s hodně odřenou buřinkou, ale jako malý capart jsem tuhle Šimánkovu odyseu hltal měrou vrchovatou. Ono je to v podstatě o ničem a celý ten slepenec jednotlivých epizod nedává moc velký smysl, ale dětskému divákovi je tohle dočista šumák. Tedy, alespoň mně bylo. Vystačil jsem si s nácvikem prstokladu buřinkové etudy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Hlavním hrdinou filmu Poplach v oblacích je slůně Bimbo. Ve skutečnosti se sloní slečna jmenuje Shanti a pochází z indického Ásámu. Od německé firmy Sensen jí za účelem natáčení zakoupilo Filmové studio Barrandov. V době začátku natáčení, bylo slůněti 17 měsíců a po skončení bylo prodáno do ZOO Praha, kde žije dodnes. V lednu 2008 jí bylo 32 let. (CaptainNor)
  • Letoun, po jehož křídle se pan Tau (Otto Šimánek) prochází, je Tupolev Tu-134. (Foxhound#1)
  • Ve filmu byl použit vrakem práškovací letadla Čmelák. Tvůrci ho nechali i potopit, ale udělali chybu. Protože pravá strana trupu byla pobořená, udělali dvířka do pilotní kabiny zleva. A když pilot (František Husák) leze na hladině ven, odborníci si hned všimnou, že v reálu to není možné. [Zdroj: ahaonline.cz] (alonsanfan)

Reklama

Reklama