Reklama

Reklama

Jižní Pacifik

(seriál)
  • Velká Británie South Pacific

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (57)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Zčista jasna se z hlubiny vynořil obr." Téma Tichého oceánu je velmi atraktivní, což ještě výborně doplňují bezchybné záběry, které jsou v HD kvalitě opravdu dechberoucí. Hodně mě ale zklamala forma vyprávění, kde se až příliš velký důraz klade právě na obraz, ale podávané informace již tak dechberoucí nejsou. Některá témata mohla být více prostudována, většina z nich působí hodně útržkovitě. Co mě ale nejvíce mrzelo, bylo veliké množství opakovaných záběrů a hudebních motivů, z nichž některé byly zrecyklovány i třikrát či čtyřikrát, což je dle mého názoru na desetidílný hodinový dokumentární seriál až příliš. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

1.díl krab palmový, 300 domorodců žijící na ostrově 5*; 2.díl Nová Guinea, Papuánci, Šalamounovy ostrovy, osídlování 5*; 3.díl plejtvák, plískavice, Nový Zéland, opakování žraloků jak požírají mláďata Albatrose 4*; 4.díl zrod ostrova vlivem činnosti sopky, pavouk, krab a tučňák žijící v jeskyni, kterou protékala kdysi láva 5*; 5.díl spousta zajímavých zvířat: klokan stromový, který vypadá jako medvěd (Nová Guinea), pták co nelétá, plaz, který přešel z hmyzu a listy, papoušek 5kg, který nelétá, ale přesto lozí po stromech za potravou a množí se co 4 roky 5*; 6.díl ; ()

Reklama

Nyanka 

všechny recenze uživatele

Do čtyř let nebude žádnej tuňák a do čtyřiceti nebude spousta jinejch mořskejch ryb? No, jsem na to zvědavá, doufám, že se teda mýlej. Miluju BBC dokumenty a tenhle u mě vede na plný čáře. Člověk z Evropy si ani neuvědomí, čím je ta mořská tichá placka vším nabitá a už vůbec si neuvědomí, jaktože tam v těch ostrůvcích nějakej život je? Dokument poodhalí všechny záhady, vysvětlí téměř všechny otazníky. A co nejvíc - ty dechberoucí záběry vás prostě musej přilepit k obrazovce a nepustit! Doporučuji i zhlédnout Deníky z natáčení. ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Som blazon do dokumentov, zvlast prirodopisnych a tie z morskeho prostredia su pre mna uplny TOP. Neviem veru, ci som v danom zanri videla nieco uchvatnejsie, ako prave tuto seriu. Sprievodny doprovod Benedicta Cumberbatcha bol stavnatou ceresnickou na torte. Videne v originali aj s dennikmi z natacania ... rozhodne odporucam popatrat po verzii prave aj s danymi dennikmi ("dokrutkami" zo zakulisia natacania). K tejto serii sa budem rozhodne pravidelne vracat. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vím, že je naše planeta fascinující. Snad více fascinující je téměř vždy to co nevidíme. Jako svět pod vodou. Krásný seriál doplněn výbornou hudbou, se kterou sem se u dokumentárních pořadů ještě nesetkala. Po prvním mnou viděném dílu dávám pět hvězd a nerada předbíhám, ale myslím, že zůstanou v tomhle počtu po všech šesti. ()

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku každej epizódy znie pieseň “Somewhere over the Rainbow“ od Israel "IZ" Kamakawiwoʻole. (SeanBean)

Reklama

Reklama