Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný romantický film podle předlohy Rosamunde Pilcher. Rodinná sága, sledující osud čtyř generací od začátku dvacátého století až po současnost. Penelope Keelingová stojí na prahu stáří a ohlíží se za svým bohatým a pestrým životem. Vzpomíná na krásné dětství prožité v Londýně a Cornwallu, na nevydařené manželství s člověkem, se kterým si pár týdnů po svatbě přestala rozumět. Vzpomíná i na krátký čas strávený s mužem, kterého opravdu milovala a se kterým chtěla prožít zbytek života. Penelope řeší vztah ke svým dospělým dětem, pro které jsou peníze důležitější než cit a pochopení. Přestože se Penelopin největší sen nikdy nenaplnil, její život je triumfem lásky, laskavosti a odvahy, díky nimž člověk dokáže překonat i ty nejtěžší rány osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek nízkym hodnoteniam, v tomto prípade sa nebránim, dať 4 hviezdičky. Jedna z najsolídnejších drám od Rosamundy. Príbeh ženy matky od čias vojnových do osemdesiatych rokov, ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna ze známějších romancí Rosamunde Pilcher, která se německé televizi docela povedla. Asi to bude tím, že se zde prolíná současnost s minulostí a je tím snímek jakýmsi způsobem ukotven v čase a příběh je skutečnější a barvitější. Nepopiratelný je vliv anglické spoluúčasti, ať už herecké nebo režijní. Většina filmů podle této autorky se odehrává totiž v blíže nespecifikované době, kdy reálie jsou spíše historické a používaná technika – mobily, počítače, automobily je moderní, čímž se příběh stává nevěrohodný a kýčovitý. Jen ve zdejší databázi je na padesát filmů natočených podle románů této autorky a vesměs jsou velmi nízce hodnoceny. Velký podíl na tom zajisté mají muži, což je pochopitelné, protože jsem se za celý svůj život nesetkala s chlapem, který by si četl zamilovaný románek určený ženám. Myslím, že dámská část divaček by byla shovívavější, protože kdo by neměl rád dobré konce. ()

Reklama

eFOXsize 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna tento kousek ušel, nutno říct. Našlo se tam pár skutečně dobrých scén a nebylo tam ani tolik zubyrvoucích nesmyslů, které jsou obvykle neodmyslitelnou součástí příběhů od RP, takže přibila hvězda navíc :-) Všechny příběhy RP jsou na jedno brdo, některé scény jsou tak pitomé, nelogické, že to vyvolává hysterický smích. Je to přesazené, nesmyslné, nereálné... I tak to má velké procento diváků. Hvězdu dávám za to, že to lze po boku senoira pak vydržet a za to, že prostředí, ve kterém se natáčí je opravdu krásné. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama