Reklama

Reklama

Podvedení psi

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2003, 29 min

Režie:

Jan Soukup

Scénář:

Jan Soukup

Kamera:

Robert Novák

Obsahy(1)

O tzv. bojových plemenech bez předsudků.
„Ne každý pes patří do každých rukou," říkají odborníci. Pes je nepopsaný list a záleží na majiteli, jaké zvíře vychová, či spíše „nevychová". Režisér J. Soukup se ve svém dokumentu snaží odmýtizovat pověst tak zvaných, a nepřesně pojmenovaných, bojových plemen. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

hellequine 

všechny recenze uživatele

To Tosim: Už dlouho si neviděl tak jednostranný pohled? Tak asi nesleduješ zprávy a nečteš noviny. Já osobně tenhle dokument považuji za velmi "osvěžující", jelikož je zřejmě jediný, který se na "bojové" psy dívá z druhé strany a nesnaží se z nich dělat krvelačné bestie. Ukazuje prostě věci tak, jak jsou.. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně zvláštní zážitek, měl jsem pocit, že někdo natočil pejskařské lobby. Při těch štěnátkách na obrazovce chyběl už jen nápis "přestávka." Autoři dokumentu by měli okamžitě vrátit diplomy, protože tak jedostranný pohled na určitou věc už jsem dlouho neviděl. Když může zblbnout člověk, který je na vyšším vývojovém stupni, než zvíře, stává se to i psům, nazávisle na čemkoli, to ví snad každý člověk, který měl na základní škole Přírodopis. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Odvysíláno 12.7.2009 ve Večeru na téma... Nebezpeční mazlíčci. Možno zhlédnout zde. Ve filmu vystupují majitelé psů, kteří zvládají své čtyřnohé mazlíčky, i když se jedná o tzv. "bojová plemena". A veterinářka moudře říká, že člověk, který si chce pořídit psa, nesmí podlehnout módním trendům, ale musí odhadnout své možnosti. Takže kdo si chce pořídit maďarskou vizslu, nebo výmarského ohaře, musí počítat s hodně dlouhými vycházkami:-D Nechybuje pes, ale člověk. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Mě se dokument líbil. Lidé by si měli uvědomit, že neexistují bojová plemena. Všechno záleží na majitelích a jejich výchově. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vousatý dokument. Od té doby tato společenská diskuse ustala a téma je mrtvé. Dnes se spíše objevuje, že pes je výborný prostředek pro zooterapii či canisterapii, která se v dokumentu objevila. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama