Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh královských dvojčat a jejich rozdílných povah... Já – anebo ty…? Je šťastný ten, kdo myslí především na sebe? Nebo štěstí poznáme v pomoci druhým? Dokážeme myslet i na ty, které nemáme přímo na očích? Otázky tolik blízké dnešní uspěchané době… Odpovědi na ně se snaží nalézt pohádka Petra Janiše o královských dvojčatech – Amélii a Janovi. Princ Jan (M. Preiss) je obdařený kouzelnou mocí, splní se mu jakékoliv přání. Nad tím, aby to byla přání moudrá, bdí jeho sestra, princezna Amélie (L. Slezarová). Zdá se, že nic nemůže ohrozit štěstí královské rodiny a celé země, když do jejich, zatím tak jasného a bezproblémového života, vstoupí králův bratr (J. Schmitzer). Královské rodiče si v pohádce zahráli Hana Maciuchová a Viktor Preiss. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy, ale pouze za vynikajícího Schmitzera, jinak to herecky od ostatních za moc nestálo, Viktor Preiss a Maciuchová sice odvedli standardní výkon, ale nic víc a ostatní vůbec nic, ty mladé herečky byly pouze pro okrasu. Pěkně se zde ukázalo to, že jeden lump dokáže ovlivnit více než celé stádo dobráků a dokáže s nimi obratně manipulovat. Námět opravdu zajímavý, ale herecké výkony to  srážely. ()

Trucker odpad!

všechny recenze uživatele

Blbost založená jen na nekonečných prázdných dialozích v asi pěti různých studiových lokacích. Oba princové vypadají jako bukvice, které si právě vystály teplou frontu, herecký výkon představitelky princezny je přímo příšerný a měl jsem z něj pořád dojem, že se princezna snad každou chvíli rozbrečí návalem samovolně vyvolané melancholie. ()

Reklama

FireBlader 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že mi tohle dílko příliš pohádkově nevyznělo, a trochu nelogický, překotný koncový zlom, jde o film plný zajímavých nápadů a myšlenek. Ale pohádku si představuju jinak. Nevím, co by si z tohohle dílka odneslo malé dítě. Nejspíš jen strach a zmatení myšlenek, které nemůže nezkažená, nezkušená dětská duše pochopit. Proto POHÁDKU o splněných přáních nemůžu hodnotit výš, navzdory skvělému Schmitzerovi. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Exteriérová pohádka. A pěkně brutální. Tohle je fakt masakr. Pro děti naprosto nepochopitelná a neuchopitelná pohádka, zato dospělý si užije skvělého Schmitzera jako zlého, ale zároveň také výrazně pravdivého strýčka Ralpha. Spousta scén je fakt divná, střihač se tu vyřádil, scénárista si zase občas z diváka udělal šprýmy, když nechal mladého krále jednat jako totální jelito. Ano, rozhodně to stálo za viděnou, ale jedenkrát bohatě stačilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Setkání dvou bratrů kteří se neviděli dlouhých 20 let nedopadne podle jejich představ což je dáno také jejich povahovou rozdílností i postavením. Jeden je moudrým vladařem a druhý je bezcitným a záhadným mužem, který nenaplnil tak docela svoje ambice a působí temně až démonicky, mnoho se o něm neví¨a hlavně nepřijel s dobrými úmysly. Král má dvojčata z nichž princ je obdařený kouzelnou mocí a splní se mu jakékoliv přání na které jen pomyslí. Oproti němu na princezně nic tak zajímavého nebylo, akorát dělala ze sebe přemoudřelou. Zlý bratr však chce štěstí královské rodiny zničit do poslední nitky a začne tím, že chce ovládnout důvěřivého králova syna. Nikdo netuší, že jeho nenávist a zloba je pod vlivem kletby. Pohádka to není zrovna chytlavě natočená, ale nemá námět úplně k zahození, občas z ní vystupuje zmatenost a neujasněnost a nepodařilo se to tak docela korigovat. Například nebylo příliš jasné co dva bratry rozdělilo na takovou dlouhou dobu a v jakém příbuzenském vztahu k němu byl jeho chráněnec.Pokud to tam bylo objasněno, tak mně to asi uniklo. Střídavé studiové interiéry s přírodními exteriéry dávají pohádce šanci oprostit se od běžného standardního televizního zpracování, ale nebýt zkušených herců jako je výborně démonicky záporný Schmitzer, dobrotivý král Preiss nebo starostlivá královna Maciuchová, nebylo by to dívatelné, zvláště kvůli herectví mladých představitelů. Raritou je, že syna a otce si tady zahrála skutečná příbuzenská dvojice herců Preissových, ten mladší z nich však z hereckého hlediska nic zajímavého nepředvedl. Televizní film s pohádkovými motivy přes svůj zajímavý námět nenabídnul nic extra, ale pokud nejsou vysoké nároky, je to akceptovatelné i přes svoji slabou až blbou režii. Pro dětskou psychiku tahle pohádka rozhodně není moc dobrá volba. 40% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama