Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ariane a Hugo chtějí uniknout z rutiny svého desetiletého manželství. Začínají si připadat jako ten křeček, co se věčně lopotí v kole a proto se rozhodnou k zásadní změně - vymění si své životní úlohy. Ona je náhle šéfovou společnosti, půjčující stavební zařízení. On se zas pokouší převzít roli podomního prodavače šperků... Je ale život opravdu lepší, když ho žijete na druhé straně postele? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

charles3 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Přiznám se, že o této komedii jsem si dopředu nezjistil vůbec nic a tak jsem si během celého filmu nebyl jistý, zda se dívám na Sophii Marceau nebo na někoho jí podobného (vypadá pořád dost dobře, cca o 10 let mladší). Tím spíše, že jsem ji v něčem novém neviděl od bondovky Jeden svět nestačí. Velmi mě potěšila také herecká účast Rolanda Girauda a především Anny Dupereyové, které jsem neviděl v nových rolích ještě minimálně o dekádu déle. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Francii sice málo divoké, ale rozhodně fajn podívaná. Dany Boon zde po delší době nehraje úplně nemehlo a ten nápad, kdy si manželé vymění své role i včetně práce je hodně fajn. Nejlepší je však postava exekutora, který na tohle vše má dohlížet. Antoine Duléry je fakt borec a scény s ním patří k tomu nejvtipnějšímu, žel jich není tolik. Bavil jsem se, uteče to rychle, ale od Francie očekávam větší úder na bránici. 6/10. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Oběma manželům se zdá, že ta jejich role v manželství je těžší, než partnerova. Tak se dohodnou (podepíšou smlouvu), že si ty role přehodí. Žena (nádherná Sophie Marceau) bude dělat to, co dělal doposud její muž, včetně vedení velké firmy na stavební stroje. A muž se stane ženou v domácnosti. Nápad na slušnou komedii to je, ale bohužel vyšlo to tak nějak napůl. Jsou tu některé vtipné scény, jenže převládají ty tak zvané násilně humorné. To jsou ty, ve kterých nás herci nutí, abychom se smáli. Výsledkem je však jen křečovitost a trapnost takových scén. Velká snaha někdy prostě nepřináší ten správný výsledek. Na jedno shlédnutí ano, ale pokud to neuvidíte, svět se určitě nezboří. ()

pan_buh odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto kreténská hovadina. Proč, když už si teda chtěli prohodit role, tak by najednou chlap měl nutně jezdit růžovým autem? Kdyby do toho nezatahovali nějakou tu "genderovou rovnost" tak bych možná dal i jednu hvězdičku, ale koukat na nějakou pošahanou ženskou co si myslí že když dělá "mužskou práci" tak musí automaticky vypadat a chovat se jako chlap... to je vážně moc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vychodzi napad bol dost infantilny, ale dobre. Viem si predstavit, ze by na jeho zaklade mohla vzniknut dobra komedia. Lenze vsetok humor je zalozeny na tom, ze sa on sprava, cim dalej tym viac ako zena a ona ako muz. To mi pripada sakra malo na dobru komediu. Nieco ako pokus o situacny humor tu uplne absentuje. No a ani spickovi herci nedokazali tak trivialne a milionkrat ohrane vtipky predviest zabavnym spôsobom. Zbytocny film. 4/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Pascale Pouzadoux strávila rok psaním scénáře ve spolupráci s Grégoire Vigneron. (D3VIL)
  • Antoine Duléry (Maurice) hrál prozatím v každém filmu režírovaném Pascale Pouzadouxem. (D3VIL)
  • Sophie Marceau byla vybrána pro ztvárnění Ariane ještě předtím, než byl scénář dokončen. (D3VIL)

Reklama

Reklama