Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Podivná loupež (S01E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Incredible Theft (více)
TV spot

Obsahy(1)

Je nebezpečné scházet se v zoo s anonymními ženami. Průmyslník lord Mayfield připravuje ve spolupráci s britským ministerstvem obrany výrobu nového stíhacího letounu vynikajících parametrů. Aby mohl ve vývoji pokračovat, potřebuje vyšší finanční účast vlády, ta mu však po skandálu s údajným prodejem houfnic Japonsku nedůvěřuje. Rozhodne se tedy pozvat do svého sídla na víkend paní Vanderlynovou, v minulosti podezřelou ze spolupráce s nacistickým Německem, a použít přísně tajné plány prototypu letounu jako návnadu k jejímu dopadení. Na Poirota se obrátí znepokojená lady Mayfieldová a požádá jej, aby se také dostavil mezi hosty a nenápadně zajistil ostrahu tajných materiálů. Navzdory jeho přítomnosti však z dokumentace zmizí důležitá listina a Poirot musí zasáhnout. V sázce jsou zájmy celé Anglie. Během vyšetřování kapitán Hastings uplatní svou zálibu v rychlé jízdě automobilem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (39)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E08. Tentokrat resi Poirot kradez dulezitych dokumentu k vyvoji noveho bojoveho angl. letounu, a i kdyz ho zde zatim oznacuji jako Mayfield Kestrel, jedna se samozrejme o slavny Spitfire. Uz jen kvuli tomuto historicky dulezitemu letadlu je fajn tento dil videt. Na venkovske sidlo je pozvano nekolik hostu a take s Nemci sympatizujici dama. Nijak komplikovany, ale sympaticky dil, pripominajici pribeh "Bruce-Partingtontovy dokumenty" z "Navratu Sherlocka Holmese", kde se kradly plany ponorky :) ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý a dost možná nejlepší díl první série. Tak akorát od všeho - Jappa i Hastingse (jejich nepřímá konfrontace, když sdílí pokoj, dokonce postel, je skvělá), prostředí anglického venkovského sídla i hospody... Navrch s jednou z nejlepších poirotovských automobilových honiček ever. Příběh ukradeného dokumentu je sice zase jednou příběhem ukradeného námětu (zdravíme Sira ACD), ale když se jedná o nejkrásnější letadlo v dějinách vesmíru, které si v epizodě navíc taky slušně zahraje, jsem ochoten přimhouřit oko. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v jiných případech, bez vraždy pro prostě není ono. Tentokrát se jednalo o nicneříkající případ "ve jménu státu" , ve kterém se dlouho nevědělo o co že jde. Poirot samosebou rozlouskl tuhle hádanku poměrně rychle, ale tentokrát mě asi nejvíc pobavil Hastings jak si užíval automobilovou honičku. 69 % ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tento díl patří k úvodní sérii, která stála rozkročena mezi televizním sitcomem a povrchní televizní detektivkou konce 20. století. Agathu to mělo jenom v názvu, ale na vypnutí před TV to stačilo. Potenciál zatím nebyl objeven, prostor pro rozvíjení složitého přediva vztahů byl nahrazen automobilovou honičkou. Nebýt to Poirot, jednalo by se o průměr, takto jen **. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně divný díl. Strašně se v ději skákalo. Zpočátku to pro mě bylo částečně nesrozumitelné. Taktéž bylo do příběhu zataženo zbytečně moc nechutné omáčky. Koukatelných bylo asi až závěrečných 15 minut. Celkově velmi podprůměrná epizoda. Za zmínku stojí snad jen to, že Hastings konečně předvedl své řidičské dovednosti v dosti komické automobilové honičce. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Letadlo „Mayfield Kestrel“ je ve skutečnosti Supermarine Spitfire Mk. IX (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama