Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nerealistické a přepálené drama o ženě, které z nějakého důvodu vzplane neukojitelnou vášní a všechno zahodí. Přes vynikající herecké výkony (Attal, Thomas), si člověk většinu děje, důvodu a motivace chování postav musí domyslet, což mě osobně spíš vytáčí. Pokud má člověk náladu na zničující rodinné tahanice je tenhle film zajímavý, ale určitě nevybočuje z klasického vztahového, festivalového průměru. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, četl jsem na to dost kritické recenze, takže možná právě proto se mi film líbil :-) Snímek hezky ukazuje sílu lásky, která je však konfrontována s realitou všedního života a jeho nástrah. Příběh by se tak dal s trochou fantazie přirovnat ke slavné Anně Kareninové, neboť zpracovává podobné téma. Film se mi líbil a přesvědčil mě krom toho, že Kristin S. Thomas je na svůj věk stále velmi půvabná i o tom, že překvapivé konce jsou někdy….skutečně překvapivé. Někdo by možná mohl za negativum považovat absenci výrazného hudebního doprovodu, ale podle mého názoru se k tomuto žánru, komorně laděnému dramatu, to ticho a jemně doplňující hudba docela hodí ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film s obdivuhodným výkonem Kristin Scott Thomas, hrající ženu, která hledá útěk z nudného (ale lukrativního) manželství v náručí muže, který má temnou minulost a ničím zajímavou budoucnost. Bohužel i přes minimální filmovou stopáž, se film nepříjemně vleče. Ale už jen kvůli Kristin stojí za vidění. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bohužel nevyužil pro mě plnou měrou svůj potenciál. Už od samého začátku je jasné, že to nedopadne dobře... ale jako by to byla jen touha scénáristy... jako by pro hlavní hrdinku fakt nebyla šance se vymanit z osidel manželova ega... jenže kdyby se filmaři vydali opačným pozitivním směrem, film by trval možná mnohem déle, nešel by tolika zkratkami k neodvratnému tragickému konci... osobně by mě zajímalo pokračování... ona ve vězení, jak se zachová její nová láska... kam se ten osud bude ubírat... Možná, že kdyby měl film pokračování, vyvážil by onu první melodramatickou část, dal jí nějaké reálnější základy, učinil ji uvěřitelnější... Ale jedno ponaučení si z toho filmu lze přece jen odnést, a to i navzdory své životní roli neodevzdávat celý svůj život do rukou jiného, ač třeba zpočátku milovaného člověka. Odpovědnost za svůj život si neseme sami... Pak by to ale byl úplně jiný film... P.S. Jinak ve filmu stojí za to velmi citlivě nasnímané erotické pasáže, i fyzické bojůvky mezi manželi. Po herecké stránce je film opravdu kvalitní a Kristin Scott Thomas je stále herecky ve formě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Európska verzia Falling in love naberá v druhej časti úplne iný rozmer ako empatickú spoluúčasť partnera, ktorý by mohol teoreticky chápať, že po 20 rokoch manželstva oheň vyhasol a vzplal zase niekde inde. Lenže do hry sa dostáva majetníckosť a sním spojený zvyk na partnera, ktorý bol na vašich financiách a postavení závislý. Už ale nie je. Suzanne ale nie je o nič lepšia ako jej manžel, tento spôsob života jej vyhovoval a zobudila sa trochu neskoro. Film by ustál aj dlhšiu stopáž, kde by sa mohol napríklad viac venovať deťom a osvetliť, prečo je syn chápavejší ako céra. Ale výkon KST dodáva nielen jej, ale celému filmu dostatočnú uveriteľnosť. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve francouzském regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama