Reklama

Reklama

Byl jsem družicí slunce

  • Sovětský svaz Ja byl sputnikom solnca (více)
Sovětský svaz, 1959, 66 min

Obsahy(1)

Film se odehrává v tehdejší současnosti. Melodramatický příběh o prvním letu do vesmíru spojuje naučné záběry kosmu s popisem nákladné i psychicky náročné přípravy před startem. Formou psaných vzpomínek si hlavní hrdina Andrej (Pavel Makhotin) vybavuje vše, co předcházelo první cestě do vesmíru, a kdo mu byl nejvíce nápomocen. Jedná se o jeden z prvních filmů žánru sci-fi v Sovětském svazu, reagujících na fenomén dobývání kosmu. (MM11)

(více)

Recenze (3)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodně melodramatické, hodně edukativní, relativně i zajímavé, ale taak zoufale nudné! Samozřejmě uznávám datum výroby, ale dokonce i ruské snímky z této doby se vyznačují propracovaností děje a alespoň něčím, co zaujme na delší dobu. Tady je toho pomálu: když posílají v kosmické lodi pokusné opice nebo zoufalství chvíli před konce, že bude "navždy družicí slunce". Ale jinak těch 66 minut subjektivně uteklo minimálně dvakrát tolik pomaleji. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, páni Sovieti! Na to, že ste boli prvý v kozme, ste si na tejto polnočnej báchorke dali málo záležať. Ani agitka, ani veľkolepá vesmírna cesta, ani studenovojný thriller. Iba obyčajný film, ktorý sa tvári podobne obyčajne, ako je obyčajne spracovaný. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama