Reklama

Reklama

D'autres mondes

Obsahy(1)

Rozhovory se šamany kmene Shipibo v Jižní Americe a lidmi, kteří mají zkušenosti s psychotropní rostlinou Ayahuasca. Snaha nahlédnout do toho, co věda nazývá vědomím a uchopit jeho realitu. V dokumentu hovoří i český psychiatr a specialista na psychotropní látky dr. Grof. (sator)

Recenze (6)

Teonácatl 

všechny recenze uživatele

Jan Kounen a jeho setkání s Ayahuascou, zprostředkované indiány kmene Shipibo, někdy kolem roku 1999 a později. Tyto prožitky jej vedly k rozhovorům s dalšími lidmi, kteří se pokušejí pochopit fungování našeho vědomí, a to, čím vlastně jsme (m.j. i se Stanislavem Grofem). Velmi zajímavé náhledy do duchovního života místních obyvatel, rozhovory ze šamany, vysvětlení dané problematiky z jejich zkušeností. Pod dojmy svých prožitků později natočil film Blueberry - v některých edicích byl tento dokument k Blueberry přiložen. ()

Reklama

Gumby 

všechny recenze uživatele

Téma zásadní (byť myslím, že je už pomalu čas ho uchopit nějak normálnějc, ne tak vyjeveně pořád), ale když si u dokumentu člověk říká, že nejzajímavější jsou na něm ty mluvící hlavy (Grof, Strassman, Moebius...) a vycpávkový animace, něco je špatně. Navíc mi je tenhle Kounen ukrutně nesympatickej... ()

Deganawidah 

všechny recenze uživatele

Ojedinělý dokument svého druhu (částečně i kontroverzní), který rozhodně stojí za shlédnutí. Jan Kounen nás uvádí do hlubokých tajů šamanské medicíny a připomíná tak, jak málo ještě víme o životě, rostlinách, našem vědomí, apod. Kromě počítačově zpracovaných halucinogenních vizí se mi moc líbilo i zachycení života kmene Šipibo Konibo, který se svými tradicemi, znalostmi, sociální pevností, funkčností a provázaností překračuje zajisté v mnohém naši "ubohou" spirituálně zmírající kulturu. Rovněž jsou zde také zakomponovány velice zajímavé postřehy nejrůznějších osobností z pole mikrobiologie, psychoterapie (Stnasilav Grof), umění (Alex Gray), apod... Nyní už na ulozto.cz konečně i s titulkami. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama