Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

T-pack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní komentář mám u seriálu jako celku. Ale poslední série je tak nasírací, že si zaslouží vypíchnout jako dost možná ten největší pád na držku v televizní historii. To, co bylo v minulých sezónách postupným úpadkem kvality psaní, se rázem promění na přímou zradu všeho, co v začátku činilo seriál skvělým. Fuč je rozvážnost a pozvolné tempo, které vytvářelo prostor pro vykreslení úplného kontextu celého konfliktu. Postavy najednou zoomujou po celym Westerosu, jako by odemkli fast travel ve videohře. Navíc  ze všeho toho zběsilýho přesouvání asi prošli lobotomií, nebo nevím, jak si jinak vysvětlit jejich stupidní chování. Kde se dříve postavy ve střetech jedna s druhou přechytračovaly, a nikdy jste si nemohli být jistí, kdo na šachovnici získá výhodu, tady už jen s úžasem sledujete, která postava z toho vyjde nejvymaštěněji. Z dialogů přestane být cítit napětí, všechny repliky jsou přímou reakcí na to, co se stalo před chvílí. Nejeden obyvatel Westerosu je osobnostně vykastrován. Jestli jste si ty postavy někdy v začátku oblíbili, poslední série vám vezme všechny důvody mít je ještě rádi. Ty světlé výjimky, jako třeba the Hound nebo Euron možná podrží tu poslední hvězdičku hodnocení – ti, a alespoň ta malá milost, že tohle ostudné scenáristické patlalství skončilo relativně rychle a nemučilo nás další dvě plný série. Přesto na hořké pachuti s odstupem přidává vědomí, že ze Star Wars projektu, kvůli kterému se zjevně Benioff s Weissem na GoT vyprcali, nakonec nic nebylo, a dvojici to ani tak v branži totálně nezdiskreditovalo. ()

Ediebalboa

všechny recenze uživatele

Scenáristické diletantství nejhoršího kalibru. Většinu konstruktivnější kritiky už za mě obstaral internet, který teď tvůrce zcela nemilosrdně griluje. A po právu. 7. série možná moc smysl nedávala, ale pořád to byla aspoň jízda, která byla dostatečně cool, abyste jí nejednu nelogičnost odpustili. 8. už ne. Po 8 letech je to kvalitativní propad srovnatelný asi tak s tím, jako kdyby na vás po Dvou věžích místo Návratu krále vybafl Owenův Král Artuš. Co je však v Západozemí daleko horší než u předsedy kulatého stolu a jeho kumpánů, je fakt, že tady se ve stejném bahně topí postavy, na kterých vám řadu let skutečně záleželo. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct? S každým dílem opadající naděje na to, že se mi dostane finále, které jsem čekal a u posledního dílu už moje očekávání byla tak nízká, že se to ani nedá nazvat zklamáním. Příliš hollywoodské, nezvládnutý a uspěchaný příběh, tragické dialogy, na kterých byly dřívější série vystavěné a to nejhorší? Předvídatelnost, která je něčím pro tenhle seriál doposud atypickým. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria GoT je zrejme tou druhou najakčnejšou po siedmej. Čakajú nás dve monumentálne bitky, pričom o tej prvej akoby celý seriál mal byť, respektíve k nej smeroval. Je jasné, že intrigy už išli viac menej stranou a do popredia sa dostali nové, veľmi krehké spojenectvá so zámerom boja proti spoločnému nepriateľovi. Osmička má spád, končí podľa mňa logicky a emocionálne správne funguje, pričom tých záverov mohlo byť ale viacero a nemuseli by byť nutne horšie, možno niekedy aj lepšie. No a navyše minimálne pri posledných dvoch sériách zabúdate, že pozeráte seriál, ktorý má nutne nižší priemerný rozpočet na minutáž než fantasy kino filmy, ide skutočne o veľkolepé potešenie pre oko. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.série sice patřila k slabším sériím, ale rozhodně si nezaslouží 65%. Po technické stránce nadále nejjlepší telelevizní Show vůbec a 3 společně s 5 bitvou patřilo k tomu nejlepšímu, co kdy televize předvedla. Poslední dll na můj vkus až moc zdlouhavý, ale ve výsledku jsem spokojen s tím jak to dopadlo. 80% ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Před pěti lety trvalo natáčení jedné scény zhruba den. V této sérii to trvalo v průměru pět dní. Natočení pouhých šesti epizod zabralo 10 měsíců. (BROKEN_)

Reklama

Reklama