Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Magalie a Guillaume čekají narození potomka a mohli by žít spokojeně, kdyby se náhle neobjevil Guillaumův otec s prohlášením, že jeho syn je legitimním dědicem malého ostrovního království. Jenže romantický sen o trůnu nemá s realitou nic společného…  Francouzská komedie, kterou režíroval Pierre-François Martin-Laval a také v ní ztělesnil titulní roli, vychází z francouzského komiksu Panika v Londýně. Jejími hrdiny jsou manželé Magalie a Guillaume, kteří se mají moc rádi, žijí v poklidu na předměstí a čekají narození dítěte. Magalie hraje na trubku v žesťové kapele, Guillaume vozí turisty ve vlaku a mohli by si žít spokojeně až do smrti, kdyby do jejich života nevstoupil Guillaumův otec. Ten se sice k rodině doposud neznal, ale teď prohlašuje, že jeho syn je legitimním dědicem království, ležícího na pobřeží mezi Francií a Anglií. Dvojice už se vidí na trůně coby korunovaní vládci, obklopení služebnictvem a bohatstvím, jenže realita je zatraceně jiná a rozhodně má daleko do romantického snu. Jejich království je ostrov sotva větší než skalisko a žije na něm pět excentrických obyvatel, kteří zřejmě zapomněli, že středověk už dávno skončil… Dále hrají Florence Forestiová, Pierre Richard, Isabelle Nantyová, Raymond Bouchard ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Od filmu s takovou synopsí se nedá čekat, že půjde o veledílo. Neobstojí však ani jako zábavná blbinka, protože není zábavný, jen blbý. Pokud to měla být ztřeštěná komedie, neměly by se v ní vyskytovat nepatřičné motivy jako ohrožené těhotenství nebo upachtěně dojímavý závěr, který neměl oporu vůbec v ničem. Většina osazenstva ostrova, a že to bylo jen 5 lidí, působila, že si s nimi scénář neví rady, a tak tam jen postávali a občas vykřikovali. A to přestože osazenstvo čítalo i takové bezesporu zajímavé herce, jako je Pierre Richard nebo Omar Sy. Ti spíš vypadali, že potřebovali zaplatit hypotéku, než že si film vybrali záměrně. SHRNUTÍ: Jak se nudit na prázdném ostrůvku. ()

Nut 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná komedie, která mě zaujala hlavně originálním scénářem. Typický humor francouzských komedií bez vulgárností, vysvětlování a zbytečného patosu, prostě tak, jak to mám ráda. Heslo "čím bizarnější postava, tím líp" se hojně využívá a vůbec to není na škodu. Bělovlasý/vousý Pierre Richard ve svém kostýmu je výborný, šok z tragického Robinsona naštěstí již pominul. Pouze hlavní postava, Guillaume, mi moc nesedla (Martin-Laval asi bude lepší režisér než herec). Ještě bych přidala pár vtípků a nějakých 15 minut navrch a byla by to další perfektní komedie, takhle je to "pouze" za 3,5*. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Od námětu o chudém Ostrovu zrádcu, který obývá jenom pět lidí a potřebuje nového krále se asi nedalo čekat nic přelomového, ale mohl být využit pro příjemnou oddychovou odlehčenou podívanou, klidně s pohádkovým nadechem. To by to celé ale nesmělo připomínat nezdařilé ochotnické představení, případně slohovku čtvrťáka. Parkrát jsem se možná i zasmál, ale častěji chtěl klepat hlavou o stůl, čím se tato komedie snaží diváka pobavit a jak nesmyslné jsou občas dialogy. Navíc jsem došel k dedukci, že téměř všichni z  obsazení museli absolvovat před natačením nějaký kurz přehrávání a křečovitosti. Jedinou světlou výjímkou je drahý oslavenec Pierre Richard. V kostýmní roli vystředního muže, co žije po staru, dokázal být tradičně roztomilý a trochu zachránit tu bídu okolo, ale  jinak mě tato komedie bohužel nenadchla. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost správňácká francouzská komedie. Možná, ale jen možná, se dalo z nápadu vytřískat víc, ale jinak bylo dost hezkejch momentíků. Ne všechny postavy my sedly, ale copak to tak v životě chodí? Jo a zdá se, že jsem krapet jiná generace, protože Pierra Richarda jsen nejen nepoznal, ale také jsem se divil, že ještě stále žije :P ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tato francouzská komedie, která se vyhla jakékoliv české distribuci a rovnou zamířila na obrazovky stanice HBO, je svým způsobem originální a hlavně docela vtipná a určitě stálo za to ji vidět. A to říkám jako člověk, který příliš nevyhledává francouzské filmy. Navíc podle názvu jsem napřed myslel, jestli se nebude jednat o nějaký pohled do historie, ale když jsem zijstil, že se jedná o film ze současnosti, tak jsem to zkusil a rozhodně nelituji. Tenhle film a především jeho humorná stránka těží z nápadu, že existuje kdesi jeden malý ostrůvek, který se nazývá ostrovem zrádců a který má jen pět obyvatel a momentálně potřebuje krále. A tím králem by neměl být nikdo jiný než Guillaume, řidič vláčku, který se svou ženou čeká dvojčata. Film je nabitý vtipnými situacemi a opravdu upřímně přiznávám, že jsem se místy opravdu královsky bavil. Zkrátka Francouzi natočili komedii, která je vtipná, originální a zajímavá. V hlavní roli je zde k vidění režisér celého filmu, s nímž jsem dosud neměl tu čest, ale spíše než on mě zaujala představitelka jeho manželky, která byla velice sympatická, ale také rázná. Svou účastí tuto komedii ozdobil také Pierre Richard a ve své výstřední roli byl jednoduše dokonalý. Celkově ve mně tento film zanechal velice dobrý dojem a já hodnotím solidními čtyřmi hvězdičkami. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama