Reklama

Reklama

Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken

  • Japonsko 吸血少女対少女フランケン (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Japonská kinematografie má mnohá bizarní zákoutí. Jedním z nich je oblast laciných, na digitální kamery točených snímků, v nichž se mísí komiksová stylizace s postupy gore, splatteru, braku, popu i burlesky. O režii tohoto příspěvku se podělili Naoyuki Tomomatsu a trikový specialista Yoshihiro Nishimura. Zatímco první jmenovaný díky legendární zombie komedii Stacy náleží mezi průkopníky dané kategorie, druhý je současná nejzářivější tvůrčí hvězda oboru – jeho Tokyo Gore Police si vychutnali diváci posledního Festivalu otrlého diváka. Upírka vs. Frankensteinka na půdorysu teenagerských soapoper a romantických komedií rozvádí fantasmagorickou podívanou plnou teatrálně přepjatých hereckých výkonů, třeskutě umělých speciálních efektů a především komiksově nadsazené brutality. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

JFL 

všechny recenze uživatele

Úžasně fantasmagorický protipól k sáze "Twilight", aneb středoškolská romantika s upíry v křiklavě hyperstylizovaném komiksovém hávu plná krvavých gejzírů, kouzelně laciných efektů a teatrálních gest. Narozdíl od "Tokyo Gore Police" položené do eroguro stylu neztrácí "Upírka vs. Frankensteinka" nikdy dech. Díky zastřešujícímu rámci nadsazené komedie mají tvůrci naprostou volnost a mohou stále přicházet s novými absurdními nápady, které nejsou vázané pouze na fyzické deformace či bizarní prostředí, ale také si grandiózně utahují z žánrových schémat, burleskně glorifikují klišovité ikony japonské popkultury a zesměšňují módní trendy náctiletých jako emo či ganguro (dívky s výrazným umělým opálením). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hororový punc Tokyo Gore Police nedosahuje. Spočiatku nádejné gejzíry krvi v priebehu začali akosi absentovať. Málo absurdných momentov a ich celková slabá nápaditosť zapríčinili nespokojnosť s filmom. Trpko schladené očakávanie v slušnom hodnotení naokolo. Nevadí. Ďalší snímok na rade je Mutant Girl Squad. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po Tokyo gore police a neskutečně "zážívném" Helldriveru, vidím zábavný odpočinek, u kterého se můžu v klidu zasmát a nemám z něj depku, kterou jsem měl u mnou výše zmíněných. Tady jsem se opravdu zasmál a celkem se i bavil, i když na tromu to jestě nemá, ta umí aspon i "pořádně" zábavnou story. Nejlepší postava: Frankenstein a ten jeho tanec s tou sekretářkou, když řezali to tělo, to jsem vybuchl smíchy po dlouhý době u filmu. To fakt cenim. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Láska dělá divy, akorát jen někdy člověk zjistí, že se stal pouhým otrokem. Tyhle fantastické japonské mlátičky, kde nic není nemožné, buď pobaví, nebo znechutí. Comicsově barvotiskové s gejzíry krve. Na diváka čeká rozkošná lidská fontána, v níž se Monami sprchuje, vržená lebka, co serve ze své oběti kůži i maso, či déšť oživlých šroubů. K tomu klub japonských Afričanek, klub dívek řezajících si zápěstí, jejichž kapitánka suverénně vyhraje závody v řezání v momentě, kdy si nešikovná soupeřka uřízla ruku, a Igor, nový správce školy, co chytá své protivníky do pasti z lidského hrudního koše. A jelikož Monami ovládá jako upírka svoji krev, dokáže si z ní vytvořit meče a z kapek smrtonosné projektily. Záliba tvůrců v populárních školačkách, lolitkách a zdravotních sestrách je samozřejmostí. Levné, zábavné a plné bláznivých nápadů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější japonskej splatter, co jsem viděl a to se všim všudy, gore triky jsou sice absolutně trapný a digitální ještě trapnější, ale to tomu dává ten správnej zábavnej rozměr, stejně jako hrává, svižná a nápaditá hudba, která doprovází většinou gore scén a když se k tomu přidá ještě dobrej režisér, co rozpočet nahrazuje umem a super nápady a přidá se i na tenhle žánr dobrej upírsko-frankensteinskej příběh, kterej nenudí a má celkem hlavu i patu, tak musim zatleskat, co tentokrát japonci vytvořili ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama