Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o mládenci, který si vzal do hlavy, že je princem.
Švec Janek leží od rána do večera v pohádkových knížkách a sní o tom, že se stane pohádkovým hrdinou. Pracovat se mu nechce a vydává se do světa, aby konal hrdinské skutky. Jeho bujná fantazie mu ale působí řadu nesnází. Zásluhou Barči, dívky, která ho miluje, pochopí, že jeho místo je na pevné zemi a rád se vrací ke své ševcovině. V režii Vlasty Janečkové uvidíte Davida Schneidera, Naďu Konvalinkovou, Josefa Somra, Jiřího Sováka, Petra Štěpánka, Karla Augustu a další známé herce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

otík 

všechny recenze uživatele

To vám byla praštěná pohádka - ale v dobrém slova smyslu! V kulisové vesnici bydlí syn ševce Janek, který místo práce jen čte pohádky. Jednoho dne se rozhodne jít do světa, aby našel princeznu a pohádkové království. Má však štěstí, že ho na holičkách nenechá jeho milá Baruška a chytře ho popostrkuje dále k poznání, že pohádková země neexistuje a že dobře je doma u verpánku. Hlavní hrdina Davida Schneidera je pěkně pacený na hlavu a trvat to o pár minut déle, byla by to už vážně otrava. Takto jde o hodně nevšení, ale zábavnou pohádku. Jen se je třeba obrnit trpělivostí s totální hloupostí hlavního hrdiny. Kulisovka nejtvrdšího kalibru. Hudba: Zdeněk Marat ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Televizní filmeček o tom, že pohádky jsou jen v pohádkách :-) Líný švec Janek jde do světa hledat pohádkové království a protože je neskutečně hloupý, nepozná, že v žádném pohádkovém království není. I když poutek, který dostane, je skutečně kouzelný. Ale to už se podívejte sami. Je to taková ztřeštěnost, ale potěší nadmíru skvělým hereckým obsazením. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Parodie na pohádky se málokdy povede a ani tato není výjimkou. Scénář je naprostý odpad a není zde jediná věc, která by stála za pochvalu, tudíž dávám jen jednu hvězdu, a to pouze za herecké výkony např. pana Sováka a p. Somra. Mladé Preissové i Konvalinkové to velmi slušelo, ovšem celkový dojem této pohádky-nepohádky je velmi slabý. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jankovi se do práce chce asi jako do trhání zubů, raději by pohádkově osvobodil princeznu, ale ne proto, aby pomohl krásce v nesnázích, ale proto, že posléze by ho čekal život plný lenošení, pohody a královského živobytí. Není nad upřímnou motivaci. Do chlapce se zamilovala venkovská dívka, která je ochotná do neexistující země putovat za ním, aby chlapec svou hloupostí nenapáchal víc problémů, než kolik jsou lidé ochotni ještě odpustit, aniž by viníka oběsili na jeho vlastních střevech. A tak je chlapec zatčen přímo v průběhu kabaretního představení. Nakonec z toho ten jeliman s infantilní tváří i způsoby vyvázne až smutně lacino. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama