Reklama

Reklama

Žena bez piana

(festivalový název)
  • Španělsko La mujer sin piano (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kamera sleduje čtyřiadvacet hodin herečku Carmen Machi. Ta ztvárňuje ženu v domácnosti, žijící v Madridu počátku 21. století. Film zachycuje každý okamžik její běžné existence, od problémů v domácnosti až po problémy pracovní a sexuální. (Přemek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Jevablo odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno ve Varech. Velký sál hotelu Pupp, slavnostní atmosféra, Budař, režisérka a vůbec kdekdo přítomen...a to bylo taky vše, co bylo zajímavé. Film postrádá jakékoli tempo, pokud na jednom záběru aktérka jde po chodníku, tak na dalším znovu jde po chodníku a teprve na třetím někam dojde. Jan Budař zhodnotil film takto: "je to o osamělé ženě v nočním Madridu, která potká polského dělníka a zažije něco úžasného." Pokud je to pravda, pravděpodobně v důsledku střihu byl ten "úžasný" moment nakonec z filmu vyškrtnut, nikde jsem jej nenašel. Film je o ničem v tom nejdrsnějším smyslu slova - děj v něm prostě není, hlavní postavy jsou nezajímavé (Budař má pouze rádobyvtipné poznámky) a na konci filmu všichni končí přesně tam, kde začali. Pokud se tento kousek objeví v české distribuci, pak si dovoluji důrazně varovat a doporučuji se filmu zdaleka vyhnout... ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příklad filmu, který disponuje určitými prvky klasického artového filmu a snad i charakteristické znaky různých evropských tvůrců, ale divák tomu příliš nevěří.. Film jse velmi pomalý, pseudopoetický a vlastně vypovídá o určité vnitřní krizi a úniku z každodenosti.. A přitom to působí jako klišé... A člověk vidí jaku Budař říká datum, kdy naposledy jedl tento druh pokrmu a říká si: "to je TEN prvek, co do podobného filmu přece patří"... Dobrým film nedělá pouze tempo, téma vyprahlosti a komická postava cizince, který vyprahlost naplňuje. Je to i o něčem jiném.... Těžko lze popsat v čem je tento film špatný, zdá se být natočený podle nezávislácké šablony a chybí mu duše... snad se rozpadá a nic nového neříká, ničím nezaujme, nic nezpůsobí, jenom prostě existuje... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Žena sice bez piana, ale zato s kufrem. Hodně úsporný snímek (co do výrazu), s pomalým tempem, dlouhými záběry a statickou kamerou. Jinak jde o tragikomedii, která se zpočátku tváří jako skoro čistokrevné drama, avšak to se výrazně mění s nástupem (naprosto odzbrojujícího) Budaře. Pak se vážnější a vtipnější místa střídají. Jinak je to ale v podstatně smutný příběh, ženě se všechno symbolicky zavírá, jeví jako nedostupné (stejně jako lidé) a mění se to (na určitou dobu) jen díky její mini-vzpouře. Rutina, šeď a návrat k „normálu“ na sebe ovšem dlouho čekat nenechají. Závěr mi přišel jako vhodně ukončení, i když já osobně bych to "střihl" u při záběru (na rovněž symbolický) obraz. Silné 4*. „Já jsem Radek. Ale můžeš mi říkat Roberto.“ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Festivalové publikum je zvláštní, řekla bych víc natěšené, nažhavené a proto možná lépe přijímající nadělení, které se na ně hrne z filmového plátna. Stržena podobně naladěným publikem jsem se párkrát i zasmála, proto dávám nekritické tři hvězdičky. ____ Budař v roli polského opraváře je naprosto výstižně obsažený a líbila se mi i až dokumentární syrovost charakterů a situací. To je ale zároveň i velkou slabinou filmu, protože zobrazuje běžné a fádní situace, které by mohl zachytit dokument, a nic moc k nim nepřidává. Dlouhé záběry na noční procházku vysloveně hnusnými částmi Madridu byly k nepřežití. Kamera často zůstává vždy trochu za dějem, patrně tím chce naznačit neuchopitelnost jakéhokoliv příběhu v celku a zároveň množství dalších příběhů kolem nás, které nikdy neuvidíme celé. ___ Shrnuto: nedoporučuji jinak, než jen na festivalové přehlídky, kde jste rádi, když seženete volné místo. /28. 3. 2011/ ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Pane bože, to byla škatule... ano, já chápu, herečka nemusí být přenádherné stvoření, ale tohle byla kanimůra s parukou. Nejvtipnější byla scéna, kdy Budař "jako" upadne a válí sudy po kočičích hlavách směrem do kamery... to byl v kině opravdu zážitek, že jsem si nebyla jistá, zda to mám brát vážně. Dvě zvězdičky, protože to není odpad, ale ta ženská je opravdu - bez piána. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Do role svérázného Radka byl obsazen český herec a hudebník Jan Budař. [Zdroj: MFF Karlovy Vary] (POMO)
  • Javier Rebollo získal Striebornú mušľu za réžiu na MFF v San Sebastiane 2009. [Zdroj: Artfilm] (imro)

Reklama

Reklama