Reklama

Reklama

Trutnov Open Air, Rock for People, Planet Festival, Pohoda

(TV film)
  • Česko Léto plné festivalů
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Česko, 2009, 36 min

Režie:

Marcel Nevín

Scénář:

Marcel Nevín

Obsahy(1)

Nejstarší, největší, nejmladší a nejuznávanější – festivaly očima svých promotérů. Účinkují: Martin Věchet, Michal Kaščák, Petr Fořt, Michal Thomes a David Urban. V další části večera plného festivalů představíme nejstarší, největší, nejmladší a nejuznávanější festivaly očima svých promotérů jako Trutnov Open Air, Rock For People, Planet Festival. Trutnov Open Air je festival, který vznikl na undergroundových základech. K jeho vzniku daly podnět předcházející nezávislé aktivity, ilegální koncerty a výstavy po různých stodolách a vesnických hostincích. Základní kámen byl položen ve Starých Bukách u Trutnova v říjnu 1984. Dnes je Trutnov Open Air festivalem s nejdelší tradicí v Čechách.
19. srpna 1995 se na atletickém stadionu v Českém Brodě uskutečnil první ročník rockového festivalu Rock For People. Jeho výtěžek 70 000 korun byl tehdy předán ústavu pro mentálně postižené děti v Bylanech. V roce 2007 se RFP přestěhoval na letiště v Hradci Králové a loňská návštěva činila přes 20 tisíc lidí, čímž se RFP stal jedním z nejnavštěvovanějších festivalů v ČR. Na letištní ploše aeroklubu Tábor proběhly v minulosti už tři ročníky Planet Festival. Vystoupily na nich hvězdy jako například Marilyn Manson, Nick Cave, Skinny Puppy nebo Moloko. Organizátoři táborského multižánrového festivalu však na české poměry odvážně volí jako headlinery také čerstvá jména a loni do Tábora přivezli například novou anglickou naději hudební scény Hadouken! Do budoucna chtějí v tomto trendu pokračovat a připravit návštěvníkům kromě vynikajícího zvuku a celkově dobře zvládnuté organizace na evropské úrovni, kterou se táborský festival vždy vyznačoval, také dramaturgicky pestrý festival. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Název dokumentu na čsfd.cz je sice obsahově výstižnější (Colours of Ostrava se do filmu jaksi nevešly), ale neodpovídá tomu, jak se film (nepřesně) opravdu jmenuje. -------- V titulcích filmu uvedeno: název Pohoda, Colours of Ostrava, Rock for People, Planet Festival, Trutnov. ()

Reklama

Reklama