Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let hrál britský premiér Winston Churchill důležitou roli v boji proti nacismu a jeho vůdcovské schopnosti i pamětihodné projevy pomohly dovést hitlerovské Německo až k hořkému konci. V hlavní roli biografického dramatu HBO uvidíme Brendana Gleesona.
Film z produkce HBO nabízí pohled na život britského ministerského předsedy Winstona Churchilla (hraje ho Brendan Gleeson). V průběhu druhé světové války hrál tento muž jednu z nejdůležitějších rolí v boji proti nacismu a jeho neohroženost, velitelské schopnosti i pamětihodné projevy přispěly k tomu, že hitlerovské Německo dospělo až k hořkému konci. Biografické drama se odehrává ve dvou dějových liniích. V první sledujeme nástup Winstona Churchilla do pozice premiéra Velké Británie v roce 1940 a jeho následnou vládu až do podepsání příměří s nacistickým Německem. Druhá linie se odehrává po válce v roce 1945 ve Francii, kde Winston Churchill tráví se svou ženou a dcerou dovolenou, čeká na výsledky prvních poválečných voleb a připomíná si některé ze svých nejslavnějších válečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pán Winston Churchill je určite neprehliadnuteľná postava. Nielen svojím vzhľadom, ale i svojím vzdorom, celkovou povahou a pamätnými výrokmi. Film v pohode zaujme, len tá päť ročná vojna v ňom zbehne neuveriteľne rýchlo a okrajom zachytáva iba niekoľko dôležitých momentov, ktorých bol súčasťou. Mimo iného i scéna okolo slávnej fotografie so Stalinom a Rooseveltom. Myslím, že život W. Churchila je tak nabitý udalosťami , že 90 minútová stopáž jednoducho nepostačuje. Mám ho rád ako človeka i politika(dnes takých niet) a niektoré jeho hlášky mám stále po ruke. Viem ale aj to, že pre poniektorých jeho meno neznamená vždy úctu a palec hore. Spýtajte sa tých, ktorých spolu s inými poslal na smrť v Gallipolli...80%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No to snad nemohli tvůrci ani myslet vážně, že do 95 minut se vejdou tři tak velkolepé látky jako Churchill ve válce, Churchill na domácí politický scéně a Churchill v soukromí. Vůbec nechápu co bylo smyslem filmu. Neznat okolnosti Churchillových rozhodnutí myslel bych si že ten člověk je úplnej magor. Tvůrci až příliš spoléhali na divákovu znalost, aby si vůbec mohli něco takovýho dovolit natočit a to se mě nelíbí. Uměl bych si to představit jako miniseriálek v produkci HBO dejmu tomu klasických 12 x 60, jo to by potom byla jiná, protože herecky je film zvládnutý dokonale, naznáky atmosféry tam také byly, ale pro to šílený tempo kterým film pádil, aby všechno stačil nebyla ani možnost jí pořádně využít. Na film jsme se těšil a ano filmařská kvalita je znát, ale takhle promhraný zajímavý historický materiál jsem snad ještě neviděl, to je opravdu hrozná škoda. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dalsi z plejady filmov z dielne HBO, ktore svojimi kvalitami valcuju vacsinu z tych, ktore reprezentuju hollywoodsku produkciu v nasich kinach. V srdci burky nam ponuka strucny exkurz do pozadia britskej politiky pocas 2.SV, kedy sledujeme Winstona Churchilla na jeho ceste do ucebnic dejepisu. Moja jedina vyhrada, ktora je vsak kadegoricka, spociva v tom,ze ten exkurz je skutocne velmi strucny a skratkovitost deja bola v tomto pripade prehnana. Kludne si viem s rovnakym obsadenim ako aj podanim predstavit 3 hodinovy epos, ktory by dokladnejsie a preciznejsie priblizil tiahu, ktoru musel Churchill niest na svojich ramenach. Preto "len" 3,5/5* ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně dokonalý vůdce a oddaný ochránce britského impéria, na straně druhé výbušný snobský šlechtic živící svou nadřazenost nad svými "poddanými". Nejpůsobivější byla ale jeho Don Quijotovská úloha muže, jehož doba už jej nepotřebuje, v té části se tvůrcům povedlo vyždímat z Churchilla ty nejsilnější emoce. Scéna v divadle, kdy Brendan Gleeson ve své zkroucené grimase začne plakat, je prostě wow :) (důkaz toho, že i televizní produkce častokrát stojí za to!) ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné válečné drama, ale danému tématu by spíše slušelo delší zpracovaní. Představoval bych si tak minimálně tři díly, každý po sto minutách. Skvělý byl výběr a namaskování herců, kteří se skutečným postavám hodně podobají, čímž film diváka daleko víc vtáhne do děje. Režie se zde lehce otřela i o pár kontrovérzních témat, jako třeba když, v zájmu zvýšení efektivity britských nočních náletů, dává Churchill Harrisovi zelenou k bombardování německých civilistů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Brendan Gleeson získal za svou roli cenu Emmy. (shyster)

Reklama

Reklama