Reklama

Reklama

Studená válka v oblacích

(TV film)
  • Německo Krieg in den Wolken - Luftspionage über der DDR (více)
všechny plakáty
Německo, 2008, 51 min

Obsahy(1)

Vzdušnou špionáží nad NDR se Západ snažil získat vojenské informace z prostoru za železnou oponou. Německý dokument

Na nebi nad NDR se bez vědomí veřejnosti odehrával jeden z nejnebezpečnějších duelů mezi dvěma supervelmocemi. Po celých čtyřicet let se v tomto vzdušném prostoru objevovala americká špionážní letadla. Lidé na celém světě nevěděli nic o rozsahu vzdušné špionáže nad východní částí Německa, ani o nebezpečí, které to přinášelo. Teprve dnes, mnoho let poté, co studená válka skončila, to vychází na světlo. Ve filmu o tom hovoří mnoho přímých účastníků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pár fragmentů z časů vzdušné špionáže nad NDR, kdy se využívalo toho, že zásobovací koridor pro Západní Berlín nebylo jak oplotit. Na můj vkus až příliš mluvících hlav a málo detailů ohledně těch krasavců, co rádi fotili přírodu pro milovníky crateologie. Ať už fandíte jakékoliv straně, neškodí si občas připomenout, že i tenhle způsob „dick measuringu“ udržoval mezi jadernými mocnostmi tolik potřebnou rovnováhu, neboť kdyby jeden tehdá seznal, že ho má tak dlouhého, že by s ním druhého klidně umlátil, mohla se nám ta studená válka nebezpečně rychle ohřát.. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Pro pobavení to není špatný dokument... Z celkového hlediska je ale zcela zkratkovitý... Zvolené téma nelze vměstnat do stopáže 51 minut, a to ani když se v dokumentu jedná "pouze" o leteckou špionáž západu nad NDR. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Zvláštní jak se dál povolený letecký koridor nad NDR využít (zneužít) nejen pro zásobování západního Berlína. Tenhle dokument není nudný, a dá se na něj dívat více než 1x krát. ()

Reklama

Reklama