Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lepší pojetí příběhu a tak jsem byl velmi zklamán. Obsahově však příběh stojí za zamyšlení a hlavně za podívání. Snad někdy přijde čas na tu správnou pravdu. CITÁT - Dealer je ten kdo si toho koupí víc než vykouří. Já si toho koupil hodně, ale kurva, jak jsem to měl všechno vykouřit?!?!........ ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se velmi minul s tím, co jsem od něj čekala. Věřím, že příběh pana Howarda Markse je dostatečně zajímavý na to, aby vydal na ucelenou, stylovou dvouhodinovku, jenže to by za sebe nesměl prostě jen naházet několik nesourodých scének a nesmělo by z něj na míle daleko čišet slovo "nezávislý". Vím, že je to moje chyba a že by si Mr. Nice objektivně ty tři hvězdičky asi zasloužil, ale když po pohledu na hezky stylový plakát očekáváte něco ve stylu Goodfellas, Scarface a podobných filmů o drogovém byznysu, budete jako já zákonitě zklamáni. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Moc přijemné dvě hodiny. Mr. Nice asi nebude ten TOP film o (drogových) dealerech, ale v zásadě má všechno co tenhle biografický žánr mít má. Je tady charismatický, dobře zahraný hrdina, který nemá problém vyje*ávat se státní autoritou, je tady zachycena jeho kreativita a vzestup, jeho nejlepší léta a samozřejme jeho "pád". Mr. Nice má navíc podporu ve vedlejších rolích (ano zejména Thewlis a krásná Sevigny), v prostředí ve kterém se odehrává a ve vývozním artiklu, který Marks distribuje. No a hlavně, je to evropský film, který svým stylem a střihem nehraje tak moc na efekt jako hollywoodské studiovky a může si tak dovolit být více naturalistický ale zároveň i více stylizovaný. Příjemné čtyři hvězdy. Já se bavil skvěle. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je to fakt hodně podobny Kokainu s Deppem, ale tohle je mnohem větši sranda. Taky je to každymu tady bližší tím, že tráva je mnohem oblíbenější než koks. No a pokud vás po chvilce sledování filmu napadne si zahulit, tak je to film pro vás. Rhys Ifans a hlavně David Thewlis perlí (hlášky, finty, situace) a vsaďte se, že minimálně 1 záběr vám v hlavě zůstane (kdo viděl, ví, o čem mluvim, chchch). Ale ve skutečnosti je tam toho mnohem víc, co stojí za to. No a u závěrečnejch titulků mám takovej dojem, že hraje pisnička, kterou my známe od Pavla Bobka jako "Poď stoupat jak dým"... jsem nevěděl, že Bobek je takovej hulič... ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

První polovina je zoufale utahaná, druhá polovina se pak snaží zachránit, co se dá. Částečně se to daří, nemohl jsem se ale ubránit pocitu, že snímek vyznívá do ztracena. Informací o tom, že je film dle skutečné události by se neměl nikdo snažit omlouvat mizerný scénář. Dramatické momenty mi připadaly umělé, komediálních prvků moc nebylo (i když těch pár bylo povedených). Slabší tři hvězdy. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • V průběhu 80. let měl Howard Marks, jehož skutečný příběh film popisuje, na 43 přezdívek, 89 telefonních linek a 25 společností obchodujících po celém světě. Jako pračky špinavých pěněz z distribuce drog posloužily bary, nahrávací studia a banky v zahraničí. (Taninaca)
  • Marks byl nejhledanějším mužem Británie. V nejtěžším vězěnském zařízení Ameriky pak strávil 7 let. (Taninaca)
  • Film, který Jim (David Thewlis) ve filmu zmiňoval, byl Equus (1977). (metal.storm)

Reklama

Reklama