Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 1

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (663)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako hrom. Než jsem šel do kina, dal jsem opáčko všech předchozích šesti dílů a musím uznat, že všechny jsou lepší než toto závěrečné "ukončení" série. Postrádám smysl toho všeho předchozího počínání, lepší děj a hlavně lepší rozuzlení a vysvětlení. Autoři naslibovali, že všechno vypluje na povrch, skládačka do sebe zapadne a to se nestalo! Navíc pasti tady působily hodně ujetě, jakoby už prostě jen stačilo udělat nějakou past a diváka to mělo automaticky dostat. Chybí tady moment překvapení, originalita i napětí. Všechno je hrozně předvídatelné a Jigsaw se zde už skoro neobjeví. Navíc 3D bylo skoro o ničem, nejlepší 3D byl 2D trailer. 45% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Uzavretie (aspoň dočasné) prekračuje mieru ani nie tak v brutalite, to je totiž vecou diváckeho (ne)vkusu, ako skôr v tom, že hlavnej postave: obeti sa (ne)darí tak, ako sa (ne)darí a hlavnej postave: vrahovi (ne)darí tak, ako sa (ne)darí. Viac sa konkretizovať nedá, išlo by o spoilery. Skrátka už tým scenáristom načisto preplo, aspoň tie pasce sú ale premyslené. Ako by na nich robili úplne iní ľudia než na scenároch, čo je vysoko pravdepodobné. Potom ale nastáva opäť tá večná otázka, kedy a kde to dotyčný, už sám, dokázal vyrobiť a následne pripraviť. Časopriestorové vzťahy tu sú doposiaľ asi najviac mimo logiku a to je čo povedať. Pointa tentokrát nie je absolútne šialená, ale dáva celkom zmysel a oblúkom sériu uzatvára. Kvôli nej 50% za tri. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že asi do štvrtého dielu som každý nový Saw očakával s veľkým nadšeným. Potom keď sa z toho stal akýsi seriál plný nelogických blbostí moje očakávania a nadšenia upadli až sa nakoniec úplne stratili. Tento (dúfam, že naozaj) posledný diel je už tá pravá žumpa nielen samotnej série, ale celkovo hororového filmu. Recyklácia už videných nápadov, prinavrátenie jedenej z najhlavnejších postáv skvelého prvého dielu za účelom prilákania diváka (alebo konečného logického vysvetlenia? :D).. no proste tvorcovia už mleli z posledného a je to vidieť. Pri žiadnom diely som nešiel pod 50%! pretože i keď to bolo akokoľvek tupé, tie pasce boli stále coll. SAW s jeho za všetko hovoriacom prívlastku 3D je nie len tupý, ale žal totálne nudný a nič sa v ňom nedeje. R.I.P. 2004 - 2010 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konec hry! Ale to snad ne...nemyslím si, že slavná série je u konce. Divácký zájem si jistě časem vynutí další pokračování a ani s tím zodpovězením všech otázek, jak proklamovali tvůrci, to není tak žhavé. Tentokrát stojí v popředí příběhu podvodník Bobby Deggan bohatnoucí na lživém tvrzení, že se kdysi vyprostil z Jigsawovi důmyslné pasti a za své lži, na kterých si vybudoval mediální kariéru, bude vystaven množstvím pastí, přes které si bude muset v časovém limitu proklestit cestu až ke své uvězněné manželce. V bludišti pastí bude muset obětovat životy svých přátel, aby nakonec zachránil (nebo nezachránil) ten svůj. Kevin Greutert v roli režijního dirigenta tuhle ultrakrvavou symfonii zakončil ve velkém stylu (nepovedenou Saw 4 mu tímto odpouštím) a opravdu hororově. V rámci 3D počítejme s tím, že nám v klíně přistanou střeva, ohodí nás mohutný cákanec krve a vzduchem na nás poletí hozená pila a to je asi tak všechno. Tvůrci nám dovolí setkat se s postavami z předešlých dílů, jako je temný detektiv Hoffman i nadále vykonávající špinavou práci po Jigsawovi a tentokrát ji (málem) dotáhne až k dokonalosti, s vdovou po Jigsawovi Jill Tuckovou i se samotným Johnem Tuckem. i když už jen prostřednictvím flashbacku a neminou nás ani postavy z řad přeživších, kteří měli to štěstí a z pastí se kdysi včas vyprostili. Je zajímavé sledovat, kam se série od prvního poměrně "myšlenkově" posazeného dílu posunula v pokračování sedmém. Tento díl začíná jako jakýsi sled krvavých scének a žádné vymýšlení komplikovaného děje, který by ve své složitosti trumfl všechna předešlá pokračování se nekoná a složité zůstaly hlavně pasti, a spolu s nimi děj svižně odsýpá. Greutert přesně ví, na čem celá série staví a servíruje to bez skrupulí. Vždyť je to jen horor. Ačkoliv tvůrci ho mohli víc doladit v drobných detailech a nuancích. Například, dívka z úvodní scény na veletrhu, o kterou se přetahují dva její nápadníci, mohla být hezčí a kdo by se taky nechal řezat pro takovou ochechuli cirkulárkou. Přihlížející diváci tohoto krvavého divadla byl výborný nápad a jen se divím, že někoho z davu nenapadlo to jako debil začít natáčet na mobil, jak tomu bývá v reálu zvykem, když se na ulici stane nějaké neštěstí, tak to hned nějaký dementní jedinec v rámci moderního trendu současnosti natočí, hodí to na net a pak se u toho asi i uspokojí. A právě o lidských nectnostech, jako je zvědavost, sobeckost, lhaní, podvádění a další, je celá série Saw založena a Jigsaw tyto prohřešky nemilosrdně trestá i v Saw 3D. Tímto jsme se dostali i k nějaké myšlenkové podstatě, která má něco do sebe. A to nás ještě čeká závěrečná vysvětlující povinná pointa...a pak už jen...konec hry... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Saw 3D neukáže téměř nic nového, za to se vysvětlí pár věcí a nečekaně je v Jigsawa práci zapletený Gordon, který byl v prvním díle. Saw 3D není nejhorší, ale ani nejlepší. Drobných chyb se pár nalezne, protože pastí je přehnaně moc a pár úplně zbytečných. Pokud by Saw pokračoval takovým stylem a producenti by se snažili o další díl (což podle závěru i vypadá), tak se obávám že se Saw stane ohromná slátanina a obrovská "hovadina". Nejvíc absurdní mi přišel poslední úkol hlavního hrdiny, který mohl podle mého názoru vyřešit jinak. Mrzí mě, že jako zastánce a fanoušek Saw píši spíše negativní komentář, ale bohužel jsem nedostal, to co jsem očekával. V tomto díle vidím největší klad spoustu pastí a délku (rychle uteče a nezačne nudit). Saw 3D nepřekoná 6 díl, fanoušci Saw nebudou zklamaný a kritici si své chyby vždycky najdou. Nakonec se sejdem znova u Saw 8 a příběh začne zase dokola. (Jak u mě jde Saw za sebou od nejlepší po nejhorší -- Saw 1, 2, 6, 5, 3D, 4, 3) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • Film nebyl předem promítán kritikům. (Spidey3)
  • Film byl jako první díl z této série uveden také ve 3D. (ČSFD)
  • Detektiv Gibson's (Chad Donella) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19mm. (dc125)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama