Reklama

Reklama

Uvězněna s monstrem

  • Velká Británie Splintered (více)

Obsahy(1)

V nejtemnějším koutě opuštěného zchátralého domu na okraji pustiny se ukrývá nebezpečná bestie. Má lidskou podobu, ale uznává jen zákony divočiny, kde je nejdůležitější... přežít. Lstivý noční dravec loví instinktivně a zabíjí pro potěšení. S lehkým svědomím si bere, po čem zatouží. Jednoho dne vstoupí do prázdného domu Sophie, dospívající dívka s podivnou minulostí. Brzy se ocitá zamčená v jedné z místností, odkud ven nepronikne ani hlásek. A pomalu zjišťuje, jaké to je, být předmětem zvířecí posedlosti. V noci, když v neproniknutelné tmě čeká na nevyhnutelné, ji děsí šílený pohled monstra za oknem jejího improvizovaného vězení. S novým dnem přichází záchrana - Gavin. Drží bestii v šachu, ale ani on dveře její kobky neodemkne. Co spojuje samozvaného věznitele s tímhle úskočným stvořením číhajícím za dveřmi? Všechny Sofiiny pokusy o útěk končí nezdarem. Zbývá jí jen naděje, že se jí na pomoc vydá někdo z kamarádů. A také obavy, co se s nimi stane, když se dostanou k monstru příliš blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Začátek byl tak rozpačitý a široce rozkročený, že i dokázal nalákat na další. minuty. To matení tělem a žánrové přebíhání sem a tam nepůsobilo sice moc příjemně, ale pořád slibovalo prakticky cokoliv. A když se pak vše odkrylo, divák zjistí, že to nalákání je všechno, co tvůrci dokážou a největším problémem při dalším sledování se stane fakt, že těm tvůrcům nedošlo, že když pointu a základ svého příběhu propálí ještě před půlkou, matení tělem a žánrové přebíhání už jaksi nemá smysl a prudí o to více. Jenže oni to nepochopili a vesele v tom pokračovali dál. Hlavní hrdinka byla i celkem sympatická. O komkoliv ostatním se to říci nedá. Slabé prakticky po všech stránkách. Začínal jsem během sledování pošilhávat po knihovně a uvažoval, že z ní vytáhnu nějakou knihu a budu si v ní listovat. A to rozhodně není dobrá vizitka žádnému filmu. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposledy viděl horor od Anglánů, bylo to výborné Jezero smrti. Tak jsem si říkal, že zkusím nějaký ten ostrovní výplach zase. Bohužel jsem se spálil takovým způsobem, až to bolelo. Splintered začíná klasicky, a to že parta mladých lidí si vyrazí do přírody. Potom jsou ale nuceni bojovat o přežití ve starém zámku, kde řádí bestie, která zde byla vychovávána. Celý film na mě působil až amatérsky natočený. Špatná kamera, příběh stál za starou belu. A ta demence hlavních postav byla k nevydržení, protože když někdo utíká a má před sebou výhled a nevidí jasný kus dřeva a narazí do něj, to bylo na mě příliš. A spousta dalších hoven by se tady našla. Jednu hvězdu dávám asi z nouze. ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút som si myslel, že pozerám nejaký amatérsky študentský film a bohužial v tomto trende to pokračovalo aj ďalej. Režisér to vôbec nezvládol, jednoducho tu nefungovalo nič, od scenára, strihu,hudby až po nezáživných hercov. Tak slabý film som už dlho nevidel a neodporúčam ho nikomu. Strata času. Jedna * za to,že ODPAD sa dáva väčším brakom. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Možno aj dlhšia hororová absencia spôsobila, že Splintered nevnímam ako absolútnu katastrofu. Nedá sa povedať, že by to bola vysoko profesionálna filmarina s kopou skvelých efektov, masiek alebo úžasného deja. Dej sa snaží spojiť dokopy viacero prvkov, čo v konečnom dôsledku trošku pôsobí ako zlátanina, ale na záver som si nepovedala, že to bola až taká nedomyslená hovadina. Jemné (fakt len jemné) tajomno pôsobilo do času kým sme sa konkrétne nestretli s "monštrom", od tohto bodu výraznejšie zlyhávala atmosféra okolo celých záhad, ktoré sa hlavná hrdinka snažila vystopovať. Film sa taktiež snažil o nejaké tie gore prvky alebo násilnosti, ktoré však veľmi nevyšli, čo je škoda. Aj napriek všetkým týmto nie veľmi priaznivým aspektom ale nemôžem tvrdiť, že by som sa pri Splintered nehorázne nudila, skôr mi to tak nejak ušlo. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Simeon Halligan si napsal příběh, spolupracoval na scénáři a sám si to i zrežíroval. Příběh party lidí, kteří jedou hledat záhadné zvíře, které napadlo člověka a sežralo pár ovcí. Hned na začátku zjistíme, že osoby co jedou z Sophií dokážou jen pomlouvat, chlastat, fetovat a jejich hlavním cílem je sex. Nevím jak vám, ale mě toto chování nesedí a takovým postavám nefandím. Všichni jsou Cool a doufám, že brzy budou i Death. Děj filmu mě začínal štvát v době, kdy se hlavní hrdinka začala několikrát probouzet ze sna. Člověk pak neměl představu co se právě děje, zda je to " realita " nebo zase jeden ze snů. Cesta na zámek svatého Josefa je nějaká zakletá. První dvojice Sophie ( Holly Weston ) a John ( Sol Heras ) vyrazila v noci a ještě té noci dojdou k plotu, kterým je obehnán zámek. Druhá dvojice Sam ( Sacha Dhawan ) a Jane ( Sadie Pickering ) vyrazí brzy ráno, ale k plotu dojdou až za tmy....divné. A skoro vše podstatné se za tmy odehrává. Přeji příjemný zážitek při sledování této blbosti, já to přežil, ale posledních půl hodiny jsem se jen smál. Počkejte až uvidíte to monstrum, nebudete večer spát.....smích vám to nedovolí. Hudební doprovod je taky hrozný a vůbec se k filmu nehodí. Zazní třeba Puressence http://www.youtube.com/watch?v=FtHsIFjrIBE , Glass Reemer nebo Oceansize. CITÁT : Zase bude dobře.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v anglickém Lancashire. (Terva)

Reklama

Reklama