Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie určitě tímto filmem ve své tvorbě nic nepokazil, na druhou stranu, ale ani nikterak zvlášť nenadchl. Příběh je taková taškařice na pozadí čínských dějin. Číňani jsou na svou historii náležitě hrdí, to je cítit ostatně z každého záběru. Na druhou stranu, koukal jsem na film hlavně kvůli Jackiemu. Soubojů zde mnoho není. 60% ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Takový milý snímek, který bych spíš tipovala na starší datum vzniku, protože v dnešní době se u podobných témat rozhodně točí promyšlenější scénáře (nebo by aspoň měly). Přesto mě postavy a milý humor dokázaly upoutat a já si film užila. Výsledek sváru mezi bratry jsem si dokázala tipnout, ale úplné finále mě rozhodně překvapilo. K celkovému nádechu filmu to bylo velmi kontrastní a o to víc mě to zasáhlo. Kdyby to byla komedie - 4hvězdy. Kdyby to bylo drama - 4hvězdy. Ale stále se nemohu rozhodnout, zda byl tento mix žánrů dobře promíchán. Pěkných 70%. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hmm...krasna vyprava, vyborne kostymi, niekolko velmi slusnych bojovych scen, ale na druhej strane obohrany pribeh, nevydarena hudba, zbytocne tlacenie na humornu pilu v inak dramatickom kontexte. Jackieho mam rad, ale zblaznit sa kvoli nemu nejdem....z tohto filmu mam podobne dojmy...v pohode, ale nic extra. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, kterému zcela chybí tvůrčí disciplína a především řád, který by smířil "čínskou" teatralitu a lyrickou rozevlátost s moderní (a velmi neurovnanou) formou. Chan se opravdu snaží, ale jeho pacifistický idiot s duší venkovského básníka nakonec umírá pod kopyty schematické ideologie "jednotné a velké Číny", která je už nepostradatelnou modlitbičkou všech historických velkoprodukcí, pod kterými je jako mecenáš podepsán státní aparát. Na pánvi Wok prý vrabce od fénixe nepoznáte. Na plátně, naštěstí, ano. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pod nádherným vizuálem, skvělou výpravou, kostýmy a kamerou je bohužel trošku nevýrazně působící příběh, kterej né že by byl vyloženě špatnej, ale bohužel mě nedokázal vtáhnout do děje a nedonutil mě fandit Jackiemu Chanovi, kterej tu mimochodem pokračuje v dobrých hereckých výkonech, ale opět na akci se ve svým věku už nějak přestává cítit, takže z tohohle pohledu toho tady fakt moc neni, což je určitě škoda ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama