Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Na jednu stranu je tu výrazná snaha o vážně míněné válečné drama (s patřičně pateticky předneseným závěrem), na straně druhé je sem dost násilně implementována komediální poloha, bez které by se to celé v klidu obešlo. Zbytečné pletky s topornou poetikou ani nezmiňuji. Poblázněný mix žánrů by se nakonec dal i odpustit, protože v úhrnu snímek nijak zásadně nenudí, co už je ale úplně na hlavu, tak skutečnost, že je u nás film uváděn v otřesném anglickém dabingu. Který chuj toto zas vymyslel? Jinak je ale film o pořádný kus lepší než jiný Chanův kousek ze stejného roku, CHŮVA V AKCI, to je bez debat. II Scénář: Jackie Chan. Hudba: Xiao Ke. 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie určitě tímto filmem ve své tvorbě nic nepokazil, na druhou stranu, ale ani nikterak zvlášť nenadchl. Příběh je taková taškařice na pozadí čínských dějin. Číňani jsou na svou historii náležitě hrdí, to je cítit ostatně z každého záběru. Na druhou stranu, koukal jsem na film hlavně kvůli Jackiemu. Soubojů zde mnoho není. 60% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu povedené. Lokace a celý vizuál filmu se mě hodně líbil. Dějová linie je naprosto bez problému a bombový Jackie nemůže snad nikoho zklamat. V podstatě jednoduchý příběh o naverbovaném farmáři, který chce získat blbých 5 arů pole za generála nepřátelského kmene a odprostit se od války. Je to podáno skvěle s parádním dojemným koncem! Navíc Jackie předvádí na place pořád parádní kousky. Tohle je asi jedna z nejlepších Jackieho rolí ve které jsem ho viděl. 80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Do značnej miery zmarená príležitosť, čo zamrzí tým viac, že potenciál je obrovský. Jackie pre svojho vysnívaného "čínskeho Švejka" prišiel s príbehom o ťuťmákovi, ktorý sa snaží prežiť uprostred vojnového konfliktu a dopravením zajatého nepriateľského generála do rodnej pevnosti si zabezpečiť nejaké to políčko, ženu a byvola, aby mohol v pokoji dožiť. Hlavná postava je vyšperkovaná - je to klasický sedliak, čo rozumie zvieratám i ľudovému liečiteľstvu, každú druhú vetu začína slovami "Môj otec vravieval..." a na brnení má prirobený falošný šíp, ktorý mu umožňuje hocikedy hrať mŕtveho chrobáka (geniálny fór s kušou). Lenže čo z toho, keď príbeh celkovo nemá kúska súdržnosti, réžia a strih splašene skáču z miesta na miesto, žiadna emocionálna scéna nevyznie a všetky ostatné postavy sú bezvýrazné. Navyše je to celé zúfalo lacné - v podstate je tam pár chlapov v otrhaných kostýmoch, ktorí sa trmácajú lesmi a horami, až kým neprídu k jednej bráne, u ktorej mám podozrenie, že som ju videl v Red Cliffe. O tom, že Jackie už fakt nevládze a pokiaľ sú vo filme náznaky solídneho bojového umenia, tak výhradne v podaní iných hercov, ani nehovorím. Veľká škoda, toto mohol byť v podaní lepšieho režiséra a scenáristu naozaj výborný film so silným záverom. 5/10 ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to asijský film. Ty mají svoji myšlenku, příběh a naprosto nic společného s amerikanismem a hloupým nostalgickým patriotismem, na který je splachovací část publika tak nelogicky zvyklá. Da Bing Xiao Jiang je krásný, výpravný film s příjemnou hudbou, s několika "jackiechanovskými souboji", Lee-Hom Wangem, který bych chtěla, aby mi předčítal pohádky před spaním (rajcovní barva hlasu, co si budeme povídat), skvělými kostýmy a scénou s řepkou olejkou, jenž trochu připomíná scénu z filmu GLADIATOR, neboli Maximus v pšeničném poli. Co je ale na tomto snímku nejkrásnější a nejmilejší, je právě legendární Jackie Chan, kterého jsem podruhé viděla hrát (předtím v Xin Jingcha Gush - NEW POLICE STORY), a POPRVÉ viděla hrát tak, že se mi jeho postava vryla tak pod kůži, že jsem na férovku - a naprosto upřímně - na konci uronila slzu. Navíc krásná titulková písnička "You Cai Hua", odzpívaná samotným Jackiem. Nu což, naučila jsem se text nazpaměť a pokud si ji pustím v práci, vždy mi zvedne náladu. Čím častěji DA BING XIAO JIANG sleduji, tím více ten film miluju...a taky jsem se kvůli tomu začala učit čínsky :) Už umím říct: 'řepkový květ' , 'pět akrů' , 'voják' , 'malý' a 'hora'....no jo...jak se říká, "ting hao de". ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama