Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polský film, v němž titulní roli ztvárnila německá herečka Julia Jentsch, zobrazuje mladou ženu, která má na první pohled takřka vše, co by si mohla přát. Úspěšnou kariéru, přítele, milující rodinu.... To vše se ale záhy změní a divák je takřka vržen do silného sledu scén, jež ničí její život. (Eluin)

Recenze (7)

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mne působil nějak příliš drsně...Po shlédnutí jsem nad tím uvažovala, proč ten film byl takto natočen. Jakého záměr chtěl řešisér a scénárista docílit. Hlavní postava byla v některých scénách dost bláznivá, normálně mi přišlo ( cca přibližně v půlce filmu) že se její osobnost změnila o 360° k horšímu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hlavná herečka je krásna, herci celkovo hrajú dobre, film sa kvôli emocionálnemu naturalizmu a tlačeniu na city ťažko pozerá a je to vskutku morda, aj keď dobre natočená, zahraná a v podstate aj napísaná (vraj to je autobiografia režisérky - ktorá je akože hlavná hrdinka Julia - v tom prípade nezávidím a vskutku dojemné), ale vážne sa mi na to nepríjemne pozeralo . . . nemal som náladu a neviem, či by som niekedy mal . . . som asi cintľavka a mám slabý žalúdok, priznám si to . . . ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem oddychový film, zvolila jsem tohle, že tam mluví polsky, že budu rozumět a nebudu si muset lámat hlavu. Dramata obyčejně zvládám. S výjimkou pomalých dramat o umírání na vleklou zhoubnou chorobu. Tohle je jedno z nich. Deprese. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv má snímek velmi depresivní charakter, musím ocenit tu skutečnost, že se tvůrci nebojí zpracovat i látku, která sice není příjemná nebo chcete-li divácky úplně atraktivní, ale která si bezesporu rovněž zaslouží svoji pozornost, a která ukazuje život i z té druhé, méně příjemné stránky. Život lidský zdaleka není pouze o hezkých záležitostech a je často protkán celou řadou strastí a trápení, a záleží tedy na každém jednotlivci, jak se těmto nepřízním dokáže postavit, jestli to dokáže ustát a těmito zkušenostmi se posílit a obrnit a nebo naopak bude zlomen a poražen. Ztráta nejbližšího a milovaného člověka je jedna z nejhorších věcí, která může člověka potkat a vyrovnat se s těmito ránami nebývá často vůbec snadné. Jak jsme ostatně mohli vidět např. u otce hlavní hrdinky, který podlehl démonu alkoholu a jeho konec byl bohužel také tragický. Velmi mě zaujala hlavní hrdinka, kterou skvěle ztvárnila půvabná německá herečka Julia Jentsch, kterou čeští diváci mají rovněž možnost znát ze snímku Jiřího Menzela z roku 2006 "Obsluhoval jsem anglického krále", kde ztvárnila roli Lizy. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Nejhorší noční můra každého z nás. Umírání nejbližší milované osoby na zhoubnou nemoc. Polská režisérka Malgorzata Szumowska vstoupila po vlastních zkušenostech na tento tenký led s odvahou, bez skrupulí a emocionálních klišé. Snažila se toto těžké téma odlehčit černým humorem, který nepůsobí vulgárně ani v zdánlivě nevhodných situacích. Nikdo z nás dopředu neví, jak bude v danou chvíli reagovat. Možností je mnoho a chování mladé ženy, kterou sledujeme, je jednou z nich. Přestože již má po třicítce, tak po smrti obou rodičů najednou ztrácí pocit bezstarostnosti, definitivně dospívá, musí se vypořádat se svými pocity a začít hledat novou cestu v životě. Film sice nepůsobí celou dobu úplně přesvědčivě, ale patří mezi unikáty novodobé polské kinematografie a budí vzpomínky na slavnou éru Kieslowského. Rozhodně stojí za vidění. Nevím jak dobře se podle výše uvedeného obsahu naučila Julia Jentsch polsky, ale v tomto filmu jí propůjčila svůj hlas polská herečka Dominika Ostalowska. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Představitelka hlavní role, německá herečka Julia Jentsch, jež se právě kvůli tomuto snímku údajně naučila polsky. (Eluin)

Reklama

Reklama