Reklama

Reklama

Mangue Negro

Brazílie, 2008, 105 min

Režie:

Rodrigo Aragão

Scénář:

Rodrigo Aragão

Kamera:

Rodrigo Aragão

Obsahy(1)

V malé vesničce někde v brazilských bažinách vypukne smrtící epidemie. Z nakažených se stávají zombie a tak začíná boj na život a na smrt. (Pepy)

Recenze (17)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V několika momentech ve druhé půli se tahle hororová exotika úspěšně hrabe až do mírného nadprůměru (atmosférou mi to připomínalo Fulciho Zombi 2), jako celek však musím hodnotit mírným podprůměrem. Na můj vkus to totiž je příliš amatérské. Za prostředí mangrovů a vzhled některých zombie palec nahoru. Za všechno ostatní dolů. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Málem jsem si tou sračkou zkazil neděli! Děsně amaterské herecké výkony, nevhodná němčina, špína, kam se podíváš. Po 40 minut utrpení, jsem tohle svinstvo vypnul a vymazal. Označuji ODPADEM století !!!!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skvelý zombie horor! Rozbieha sa trošku pomalšie a kamera mi najmä zo začiatku pripadala dosť amatérska, takže som si najprv myslel, že to bude sračka. Avšak akonáhle sa objavili zombíci, začne sa taký masaker, že som sa na tento film pozeral s otvorenými ústami. Hektolitre krvi, črevá, vnútornosti, mozgy, všetko to tam lietalo. Vadili mi iba debilné pobožné dialógy, ktoré sa najmä v druhej polovici filmu opakovali až príliš. Musím však dať plný počet, niečo tak šialene krvavé sa len tak nevidí. Na juhoamerickú produkciu je to viac než slušné, a to aj napriek evidentne nízkemu rozpočtu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Předně ... na tento film si musíte od začátku zvyknout! Je to točeno úplně jiným stylem, než jsme zvyklí. Kamera, obraz, vizual, ...vše se jeví zpočátku silně amatérské, ale ono tomu podle mne ani tak moc není. Ve chvíli, kdy se začnou objevovat zombies, je to docela fajnový pokoukáníčko na detailní humusácký a odporný "rozklady", "rozpady", sekera příjde k duhu atd ... Hodně to připomíná filmy Zombi 2, The Evil Dead první díl a Braindead (zde spíš co se týče vztahu dvou hlavních postav ...) či podobné starší kousky... Prostě vypnout mozek a bavit se... ;-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Tys mě zachránil!" ,,Blééééé!" Ano, bléé je místy tenhle film pěkně. Oživlé ústřice, zmítající se střeva, utrhávání čelisti či žárem vylézající oči. Výborná kamera (i když rychlovky nemusím, naštěstí jich nebylo mnoho), vhodné filtry a barevné tónování, vydařená hudba - rozličné bicí nástroje střídají chorály či jen ponuré táhlé tóny - a zábavné gore. Na efektech poznáte, že jsou z větší části mechanické (zpola opadaná kostra je pěkně navztekaná), ale pořád působí opravdověji, než počítačové. Během filmu vás jistě napadne celá řada spřízněných snímků - Noc oživlých mrtvol, Zombie 2, Kanibalové, Re-Animátor, Braindead, Evil Dead a další. Za kolonkou horror chybí komedie. Některé scény znechutí, jiné však pěkně rozesmějí. Občas lekačka. Nádherné prostředí mangrovníků a močálů. Necháte-li se bavit, pak film nezklame. Hledáte-li vážný zombie horror - ruce pryč. Místy pěkný masomlejn z druhého konce světa. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě maximálně průměr. Je to koukatelný ale film je za 1) až moc dlouhý a některé scény, převážně s tou bábou působí až moc rušivě a lehce úsměvně a za druhé postavy. Buďto byly šíleně stupidní až jsem myslel že se jedná o parodii. A nebo byly strašné klišé a ty dvě hvězdy byly fakt debilní. Nicméně masky působí celkem solidně, a film je takový správně syrový. Ale i tak nedáím víc jak průměr i přes to že jsem se zas tak často nenudil tak film působí divně. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Špinavé a krvavé amatérské video a zároveň nejlepší brazilská telenovela jakou jsem kdy viděl. Nádherný hnus plný vnitřností, krve a osmdesátkových zombie. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Síce chválim splatterové poňatie, inak ma ale Mangue Negro moc nebral. Scenár a dialógy nestoja za nič, herci sú hrozní a celé to má príšerne amatérsky look. Človek má pocit, akoby sa díval na zábery z dedinskej veselice, nakrútené nejakým pripitým svákom. Keď už nič iné, tak Rodriga Aragãa, ktorý má tento zombie horor od A po Z na svedomí možno pochváliť aspoň za dynamické brazílske rytmy, ktoré tu odzneli a slušnú maskérsku prácu, ostáva však pre mňa menšou záhadou, prečo na stvárnenie postáv starých ľudí použil divne zamaskovaných mladých hercov... Najmä v prípade babizní dony Benedity a dony Alby pôsobí tento svojrázny pokus o recesiu nanajvýš bizarne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě na míle minulo. Ani moje náklonnost k béčkům a zombiárnám mi nepomohla vstřebat tuhle poloamatérskou a sadisticky zdlouhavou taškařici. Tvůrce měl zjevně ne úplně nízký rozpočet (triky) a ani filmařské řemeslo mu nebylo úplně cizí (snaha o nápaditost záběrů kamery), ale co je to platné, když ochotnické herecké výkony všech zůčastněných i kostrbatý a pitomoučký scénář posílají celou tuhle (marnou) snahu k šípku. Ani scenérie z brazilských mangrovů mě neohromily, takže kromě jedné hezké mulatky nevidím jediný další důvod, proč nelitovat nenávratně ztraceného času před obrazovkou. Nejděsivější z celého filmu byly nekonečné scény se skřehotající babkou Beneditou, neskutečně otravnou figurou. A ještě k tomu ji hrál nejspíš chlap. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spousta slizu, krve, mozků, jazyků, urvanejch čelistí, zombíci dělaj "Bléééééééé!", oběti "Uááááááá!" a "Vřísk!" a taky je tu baba/dědek s fajfkou jejíž/jehož namaskování spočívá v opatlání ksichtu čokoládou. Děj pochopitelně nehraje roli a je to jen o tom, že mrtvoly v různém stupni rozkladu nahánějí po bažinách skupinku zoufalců. Byl by to pěkný výlet do 70. a 80. let, kdyby nebylo přepálené stopáže a opravdu hodně moc mizerných herců. Ale i tak jsem se u toho docela nasmál. 40% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V minulosti, keď sa na oživlé mŕtvoly pomerne skromnom trhu objavil nejaký zombie horor, väčšinou stál za to. V súčastnosti, keď sa s nimi roztrhlo vrece, väčšina stojí za prd. Tento skvost si toto označenie po právu zaslúži. Je škoda tak šťavnatého gore, v takejto zlátanine, plnej kamerových fines, kde pri atakoch ani poriadne neviete, čo sa deje a z koho práve strieka krv. A nudy je tu viac, ako bahna v tých mangrovách. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Krvavý zombie horror z Brazílie.Zombíci sú poriadne agresívny,niektorý dosť ohavný.Hodne zombíkov hlavný hrdina pozabíja obyčajnou sekerou.Celý film sa praktický odohráva v rozľahlých mangrovových močiaroch.Počas jednej noci zombíci povstanú z močiara a útočia na neveľkú komunity domácich obyvateľov,ktorý sa živia lovom bahenných krabov,ústric,rybolovom a poľovníctvom.Komunita je dosť uzavretá na odľahlom mieste.Močiar je zrejme kontaminovaný nejakou chemickou látkou,to ale nie je z filmu isté,ale iná možnosť je nepravdepodobná.Dávam za tri,lebo určite je to najmenej priemer. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Zrůdně nudná zombárna s ohavně nesympatickými postavami. Prostředí je vynikající, nápad taky dobrý, ale tím to hasne. Vzhledem k tomu, že mi nikdy nepřirostly k srdci ani trapné zombie snímky pana Fulciho, nemůžu se patřičně poňuchňat ani s tímhle močálovým snímkem. A ty neustálé zatmívačky jsou na facku téměř stejně, jako rozklepaná ruční kamera v jiných jakožeamatérských počinech. Dvě mangrovové, smrduté ústřičky tomu vlepit ale můžu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Brazílsky zombie horor odohrávajúci sa v mangrovových močariskách ktoré sú tak nejak v hnilobnom rozklade a plné chodiacich mŕtvol. Vyzerá to strašne amatérsky, ale to prostredie, špina, blato a hnus všeličo vyťahujú z biedy. Zombíci sú hnusný, hlavne tí úplne zotletý, niektorí sú až komický ( ten čo vyzerá ako zhnitá gorila ). Celkom dobre to odsýpa a hustí nechutné efekty, zasekne sa to až keď hrdinovia prídu do domčeka miestnej baby jagy čo vyzerá ako by mala ksicht natretý hovnom a srandovne bľaboce. Akcia sa zasa rozfofruje keď tá premúdrelá filozofka s fajočkou konečne zmizne do riti a nasleduje ultranechutná scéna s rozsekávaním hláv, litrami vytekajúcich sračiek a zombie otecko bez sánky oblizuje dcérenku. Čo ma nasralo je že na konci vznikne akýsi zmutovaný superzombík, ale zostane totálne nevyužitý a žiaden súboj s ním sa nekoná. Celkom slušná vec, lepšia než väčšina podobných lacných zombiárčin ktorých je už ako maku. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dost rozporuplný film. Jistý mínus vidím jako fakt, že o horor se moc nejednalo, dost to zazdívala kamera a myslím, že ani hudba se nehodila. Prostě horor fakt ne. Taky myslím, že stopáž je zbytečně dlouhá, některé střihy nejsou na místě a cca po hodince jsem se už začínal nudit. Plusem ovšem je vzhled některých zombíků, hlavně těch polorozpadlých, hned jsem si vzpomněl na některé potvory ze série Evil Dead. Ostatní zombíci byli spíš průměrní. Některý masakry byli fakt skvělí - tady jsem zase viděl Jacksonův Bad Taste. Některý scény byli vyloženě skvělý a místy jsem se dost bavil, ale myslím, že to tvůrci nezamýšleli. Je to něco jako směsice Bad Taste, Evil Dead a Shaun of the Dead. Bohužel oproti nim je o dost nudnější a proto hodnotím spíš jako průměr. 3 *** - 66 % ()

mokrasek odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mám horory rád, ale asi jsem viděl jiný film, než tu ostatní hodnotili. Tento zombie horor není snad ani z řady C. Tohle musel natočit jedinečný neumětel a snad i zapálený snaživec "od nás" by to dokonal lépe. ()

wrong3 

všechny recenze uživatele

Film,který balancuje na hraně odpadu a 5ti hvězd.JÁ SE BAVIL KRÁLOVSKY-zajímavé prostředí-perfektní masky.Tady bych opravdu žít nechtěl-všudy přítomná špína-brrrr-asi byl film točen s minimálním rozpočtem a i proto nadhodnocuji o jednu hvězdu.Jinak fakt zajímavá zombie podívaná... ()

Reklama

Reklama