Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Godfrey (William Powell) nechal svou minulost daleko za sebou. Jeho adresou je teď městská skládka č.32 na břehu East River v New Yorku. Jednoho dne si ho vyhlédne partička snobů, kteří v noci provozují zvrhlou zábavu. Jedné z dívek se přitom zalíbí, a tak se stává sluhou v její rodině. Godfrey se této úlohy zmocní velice dobře, přestože to s namyšlenou rodinou Bullocků nemá vůbec jednoduché. Navíc se do něj slečna Irena (Carole Lombard) zamiluje. Vše tak směřuje k překvapivému rozuzlení. (worm14)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jsou staré americké komedie, které jsou prostě tak (rozto)milé a starosvětské, až nejsou vtipné. Její komorník, přestože má takový nádech - ,,salónní komedie z prostředí smetánky" - ale naštěstí není ten případ. Tempo řeči je kulometné a jeden povedený vtip střídá druhý. Navíc nejde jen o zábavu - Její komorník má i velmi hezký příběh s hořkosladkým závěrem, u něhož se můžeme dohadovat, jestli jde o happy end. Je to na téma ,,svému osudu člověk neuteče". Jeden z těch krásných filmů, co skutečně nestárnou. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvé slovo čo ma tesne po dopozeraní napadlo je - Roztomilé . Kopec naozaj vtipného humoru (či už situačného alebo slovného), rýchle tempo a hromada postáv, ktoré by som v skutočnom živote nechcel nikdy stretnúť ale vo filme ich musím milovať. Akurát romantická linka bola trochu divná, ale aj tá napriek tomu pobavila. Niektoré slovné prestrelky sú pre bránicu smrtiace 10/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

My man godfrey je film, kde žiadna postava nechce zaostávať za tou druhou, takže sme svedkami neustáleho súperenia hercov o pozornosť diváka. Ako by to celé bolo iba improvizáciou. Že dcéra trúsi infantilné poznámky? Hneď nato sme svedkami neskutočnej hry na opicu v prevedení "priateľa" rodiny. Že nemôžete už ďalej počúvať neustále kecajúcu staršiu pani? Jej muž ju vzápätí tromfne efektným vyhadzovom spomenutého priateľa cez okno. A tak ďalej od začiatku do konca, kde pre zmenu hviezdi rozmaznaná dcérenka Irene a tentokrát to ale bude myslieť vážne! Osobne som tipoval, že Godfrey skončí s inou ženou, ku ktorej by sa myslím hodil viac, ale na nejaké siahodlhé rozmýšlanie tu nie je čas, všetko sa deje tak náhle, že aj Godfrey na konci ostane v nemom úžase, ako ďaleko veci zašli a že to nemusí byť vôbec na škodu veci! Ale to je vec názoru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, místy je to neskutečná kadence dialogů, která je obdivuhodná, navíc v souladu s tím, že je to místy skutečně vtipné. Hlavní postavy jsou krásně ujeté, hlavně Carole Lombard místy hraje až neuvěřitelně uvolněně. Na druhou stanu to ale pořád není komedie, která by mě naprosto odrovnala. Je to dobré, ale ne úžasné. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Carole Lombard mi trochu připomínala Natašu Gollovou, měla podobně ztřeštěnou roli jako ona v Eva tropí hlouposti. V Bullockovi jsem zase viděl Pištěka. Je fajn zjištění, že kdysi dávno se u nás i v Americe točily podobné a stejně kvalitní filmy. Tohle nebyla komedie, při které bych se popadal za břicho (ostatně prvorepoblikových tolik mnoho nebylo), ale nesčetněkrát jsem se zasmál a její konverzačně-vtipný náboj mě moc bavil. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 7 | humor 6 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • V roku 2006 zvolil časopis Premiere tento film medzi 50 najlepších komédií všetkých čias. (Michal74)
  • Keď bol film v roku 1938 upravený pre rozhlas, postavu Tommyho Graya nahovoril David Niven, ktorý sa v remaku filmu z roku 1957 predstavil ako Godfrey. (Michal74)
  • V Londýne mal film v prvom týždni premietania taký úspech, že obrovský dav zhromaždený každodenne pred kinom spôsoboval dopravnú zápchu na Leicester Square. (Michal74)

Reklama

Reklama