Reklama

Reklama

Mravenci - Tajná síla přírody

(TV film)
  • Rakousko Universum: Ameisen - Die heimliche Weltmacht (více)
Rakousko, 2004, 50 min

Režie:

Wolfgang Thaler

Obsahy(1)

Vedú vojny a využívajú lieky. sú farmári a chovatelia. Žijú vo svete kódovaných informácií, dodržiavajú prísny organizačný režim, vyvíjajú jedy a majú nesmiernu silu. Obývajú celú planétu už milióny rokov a ešte stále sú nám viac ako cudzí. Sú to mravce. Vydajte sa na cestu za najúžasnejšími, kolektívne žijúcimi živočíchmi, ktoré sú dodnes opradené záhadami a ktoré nás neustále fascinujú. (RTVS)

(více)

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Úžasmé zábery a infornácie. Organizácia života na základe chemických látok je natoľko odlišná od nášho vizuálnehp sveta, že nám pripadajú takmer ako mimozemské tvory. A k tomu pestovanie potravy v podzemných záhradách, dezinfikovanie pomocou kusov živice, klimatizácua v mravenisku, a to všetko na základe primitívneho mozgu jednotlivca a geniálneho kolektívneho myslenia. ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Kdo o mravencích mnoho neví, měl by být spokojen. Kdybyste někdo věděl o ještě kvalitnějším dokumentu o mravencích, dejte vědět. ()

Reklama

qVitek 

všechny recenze uživatele

Stačí sledovat mravence a vidíme ty nejúžasnější zázraky, které stvořila příroda... Naprosto úchvatný dokument ze života mravenců. Kvalitní kamera, skvělé záběry , tajemná hudba podbarvující atmosféru, občas nějaký velmi strohý dokumentární vtip, hodně myšlenek k zamyšlení nad genialitou přírody.. Jeden z nejlepších dokumentů, co jsem kdy viděl. ()

Soumracnik 

všechny recenze uživatele

Měli bychom se hodně co přiučit od těhle malých supermanů. Ta pospojitost a soužití všech jako jednoho je fascinujicí a bohužel ne tak známá veřejnosti. Viděl jsem videa, kde měli lidé mravence v teráriích a chovali je u sebe v domácnosti, ale to se mi nikdy nelíbilo. Ve volné přírodě jsou krásnější a poradí si jednoduše. Ten film by mohl být klidně i delší. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama