Reklama

Reklama

Režisér Hideo Nakata, kterého proslavily horory KRUH a TEMNÉ VODY, se tentokrát pustil do psychologického dramatu z internetového prostředí. William (Aaron Johnson) je na první pohled sympatický a přátelský mladík, jenž založí internetovou místnost. Na scénu přicházejí Emily (Hannah Murray), Eva (Imogen Poots), Jim (Matthew Beard) a Mo (Daniel Kaluuya). Každý z nich se potýká s různými problémy a hledají únik ve virtuálním světě. Když se Jim vyzpovídá ze svých problémů a přizná, že je na antidepresivech, William si začne s jeho životem pohrávat stejně jako s ostatními. Virtuální svět se postupně mění v krutou realitu. (VittaBella)

(více)

Recenze (37)

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Že to neni horor ,to debil pozná za pět minut.Jestli je to stupidní,neodpovídající realitě,nevim,internet používám jen na důležitý věci.Ale že lidi,který promrdaj stovky hodin na chatech a podobnejch sračkách jsou dementní,to vim,a ten názor nezměnim.Běžte radši na pivo,píčusáci.Ale jinak film děsná mrdka,po půlhodině vypnuto,nedá se na to koukat.0%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Chatroom není špatný svojí myšlenkou a tím, co nám chtěl režisér sdělit. Jako celek bych film nenazýval jako horor, ale spíše jako drama/thriller. V tomto snímku jde o realitu, která je bohužel i tak krutá a i přes internet se dá kde kdo ovlivnit. Chatroom naráží na mládež, která tráví více času na internetu (chaty a podobný vymoženosti), než venku a chovají se jinak než normální lidi. Film neoslní svým zpracováním, dějem a ani ničím jiným, ale pointu má dobrou a já si z ní něco málo odnesl. Pro lidi kteří jsou hodně ovlivněny internetem doporučuji, aby se podívali právě na Chatroom a vzali si z něj nějaké ponaučení... 6/10 = 60% ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Chatroom je výborný film o obrovské a zrůdné moci internetu. Se zařazením do žánru horroru bych byl nicméně opatrný:)), víc by se hodilo psychologické drama s prvky thrilleru. Nevím, jak to přesně vyjádřit, ale o ten celkový zážitek a závěrečné (vlastně i dost průběžné:)) souhlasné gesto se nepostará snad ani tak scénář (přičemž nemohu upřít propracovanost a vynikající gradaci - a v neposlední řadě ten samotný nápad, který je vynikající) a ani režie (kterak proti ní nemám nejmenších výhrad), jako spíš přesah do reálného života, alarmující stav závislosti mladé generace na internetu, která postupně ztrácí povědomí o normálním světě a svěřuje se se svými nejintimnějšími pocity raději imaginárním přátelům. Je pravda, že postavy v tomto filmu jsou možná až přehnaně naivní, důvěřivé a lehce zmanipulovatelné, což lze zdůvodnit jejich nízkým věkem, nedostatkem životních zkušeností nebo faktem, že je pro ně chatovací místnost ideálním prostředkem, jak uniknout z toho "zlého světa, který je nechápe". Proto považují svůj virtuální život v danou chvíli za nedotknutelný a bezmezně mu (jim) věří. Ano, vím, že nepřicházím s ničím novým:)), každý přece ví, že na internetu jsou úchylové, asociálové a možná ještě mnohem horší sebranka.) Spíš bych chtěl poukázat na to, že je v tomto filmu velmi důkladně a do detailů ukázáno, kam až může to zpočátku nevinné a nezávazné chatování dospět. Se svou výpovědní hodnotou (morálním přesahem, poselstvím) a skvělým Aaronem Johnsonem to úplně v klídku na nějakých 80% stačí.) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Navzájem se ve mně bijí dva protichůdné pocity. Ten první mi říká, že z filmařského hlediska je na snímku patrná zkušená ruka Hideo Nakaty, který – jakožto uznávaná režisérská veličina – by do světa nevypustil lecjaký šit, a proto film překvapuje na mladé osazenstvo poměrně slušnými hereckými výkony, místy velmi povedeným vizuálním ztvárněním a taky náramně dynamickou gradací příběhu až do napínavého finále. Na straně druhé já opravdu nejsem přítelem sociálních sítí, a proto nechápu – pozor SPOILER – proč by se někdo svěřoval se svými nejniternějšími pocity (což myšlenky na sebevraždu určitě jsou) nějaké anonymní skupině pubescentů a řídil se pochybnými radami nějakého manipulátorského hajzlíka, který si tak léčí své vlastní komplexy. Faktem je, že já vlastně obecně nechápu tu potřebu se s někým on-line vykecávat o čemkoli, takže uznávám, že tenhle film asi opravdu není určen pro mě. Přesto jsem v něm určité klady a kvality objevil, a proto si to tři hvězdy plně zaslouží. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Film zobrazující tvrdou realitu týkajících se, jak už název jasně naznačuje, chatroomů. Nejsem velký fanda chatů právě s některých důvodů ve filmu. Některým by děj mohl připadat matoucí a nepochopitelný, kdo však není úplně hloupý, tomu se film dostane vysloveně pod kůži a zamyslí se nad děním na internetu a vyhne se jím velkým obloukem. Skvělý film, nemohu si vynachválit s jakou přesností Hideo Nakata trefil dnešní mládež na sítích do černého. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama