Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick a Nora se těší na klid, který si užijí během dostihů. Samozřejmě se jim do cesty opět připlete vražda, kterou vyšetřuje jejich přítel Lt. Abrams. Nick si chce užívat klidu, a proto žádosti o pomoc s případem odmítá. Názor změní, až když dojde k druhé vraždě, do níž je zapleten i jeho přítel, novinář Paul. A samozřejmě znovu exceluje, za výrazné pomoci své úžasné ženy.
Shadow of the Thin Man je v pořadí čtvrtým filmem ze šestidílné série podle novely Dashiella Hammetta o manželích Charlestonových a jejich zábavném psovi Asta. (fleurette)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Navrat ve velkem stylu! Nezapomenutelna scena s kolotocem doplnena o dokonaly "outfit" Myrny Loy, smrtici blondyna (a v mych ocich vazna konkurentka pro Myrnu Loy) Stella Arden, Donna Reed jako stale mlcici krasavice a hodne "ve forme" pusobici William Powell jsou tentokrat zarukou svizne a hodne odlehcene verze Thin Mana... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

"Mama ty si hrdinka! " Je to štvrtá časť otvorenej detektívnej sérii, kde humor, sarkazmus a dôvtip sú v tejto sérii vždy prítomný. Pes Asto tu má teraz menšiu rolu a to hlavne byť bojazlivým, ale už nebavil tak ako v predošlých častiach. Potom je tu mladý nicky, ktorý už je plnohodnotným členom tímu, ale bez charizmy a irónie starého Nicka alias Williama Powella by táto časť nebola taká pozoruhodná, lebo vidieť, že on si ten nadhľad normálne užíva. Detektívna zápletka bola ako inak super rozhodená a nájsť medzi tými podozrivými vraha dalo trocha zabrať, ale na druhý tip mi to tam padlo. Stále si drží vysokú úroveň a aj keď je to už štvrtá časť, stále ma to neprestalo baviť, hlavne tie dialógy sa výborne počúvajú. Slabé 4*. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsme si dali pohodový večer s dalším filmem z u nás neznámé série Thin man (Detektiv Nick). Opět jsme se skvěle pobavili. Ústřední dvojka nemá chybu a jen se budu opakovat, když řeknu, že William Powell a Myrna Loy spolu ve filmu přímo neskutečně souzní. Jejich lehké pohupování v neustálém mírném alkoholovém opojení, časté vtipné narážky, trefné dialogy… to všechno bylo opět výtečně. Jejich synek k tomu dodává další rozměr. Jen mi přišlo, že více času bylo dáno detektivní lince, která už nebyla nic moc. Sloužila jen jako výplň, než došlo k dalšímu rozhovoru Nicka a Nory. Policie byla navíc vykreslena jako banda amatérů s až moc natvrdlým šéfem a všechno bylo na Nicka. Stále jsou to ovšem velmi dobré tři hvězdy za velmi dobrou zábavu. Přesto bych doporučil spíše After the Thin Man. Při vzpomínkách na návštěvu u jejich rodiny se smějeme ještě teď. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I'll tell you what. You go home, cold cream that lovely face, slip into an exciting negligee..." "Yes?" "And I see you at breakfast."   Keď už som po treťom diele začínal celú sériu zavrhovať ako upadajúcu a stereotypnú, prišiel tento štvrtý diel, ktorý do nej priniesol výrazné oživenie. V prvom rade sa v plnej paráde vrátil humor ("Follow that car, quick!" "Yes, ma'am.") a ten návrat je taký veľkolepý, že sa jedná možno o najlepší diel celej série. Sú tu osvedčené prvky a aj prvky nové. Samozrejme, nemôže chýbať skvelá charizmatická dvojica s výborným vzájomným iskrením (William Powell a Myrna Loy), na ktorej to celé stojí. Namiesto zvyčajného hudobného vystúpenia tu máme wrestlingový zápas, čo som síce spočiatku vnímal s istou dávkou nevôle, ale tvorcovia z toho napokon spravili výborný zdroj humorných situácií ("I hope you get out of it alright." "Thanks, lady."). Veľmi vynaliezavo je do filmu zakomponovaný aj rastúci Nicky junior (napr. skvelá kolotočová scéna), hlavne v kombinácii so psíkom Astou. A zaujímavejší ako zvyčajne mi pripadal aj ten detektívny prípad, ktorý inak býval tak trochu v úzadí.   "Let's see if you can pick one winner for me right now." "What, a dress? Oh, sugar, winners are what I pick nothing else than. Of course, there you are, right there. That's my favorite." "Oh, Nicky, that's a night gown." ()

pepo 

všechny recenze uživatele

" Začína byť čím ďalej tým viac ako jeho otec". " Tiež sa toho bojím. Včera som ho videla sa hrať s vývrtkou". Nicky junior prídava už tak skvelým postavám novú dynamiku. Bohužiaľ pri štvrtej časti je už trochu cítiť schematickosť kriminálnej linky. To však až tak tak nevadí, pretože celé sa to viac presúva čistej srande. 8/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Barry Nelson v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Sid Melton v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Film měl premiéru 21. listopadu 1941, tedy dva týdny před útokem na Pearl Harbor. Další díl The Thin Man Goes Home (1945) byl natočen až na konci války, protože Myrna Loy působila jako dobrovolnice při Červeném kříži. (fleurette)

Reklama

Reklama