Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 539)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, a ta ke kovu obzvlášť. Do jisté míry film těží z nostalgie po prvních dvou Terminátorech, ale i Jurský svět se dá v jednom odstavci odsoudit velice rychle z podobných důvodů jako Genisys, mezi které patří také poněkud hloupé chování postav. Když však lze běžet před T-rexem na jehlách, může se klidně Arnold střemhlav vrhnout na vrtulník a přežít s menším škrábancem. /// Současný blockbuster si žádá odlehčení v podobě humoru, takže se vtipkuje. Uznávám, že někdy se to příliš nedaří a Arnoldova prkennost v moderní akční sci-fi působí spíše rozpačitě, ale do jisté míry to odráží právě ono mimoňství T-800, který humor naprogramován zkrátka nemá./// Kdo se nechal oblbnout promo videem od Camerona, neměl by radši marketingové kampaně filmů sledovat. Však proč by taky režisér nebyl spokojen, když na plátně po letech vidí tentýž dialog slovo od slova, který si sám napsal (T-800 shání oblečení), tytéž scény včetně téměř identických záběrů které mezitím zkultovněly (zhmotnění do temné uličky s bezdomovcem, zhasínající oko, terminátor kráčející ohněm etc.), a tytéž hlášky, kterými budoucí guvernátor bavil svět./// Imax filmu přidává na intenzitě (proto 4*), zároveň jsou více patrné určité trikové nedostatky. Herci jsou obstojní, ´khaleesi´ pár kilo navíc svědčí a u herců je nač se koukat – Morgenthau mužska těla místy až fetišizuje. Tak jim ty svaly nezáviďte, hoši, a zvedněte se občas od těch kompů./// Tvůrci odvážně aktualizují známý příběh, který zasazují do doby, kdy nás sociální sítě a moderní technologie šmírují a ovládají ještě více, byť z toho oživení značky, jako se povedlo Abramsovi se Star Trekem, asi nebude. S podivem je, že produkce opakovaně oslovila béčkaře Lussiera, aby napsal scénář. Dvojka by mohla zodpovědět nevyřešené otázky a nabídnout zajímavou alternativní budoucnost, kterou jednička načrtla, musí však více propracovat postavy, odpustit si spoileroidní plakát a mít rating R. [Imax, 3D s titulky ] ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scenář psal určitě Jára Cimrman podle vzoru jedné ze svých divadelních her. Takže je jasné, že jsi můj syn, ale vlastně bys mohl být i můj otec, případně bratr a když časový paradox dá, tak i otec a syn zároveň, spolu s mojí matkou, která je vlastně mojí dcerou. Ale dobrý. Časové paradoxy tady byly vždy, co je sci-fi žánr sci-fi žánrem. Jenom jsem si ale uvědomil, že terminátor v dnešní kinematografii již nemá místo. To, co působilo v době uvedení prvních dvou Terminátorů od Camerona revolučně, novátorsky a okouzlovalo metamorfózami T-1000 modelu užaslé diváky, protože digitální kejkle byly na počátku věku, dneska již – v době přeplněné a přeplácané digitálním zvěrstvem – nikoho neohromí a mimo to již nemá co nabídnout. A když jádro příběhu, ony mnou již zmíněné časové paradoxy, podáte tak kostrbatě jako Alan Taylor, pak je tu problém. O to víc, že ten film nemá ani jedinou (!) pamětihodnou akční scénu, kterou si budete pamatovat ještě za několik let. Na rozdíl třeba od Terminátora 2, který je naopak učebnicí akčního žánru. A Arnold? Vzhledem k ději tu nemá zásadní místo, jeho přítomnost je tu spíš ikonická, stačí, že se objeví a nahodí pár hlášek a fandové jsou spokojeni. Ale je fajn a nutno říct, že jediným (překvapivě) světlým bodem celého filmu. Pokud by měl terminátor stárnout, tak určitě tím způsobem, jakým zde Arnold předvedl. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vsadím tisíc bucků, že Arnie i na svém pohřbu skrz nahrávací recordér zařve I Be Back. Starší díly už si nepamatuji, takže nemohu příliš srovnávat, ale určitě Genisys nedělá ostudu. Plusem je slušná akce, slušný temný vizuál, solidní tempo, pár fajn hlášek a nejlepšími scénami je rozhodně Autobus s vrtulníky. Mínusem je zbytečná překombinovanost děje, kde se ztrácí režisér společně s divákem, cestování v čase tam a zpátky, terminátorů více než lidí v kauflandu a v tomhle ohledu je to opravdu šílený chaos a zmatek. PG13 vůbec nevadilo, chytrý člověk dávno ví, že z robota krev neteče a tudiž by nebylo ani náležitě využito. Potěšila korejská herecká hvězda Byung-hun Lee. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsi zbytecny pokracovani. Ze zacatku filmu jsem se krapet zhrozil, cely to totiz vypada jako prapodivnej remakeovej mix prvniho, druhyho a ctvrtyho dilu se snahou osvetlit v predchozich dilech nedoreseny veci a co si budem povidat, je to dosti zbytecny a zmateny. Postupem casu se pak zacnou nabalovat dalsi a dalsi prapodivnosti, cestovani casem a kdesi cosi, takze to zacne bejt tezce nelogicky a proste jsem to vzdal a uzival jsem si jen slusnej akcnak. No a jakmile jsem rezignoval na nejaky hledani logiky v deji, zacal jsem se dobre bavit. Akce je napaditosti i trikove fajn, dej svizne odsejpa, i kdyz o nakejch 20 minut se to klidne zkratit dalo. Problem jsem mel trosku jen s hercema. Courtney je jeste docela fajn, ale na Biehna nema, ale Clark je fakt hroznej, obzvlast v porovnani s Balem. No a o Emilii skoro skoda slov, ta na tu drsnacku fakt nema. Jedina jistota je tak Arnold, kterej sice saskuje vic, nez by se na vazne mineny scifi sluselo a ty hlasky uz taky nejsou tak uderny, jako za mlada, ale porad je o nekolik trid lepsi nez vsichni ostatni tady. Takze nakonec jsem se docela bavil, ale dej fakt radsi neresit. I tak ale stejne nejslabsi dil serie. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Průšvih. Příběh je úplný guláš, kde bylo zřejmě prioritou nasekat tam co nejvíc odkazů na první dva filmy. Herci totálně bez charismatu, včetně Daenerys. A Arnold byl dobrej jen ve své mladé digitální verzi. Starý Arnold je na odpis a dubléři se museli hodně snažit, aby akční scény se starým Arnoldem nevypadaly trapně (nepovedlo se jim to). Že tím nejlepším na filmu jsou občasné gagy (mugshot s Arnoldem) je smutné. Film ve mně vzbudil touhu pustit si znova první dva Terminátory, což asi neměli tvůrci v úmyslu. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Arnold Schwarzenegger (Ochránca) sa 6. 8. 2014 prostredníctvom Instagramu vyjadril: "Hasta la vista, baby. Chcem sa poďakovať hercom aj tvorcom filmu Terminator Genisys za úžasné nakrúcanie. Bolo to náročné, bolo to zábavné a malo to zmysel. Od režiséra po producentov, od kameramanov po catering, od špecialistov na vizuálne efekty po kaderníčky a vizážistky - bez vás by sme to nedokázali. Neviem sa dočkať, kým uvidím hotový projekt. Verím, že pripomenieme fanúšikom, prečo sa do Terminátora zamilovali." (grAwp)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama