Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 539)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ten film se nedá milovat, ale je pro mě těžké ho nenávidět. Prvních cca 20 minut skvělých, správně špinavých a atmosférou blížících se prvním dvěma majstrštykům Jamese Camerona. Pak to začne drhnout. Film přehodí vyhybku z osmdesátkové akčňárny na moderní blockbuster "o mladých pro mladé" a nebýt slušné scény ve špitále, jeden by skoro zapomněl, na jakou sérii se dívá. Upřímně, nebavilo mě to. Noví představitelé kultovních postav špatní (Kde jsou ty časy, kdy podobné role hráli ve tvářích ošlehaní herci a ne modelové spodního prádla?), hudba nevýrazná, akce v nejlepším případě průměrná. Jenže Arnold. Ano, už i u něj to není úplně ono. Ale je to srdcař a je to znát z každé scény, kde se objeví. Kvůli němu ten film zkrátka nemůžu úplně zazdít. Svého času se mi moc nelíbilo Salvation díky neuvěřitelným dírám ve scénáři. Tentokrát jde vše do kopru díky mizerné atmosféře a hercům. Možná příště? Váhám, hodně váhám. Nevím, jestli chci, aby "se vrátil". Už to asi stačilo. 50% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dobrý blockbuster, otrasný Terminator. Z celého cítiť strašný kalkul a potrebu stihnúť ešte jeden diel kým Arnie nenosí barle. Aby vôbec mohlo vzniknúť pokračovanie, tak sa treba tváriť že žiadna dvojka neexistovala. Čo je pri jej kvalitách, tak trochu problém, tak trochu neprekonateľný. Čiže tu máme ďalši recyklát, sice kvalitne natočený, alé tupý jak tágo a z humorom pre 12-ročných youtuberov (rovnaké neduhy ako zbytočná trojka). Značka dostáva ďalši kopanec do gúl a ostáva len dúfať, že raz niekto naozaj šikovný opráši premárnené ale nádejné universum Salvationa a pozeranie na bojujúce T800-vky nebude utrpením. A netreba k tomu ani Arnolda. 50% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám Arnolda rád. Veľmi. A čím je starší mám ho radšej a zdá sa, že i po hereckej stránke dozrel. Úspech som mu prial z celého srdca a po prvých správach o obsadení som bol dosť optimistický. E. Clarke sa mi zdala fajn, je tu istá podoba s L. Hamilton a Alan Taylor..., čo ja viem ja toho "Tchora" nemusím, ale jeho účasť v projekte Hra o tróny ma presvedčila, že snáď on bude ten pravý. Prvé komentáre boli dosť kritické, preto som hneď v prvý deň premiéry vyrazil do kina ujasniť si to. Ako to dopadlo? Ja som si celú dobu iba prial, aby to bolo super, ale nebolo. Obsadenie Jai Courtneyho i Emilie Clarke bola pre film úplná katastrofa. Emilia je dosť nízka, má detskú tvár a v akčných scénach je nepresvedčivá. Linda Hamilton ostane dlho neprekonaná. Po nedávnom hite Mad Max som si želel iba jednu Sarah Connor...a to Carlize Theron! Ako tak uspel Jason Clarke, ale z jeho postavy nejde strach, čo je však chyba režiséra. Akčné scény tu sú a je ich dosť, ale sú nudné. Cameronov T2 je aj po rokoch doslova špičkový, kvalitou nedosiahnuteľný kult. Hudba nefunguje a dej neposúva. Dej filmu je v prvej tretine tak zbytočne komplikovaný časovými rovinami až to začína byť trapas a v podstate ide o to isté , čo v T2, čiže zničiť Skynet. Obsadenie celkovo nevyšlo. Jediná skutočná hviezda je Arnold, v niektorých scénach i slušne hrá!, ale vo filme sa akoby vytvoril akýsi poradovník dôležitosti a Arnold bol vždy ten druhý či tretí v poradí...Nechápem, Arnie je predsa hlavná Hviezda! Najlepšia správa je, že Arnie má vo filme oveľa viac priestoru ako sa zdalo z trailerov a ak ísť do kina tak len kvôli nemu! Vo filme však vôbec nefungujú emócie, napätie ani gradovanie. Atmosféra? Nikde...Máme mať obavy o S. Connor alebo je to blockbuster? Má to byť vážne alebo veselé? Všetko je tak nevýrazne priemerné, a keď dôjde na akciu je tak mechanicky ubíjajúca, že hrozí mikrospánok. Moja manželka v kine fakticky zaspala! Myslel som, že ma jebne...Lichotivé vyjadrenia Camerona beriem s rezervou. Čo mal povedať? Je to na piču, nechoďte do kina? Ako fanda Arnieho a Terminátora by som rád filmu hviezdu pridal, ale cítim, že klamem sám seba. Musím bohužiaľ priznať sklamanie. Zlatý Jonathan Mostow a jeho T3. Film 60%. Arnold 100%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatný film to jistě není, úvodní část, která si pohrává s divákem a zároveň (hlavně) s prvním dílem ságy, byla dokonce výborná, ovšem pak se to (uznávám, že velmi plynule) zvrhlo v nesmírně a zbytečně překombinovaný guláš, který každou ránou, každým výstřelem, každou hláškou a každým "úsměvem" zachraňoval jen a pouze Arnold Schwarzenegger. Kdyby se mě někdo zeptal na jeden důvod, proč nového Terminatora vidět, řekl bych mu, že právě kvůli Arnoldovi. Tedy vlastně kvůli Arnoldům, abych byl přesný. Jinak mě ale zklamaly nic moc akční scény, místy velice okatě digitální triky (o T-800 z roku 1984 to neplatí, ale o havárii školního autobusu či honičce helikoptér rozhodně ano), vrcholně nesympatický Jason Clarke a doslova mě otrávila scéna v závěrečných titulcích. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je fakt úplně dementní! To je asi nejsilnější emoce. Složený z jakoby náhodně seskupených scén 1) skupina lidí si povídá 2) přesně když dořeknou vše důležité, zaútočí terminátor 3) hodí na něj piáno a přesunou se do vedlejší místnosti 4) o něčem si povídají 5) přesně když dořeknou vše důležité, zaútočí terminátor 6) hodí na něj piáno a přesunou se do vedlejší místnosti... a tak do nekonečna. Abych ale nebyl zase za sebe, má to tempo, i když to nikdy nejede na plno. Je to v mnoha ohledech jako Jurský svět v povrchnosti, brakovosti a kálení na vyšší cíle, jen to tolik nešlape jako atrakce. Dá se to přežít, naštěstí se čas zastavuje na dvou hodinách, ale kdo byl po dinosauřím překvapení a Jimových slibech připravený na něco víc, ten má smůlu. Prostě výsledek na úrovni Salvation v nemotorné práci s mytologií a snaze posunout svět dál. Jo a neodpustím si: fakt nechápu, proč ten film svojí rutinní antihudbou przní z pozice výkonného producenta Hans Zimmer, když podle titulků měl všechny původní melodie k dispozici... atmosféra na nule. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Prvním návrhem na linii příběhu filmu bylo, že by byl Terminátor poslán do 50. let, kde by měl za úkol zabít rodiče Sarah Connorové. Zároveň by tyto lidi chránila postava ztvárněná Arnoldem Schwarzeneggerem (Ochránce), který by se posléze stal inspirací pro model T-800. (ManOfPhoenix)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. června 2015 v Berlíně. (Varan)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama