Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně HOLČIČÍ film. Nedokážu si představit, že by mohl chlap hlavní hrdinku obdivovat či s ní sympatizovat a jak tu některé komentáře dokládají, přijde jim jako husa, která nemá být vlastně proč smutná, když má prachy na to aby rok jenom jedla, meditovala a ach bože! líbala se s takovým mužem jako je Bardem. Jsem spokojená. Julia je krásná, cesta jakbysmet. Povznášející a inspirativní, zvlášť pro mě, když se nacházím ve zvláštním stavu mysli. Líbilo se mi, že jednotlivé země od sebe nejsou oddělené ničím zvláštním, pouze klasickým střihem. Žádnou Julii na letišti tedy neuvidíme, ani idiotský nápis Indie někde dole v rohu, to pro ty retardované, kteří na to nepřijdou sami. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě málo doceněný snímek, který pojednává o nádherných věcech, které může člověk v životě dělat a prožít je naplno. Přes všechny všední i nevšední smutky a starosti, které máme si málo uvědomujeme co nám bylo dáno a to žít...takhle cítím tento nádherný snímek a proto ode mě dostal plný počet bodů a také musím přiznat za skvělý výkon Julie Roberts.. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Dokonalý plakátový film klouzající po povrchu. I když pojednává o takových "hlubokých" tématech - cesta, kterou se nakonec ubral vede přímo do pekla. Jíst, meditovat, milovat je katalogové až na půdu, popíkově sladké, ale vizuálně působivé - povrchní reklama na to, jak žít svůj život. Dobrý ročník 2 s ženskou hlavní hrdinkou se nekoná. Ačkoliv k němu měl Murphy ze začátku slušně nakročeno a první cca hodinu skutečně baví a hraje si se smysly. Jenže zbytek filmu se topí pod nánosem přemrštěné stopáže a hlavně velkého množství zbytečných vedlejších dějových linií. I tak ale může být výsledek stejně působivý, jako listování si National geographic nebo pouhým katalogem kdejaké cestovní kanceláře. Jíst, meditovat, milovat je i přes to jedním z nejlepších romantických filmů roku 2010. Docela smutné. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $80,574,010Tržby Celosvetovo $204,482,125Tržby za predaj DVD v USA $26,361,047 //počet predaných kusov 1,587,514 ║ No otras, ktorý úrovňou pripomína o niečo dospelejšiu verziu prepletených vzťahov ako je upírčina Twilight. Príbeh je neskutočná otravnosť, Julia Roberts nemá čo hrať a to čo ako stvárňuje ak to niekto pochopí tak je génius, lebo ten skĺbenec pocitov čo prezentuje je fakt otras. /videl v kine: 15%/ ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Som zástancom toho, že knižné spracovanie často predčí to filmové.. V tomto prípade ma však dostali (a preto mi to nedá neporovnať). Síce som skôr zahliadla film ako prečítala knihu, ale musím uznať, že kniha za moc nestála. Pri filme možno oceniť a patrične si vychutnať všetky krajiny, mestá, pamiatky, atď atď, ktoré Liz navštevuje (se vším všudy). Kniha síce obsahuje podrobný opis toho kde sa čo napr. na talianskom námestí nachádza a ako sa dostaneme k super známej fontáne xyz ale to si človek darmo bude predstavovať niečo, čo nemá do detailu opísané. Teda keď sa jedná o KONKRÉTNE pamiatky. A kto by to furt googlil, však? :D Inak Julia sa mi tu veľmi páči, za mojich mladých čias bola mojou modlou, teraz je síce viac v ústraní ale stále má svoje čaro s tým svojím veľkým bielym úsmevom. A mužské osadenstvo len posilnilo moje pozitívne ohlasy na tento kúsok! Neodporúčam pozerať ak ste hladní :D ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film byl rozesílán do kin pod krycím názvem "Guest House". (Karlos80)
  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)
  • Kniha je prý jedním z nejoblíbenějších románů Oprah Winfreyové, což také bylo jedním z důvodů, proč Julia Roberts projevila o nabízenou roli zájem. (Karlos80)

Reklama

Reklama