Reklama

Reklama

Hitlerova rodina: Ve stínu diktátora

  • Německo Familie Hitler: Im Schatten des Diktators (více)
všechny plakáty
Německo, 2005, 53 min

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.), Joachim Höppner (vypravěč)

Obsahy(1)

Hitler byl mistrem ve vytváření mýtů. Mýtus? Führer bez rodiny? Přetrvává dodnes. Pořad přináší první úplný portrét Hitlera a jeho rodiny a využívá pozoruhodné množství nově objeveného a dříve nezveřejněného materiálu. Několik nejbližších Hitlerových žijících příbuzných se svěřuje s rodinnými vzpomínkami na nacistického vůdce a hovoří o vlastních trvalých obavách z krevní msty. Film obsahuje autentický filmový záznam rozhovorů s Hitlerovou sestrou a synovcem a nabízí exkluzivní pohled do vzpomínek Hitlerovy rodiny a osobních fotoalb. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Aky 

všechny recenze uživatele

Člověku se až nechce věřit, že tahle kreatura měla kolem sebe rodinu, byť vzdálenou, která vypadala a dodnes vypadá jako docela normální lidé. Tenhle kontrast dodává dokumentu skutečný šmak. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S užívateľom Aky nemôžem tak úplne súhlasiť. Tvrdí totiž, že Hitlerova rodina vyzerá/vyzerala celkom normálne, ale čo sa zopár jedincov týka, boli rovnako prefíkaní (neobľúbený synovec) a rovnako krutí (nevlastná sesternica) ako sám Hitler. Ďalej niektorí z jeho postavenia bez ohľadu na činy nacistického režimu egoisticky čerpali (nevlastný brat) a ďalší zaslepene verili Hitlerovej myšlienke, za ktorú položili aj život (obľúbeny synovec) - čo je ešte ten lepší prípad a povedzme, že mladícka nerozvážnosť. A čerešničkou na torte môže byť Adolfov otec, násilník. Samozrejme, každá rodina má svoje čierne ovce, tá Hitlerova určite má a mala viac menej "dobrých" i viac menej "zlých" rodinných príslušníkov, no pochopiteľne, najčiernejšou ovcou rodiny bol a vždy bude samotný Adolf Hitler. Zaujímavý dokument, ktorý konečne preberá neohranú tému a nie sto krát omletú. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Opakovaně jsem viděl tenhle dokument tenhle víkend. A vyvolal ve mě znovu směsici spíše divných pocitů. Stále občas dává VIASAT HISTORY.***(17.10.2010) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokument prináša veľmi kvalitné informácie z Hitlerovho súkromia a jeho vzťahy s rodinnými príslušníkmi. Je výborné, že je tu poukázaé na všetky aspekty, na všetkých členov, vrátane potomkov. Rovnako dokument vyvracia teóriu o tom, čo si široká verejnosť vo veľkom myslí, a to že Hitler mal židovské korene. Ako vidíme, niet o tom do dnes žiadny dôkaz, je to len zbožné želanie hľadateľov senzácií. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že by snad stál Hitlerův synovec o jeho odstranění a to jsem toho o něm viděla hodně. Hlavně si myslím, že na tom "červovi v rodině" něco bude - myslím jako to, že měli sklony k nějakým psychickým chorobám. Dokonce jsem kdesi četla, že je možné, že měl bližší než normální vztah se svou neteří Angelou "Geli" Raubal. Nedivím se, že většina příbuzných z něj buď měli strach nebo s ním nechtěli mít nic společného. Existuje řádka literatury, která se o rodině diktátora zmiňuje více než v tomto dokumentu a tudíž tento dokument shledávám jako informační "tabulku", která slouží jako návnada pro hlubší informovanost pro toho, koho to zajímá. To, že trpěl Parkinsonovou chorobou také není žádné tajemství - nedivím se ani tomu, že by to mohlo ovlivňovat jeho rozhodnutí a chování. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavý a originální dokument, který není jen dalším dokumentem, který převypráví, už tisíckrát zdokumntovaný, průběh války či život diktátora. Jedná se o dokument, který se zaměřil na nepříliš známé, ale velice zajimavé téma Hitlerovi rodiny. Dá nám šanci trochu nahlédnout na příbuzné tohoto ztělesněného zla. Jelikož Hitler se snažil svůj původ a informace o svojí rodině zapírat a před srmtí poručil všechny dokumenty zničit. Tak přesto tento dokument nabízí zajímavé informace. Je logické, že jeho příbuzní chtěli využívat výhody tohoto jména, jak se jim to dařilo. Dozvíme se tu i zajímavosti jako třeba vydírání velkého vůdce od svého synovce, kterému se to úspěšně dařílo, což je neuvěřitelné. Pohled na Hitlerovu sestru, nevlastní sestru a nevlastního bratra. A velice je zajímavé i shrnutí doposud žijících jedinců, kteří mají s Hitlerem stejné kořeny. Moje hodnocení 80% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pútavý dokument. Je tu pomerne veľa zaujímavých a menej známych o Hitlerovi, o ktorých som počul prvýkrát. Osud jeho dvoch sestier a jedného brata ako aj ďalších Hitlerových príbuzných bol samozrejme úplne ovplyvnený ním samím. Kým bol pri moci, darilo sa aj im. Po vojne však na väščinu Hitlerovej rodiny čakal neľahký osud. Perzekúcie, nútené práce, či dokonca fyzické likvidácie zo strany Sovietov boli pre nich reallitou. V bezpečí neboli ani veľmi vzdialení príbuzní bývalého vodcu, prabratranci, či prastesternice z druhého kolena a podobne. Každý, kto mal niečo spoločné s Hitlerom bol pre Rusov nebezpečný. Hlavne záver dokumentu bol výborný. Odporúčam pozrieť. 80 %! ()

Reklama

Reklama