Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (788)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film ma neustále nútil pospevovať si pesničku od REM "It's the end of the world as we know it..." - a to som ani netušila, ako sa skončí ;-) No, ale bez spoilerov! Takže, môj frajer začiatok okomentoval slovami "je to ako britský Hangover", na čo som kontrovala "no o to lepší, o čo je britskejší". A veruže som presvedčená o tom, že na množstve detailov (tým pádom aj na celku) človek ľahko rozozná, že keď Briti natočia svoj Hangover, je to úplne iné, než ten americký. Na konci sveta mi pripomenulo Chňapákov, ktorým som síce tiež dala triezvo-dobré 3*, ale oba filmy sa mi páčili. Napokon, 3* sú v hornej polovici hodnotenia ;-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

K prvním dvěma filmům z Wrightovy Cornetto trilogie jsem si hledal cestu velmi těžko, nějak mi jeho humor a styl neseděl. Ale tenhle ultimátní hospodský tah, který nabere intergalaktické a apokalyptické rozměry, jsem si hned napoprvé maximálně užil a to jsem celoživotní abstinent. Pegg je jako podrazácký ztroskonec boží, zbytek herecké party velice sympatický a celé to jede ve zběsilém wrightovském tempu plném kulometných dialogů, hlášek, ujetých nápadů a promakaných bitek. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První půle vcelku pobaví + Pegg mi poprvé poletech nepřipadal tak úplně otravný, ale natahovaná druhá část filmu je naprosto nezajímavá, rvačky jako přes kopírák a vlastně ani ona Peggova ztracená existence, se kterou jste od začátku tak nějak sympatizovali, už Vás bavit taky nemůže. Další takový konec světa v letošních kinech byl pro mě o dost zábavnější... 50%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá sci-fi komédia, ktorá je už tretím projektom tejto vydarenej komediálnej trojice. Má výborný príbeh o skupine dávnych priateľov, ktorí si už žijú svoje vlastné životy, ale jeden z nich sa rozhodne dať znovu partiu dokopy, aby dokončili to, čo začali pred rokmi, teda vo svojom rodnom mestečku zvládli pivný maratón naprieč dvanástimi pohostinstvami. Lenže čoskoro si uvedomujú, že množstvo piva a nevyriešené rozpory z minulosti nie sú ani zďaleka ich jediným problémom, keďže musia čeliť mimozemskej invázii. So spracovaním som dosť spokojný, ešte spočiatku som pociťoval trochu sklamanie, ale našťastie sa úroveň filmu po celý čas len vylepšuje. A tak po spojení starej partie ma to už začalo celkom baviť, po pripojení sci-fi prvku sa to ešte vylepší a úroveň filmu ide aj potom stále hore. Jedine by som trochu vytkol, že pomerne často už cítiť opakovanie a to nielen v rámci série, ale aj filmu, takže viacero typov scén sa zopakuje aj niekoľkokrát a tak to nepôsobí až tak rozmanito, ako by som chcel. Ale aj tak je pre mňa najdôležitejšie, že ma to väčšinu času dosť bavilo a vďaka samotného nápadu s mimozemskou inváziou som bol skutočne zvedavý, ako to bude pokračovať a všetko to vyvrcholí výbornou záverečnou dvadsaťminútovkou, to sa skutočne vydarilo. Ale za najväčší klad filmu považujem zvládnutie jednotlivých žánrov, či už samostatne, ale aj ich prepojenie. Ako komédia ma to sklamalo jedine zo začiatku, ale časom už začnú dobré vtipné situácie a hlášky pribúdať a hlavne záverečný veľkolepý dialóg medzi dvomi stranami je perfektný, sci-fi sa veľmi vydarilo, spôsob invázie a triky sa mi dosť páčili a veľkú pochvalu si zaslúži aj akcia, nájde sa tu niekoľko výborne natočených súbojov, ktoré sú nielen zábavné, ale aj nadmieru dynamické a potešia aj nejaké tie naháňačky. Herecké obsadenie je skvelé, samozrejme obzvlášť hlavné duo Simon Pegg a Nick Frost, ale potešia aj Martin Freeman, Paddy Considine, Rosamund Pike a v menšej úlohe aj Pierce Brosnan. Réžia a technická stránka sú perfektné, skvelá vizuálna stránka, efekty, ale aj zvládnutie jednotlivých žánrov, Edgar Wright opäť nesklamal. Z tejto neoficiálnej trilógie mi síce práve The World's end príde najslabší, ale to je len kvôli jej vysokej úrovni, inak v rámci žánru patrí stále medzi to najlepšie, čo sa dá v posledných rokoch nájsť. 74% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní zakončení Cornettové trilogie, i když naprosté geniality Hott Fuzz nedosahuje. Záplavu zběsilostí tu brzdí překvapivě až příliš seriozní a vážný přístup k problematickým charakterům postav, ale na druhou stranu ji nakopávají do výšin excelentně natočené akční scény (lépe řečeno hospodské bitky). 8/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Natáčanie filmu prebiehalo prevažne v Letchworth Garden City, kde sa nachádza prvý kruhový objazd vo Veľkej Británii, ktorý bol postavený v roku 1909. (odmocnina)
  • Thomas Law (mladý Gary) bol vyšší ako Simon Pegg (Gary King). Aby obaja herci vyzerali na výšku rovnakí, musel Simon Pegg chodiť vo vypchatých topánkach. (misterz)
  • Luke Bromley (mladý Oliver) nosil nosnú protézu, aby sa dosiahla väčšia podobnosť s Martinom Freemanom (Oliver Chamberlain). (misterz)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama