Reklama

Reklama

Ježek

  • Francie Le Hérisson (více)
Trailer

Obsahy(1)

Intelektuálská domovnice Renée (Josiane Balasková), předčasně vyzrálá jedenáctiletá dívka Paloma (Garance Le Guillermicová) a noblesní japonský gentleman Kakuro (Togo Igawa) tvoří ústřední trio této místy povznášející, místy cynické adaptace mezinárodního bestselleru Muriel Barberyové.
Debutující režisérka Mona Achacheová se nezdráhá dát do svého prvního filmu všechno: polichotit divákům, jak jsou inteligentní, odvyprávět odvěkou a příjemně staromódní pohádku o nenadálé lásce a navrch přidat kapku společenské kritiky. Výsledkem je půvabné, hluboce jímavé podobenství o potřebě žít bez předsudků. Herci jsou výborní, zejména Josiane Balasková, za jejímž téměř nehybným výrazem lze tušit bohatství kypících emocí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem je hrozne banálny, taký príbeh o ničom. Pritom tu boli zaujímavé postavičky, ale to čo im vychádzalo z úst ma skoro unudilo k smrti. Jediné oživenie vidím v postavičke tej malej a šikovnej dievčinky, ktorá občas povedala niečo, čo ma dokázalo prebrať z letargie. Aj vzťah medzi tým Japoncom a domovníčkou vyzeral spočiatku zaujímavo, no v podstate z toho nevyliezlo nič také, čo by sa o drámu alebo o romantiku čo i len náhodou obtrelo. Záver niečo z tohto pohľadu zlepšil, ale aj tak to nebolo žiadne terno. Prišlo mi to ako keby som ovoňal koláč, no mal zakázané ho zjesť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Přiotrávit akvarijní rybičku anxiolitikem, tak to dokáží vymyslet asi opravdu jen Francouzi :) Půvabná, vizuálně nápaditá, dějově košatá hořká komedie jak je umí točit pouze Francouzi (afektovaná Itálie z toho naštěsí cítit není). Okořeněná krásnou hudbou. Na rozdíl od nespokojených čtenářů nemám moc výhrad, užil jsem si každou minutu vyprávění. Sympatičtí herci, Garance to zahrála výborně, i když v takto přemoudřelé teenegery nevěřím :) Chutná laskominka a místy příliš uhlazená pohádka, která si ovšem lepší 4* určitě zaslouží. Snímek, který přes nahořklou příchuť rozhodně ještě rád ochutnám. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Já vím, bylo to všechno vyloženě cíleno na city, ale já na to rád skočil. Je to pěkný film. Co o tom říct? Kecací drama, jež se odehrává skoro jen v jednom domě (asi ve třech bytech), ve kterém žijí různí lidé. Příchod japonského gentlemena změní životy jak domovnice, tak té malé ukecané, přechytralé holky. Spíše tedy té domovnice, protože japonský pán uvdií její pravou osobu a ukáže ji, že nemusí být jen nevzhledná zapšklá stará bába, po které kdyby někdo vzhledem k jejímu povolání občas něco nechtěl, tak je téměř neviditelná. A vše to skončí v podstatě smutně. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Snáď jediné čo ma na tomto filme bavilo, bol ten celkový melancholický nádych a vnútorné monológy malej Palomy, ktorá vnímala aj to, čo sa ostatným zdalo všedné, a tak si to často nezasluhovalo tým pádom ani len pozornosť. Inak ma to viacmenej nudilo, pretože sa v tom nič zásadné nedialo, a už to nezachránil ani ten šokujúci záver, na základe ktorého potom vznikla tá konečná existencionálna otázka. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem dal za jedna trochu z trucu (jinak bych dal asi za jedna taky, ale ne s tak cistym svedomim :D). I kdyz u me Festival docela propadl, porad je to nejvetsi cesky a dulezity evropsky filmovy festival a divackou cenu v ten moment vedly Zeny v pokuseni (ano, tahle blbost vede v oblibenosti) a to jsem nemohl dopustit. Film si ale jednicku i celkem zaslouzil. Jde o adaptaci francouzskeho knizniho bestselleru - predstavte si neco mezi Amelii z Montmartru a 21 gramu. Film je jeden z tech lepsich na Festivalu a rozhodne mu preji i komercni uspech. I kdyz me fakt zajimalo, kde na to tak mlada nezkusena reziserka vzala penize, nez jsem stihl zformulovat otazku, bylo konec Q&A. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle knihy „S elegancí ježka“ („L'Élégance du hérisson“) od Muriel Barbery. (Sonakolada)

Reklama

Reklama