Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí spolu vyrůstá ve škole bojových umění svého strýce. Wut, Kat, Pong a Woon tráví celé dny tréninkem thajského boxu, jen nejmladší Jib kvůli svému slabému srdci nemůže. Jednoho dne se všichni připletou do bitky a Jib dostane infarkt. Jeho jedinou nadějí je urychleně dostat nové srdce. Jenže nemocnici, ve které je jeho nové srdce právě připraveno k odeslání, přepadnou teroristi. Na operaci nezbývá moc času a proto se Wut, Kat, Pong a Woon rozhodnou dostat do nemocnice a přivézt Jibovi jeho srdce. (Raztubyl)

(více)

Recenze (3)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Thajci jistě umí dobře spoustu věcí, ale co umí na celém světě nejlíp, tak kopat ... A to hlavně kopat do lidí, hlavně do hlavy. Kopy a lokty do hlavy, to je jejich. A i když si člověk řekne, co na takovém kopanci já osobně tak suprového vidím, prostě mu řeknu, že to nikdo neumí tak dobře, jako thajci to už snad od kolébky ... Film může většině lidem připadnout směšný, naivní atd. Ale prostě já tohle můžu. Pět děcek tam vykope z nemocnice bandu teroristů a ve finále dá takovou sadu mému obrovskému oblíbenci Johnymu Nguyenovi (bohužel hraje hlavního záporáka ...), že jsem se divil , že to chudák Johny vůbec přežil. Těžce kontaktní kopy a údery, perfektní akce a neuvěřitelně naivní omáčka kolem. Ale co, mě se to líbilo a bavil jsem se dokonale. A oceňuju Johnyho, že si nechal dát tak brutálně přes držku, myslím, že v té vojenské vestě měl kovové pláty, aby to přežil ... V podstatě hodně podobně zaměřený film jako bylo v roce 2008 Somtum, opět s děckou muai-thai mistryní Sasisou Jindamanee. A myslím, že podobných bude časem víc ... ()

listr 

všechny recenze uživatele

A máme tady další thajský akční film jako od Tonyho Jaa, ale s jednou drobnou změnou. Našim hrdinům je asi tak 12let, ale kopou minimálně vyrovnaně- alespoň 2 ze 4 rozhodně :). Jako u každého akčního thajského filmu co jsem viděl v poslední době zapomeňte na scénář, ten je tak trapný, že ani Seagal by do toho nešel- i když asi jo. Ale jako vždy o scénář tady nejde: par dětí umí pěkně kopat a tak se rozhodne nakopat nějakou povstaleckou armádu pěkně do zadku, samozřejmě jejich prvoplánovým cílem není zachránit osazenstvo nemocnice, kterou tahle armáda během 3 minut obsadila, ale život umírajícímu bratrovi jednoho z hrdinů. Právě z obsazené nemocnice mělo přijít srdce pro malého chlapce, ale díky povstalcům nepřišlo. Scénář k ničem, ale díky velice krátké délce filmu všechny tyhle klišé a nezáměrně vtipné momenty přežijete bez úhony. Bojové scény to už je jiná káva, je úžasné vidět ty děti létat vysoko vzduchem a kopat do hlavy své až o několik metrů vyšší soupeře. Nebít několika opravdu zvláštních střihů a divných momentů (Američané se v asijských filmech chovají pokaždé divně, ale tohle už je moc) dal by jsem klidně i 4*. Ještě je dobré zmínit, že roli záporáka si zahrál místní krasavec Johnny Nguyen a hraje jak o život :). ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Hlavním přínosem tohoto dětského podání thayského boxu je, že za pár let budeme svědky totální destrukční a akční pecky, kde se střetnou Tony Jaa a již z první věty nakousnuté dětské hvězdy. Ty se, když přijde správný čas, ohánějí hlava nehlava a i 100kilový hromotluk má co dělat, aby udržel rovnováhu. Ikdyž, chlast mu napomáhej! :-) Cca 2-3 bitky jsou kvalitní a je znát účast zkušených a ostřílených boxerů. I přesto je to pro náročnějšího diváka málo. Dětičky a kardiaci si můžou připsat jednu hvězdu navíc. 45% ()

Zajímavosti (2)

  • Film se začal natáčet již v roce 2005 a následujícího roku na sebe upozornil v Cannes. Poté se však během natáčení akčních scén zranili dva dětští herci, Sasisa Jindamanee a Nantawooti Boonrapsap, a projekt byl proto odložen. Než se však znovu začalo, povyrostli hlavní herci natolik, že většinu z původně natočených scén již nebylo možno použít. Byl proto povolán nový režisér, Krissanapong Rachata, který dostal za úkol natočit potřebné scény znovu a film dokončit. (Raztubyl)
  • Přepadení nemocnice z filmu je založeno na skutečné události z roku 2000. Tehdy vojáci křesťanské rebelské Boží armády barmského etnika Karen přepadli nemocnici v západním Thajsku a drželi jako rukojmí přes 800 lidí. Boží armáda byla v té době řízena dvanáctiletými dvojčaty Lutherem a Johnnym, o nichž jejich stoupenci věřili, že mají nadpřirozenou moc a nemůžou být zraněni v boji. Po 22 hodinách thajské ozbrojené síly nemocnici osvobodili a nikdo z rukojmích nebyl zraněn. (Raztubyl)

Reklama

Reklama