Reklama

Reklama

O tlustém pradědečkovi

(TV film)

Obsahy(1)

Úsměvná pohádka podle Josefa Čapka o tom, jak chytrost zvítězila nad loupežníky... Dědeček zabloudí do jedné zvláštní hospůdky, a přitom netuší, že v ní má své sídlo parta poťouchlých loupežníků v čele se strašným Lotrandem. Ti si nejprve z dědečka utahují, ale nakonec poznají, jakého v něm mají protivníka! S pomocí Holmese a Cliftona se dědečkovi podaří loupežníky zadržet. Jednu obavu ale dědeček má – co asi řekne babička na jeho pozdní příchod… (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tahle verze se mi přeci jen líbila víc než ta z roku osmdesát čtyři. Zbylé dvě verze jsem neviděl, ale co dekáda, to jedna. Zajímavé, že zrovna tento námět se mezi socialistickými filmaři stal tak oblíbeným. Mě zaujalo hlavně to, že Hana Zagorová měla pohádkové jméno Kokotička. Že by to v té době ještě nebylo vulgárním výrazem? Také jsem se pobavil při písničce pojednávající o kriminále anebo při hlášce „Která ruka je pravá?" „Přece ta, která má palec po levé straně." Jinak Sherlockovi Holmesovi chyběl Watson a potěšilo mě, že český dědeček má více důvtipu a chytrosti než slavný britský detektiv. No, v českém pojetí určitě. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hudební černobílá pohádka o tlustém dědečkovi (pěkně vycpaný Lála Pešek), který vlezl za bouřky do Hospody u Oběšeného a potkal tam bandu humorných loupežníků vedenou Lotrandem (Abrhám). Pak se odehraje nic říkajících 20 minut se zpěvy a "tanci" a nakonec přivede bouřka do hospody Sherlocka Holmese s Leonem Clifftonem, kteří bandu pozatýkají. Jojo, byla to podivnost, ale milá. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, rok 1970 a zpracování poněkud podivné. Podivné kostýmy, podivné písničky, i když Zagorová je zde sexy. Tlustý pradědeček, ačkoliv ho hraje Ladislav Pešek, nemá moc charisma, a není ani co hrát. Celé mi to přijde poněkud zmateně vyprávěné, jako kdyby si každou chvíli řekli, a co kdybychom zkusili písničku, co kdybychom zkusili tohle a támhleto? Třeba scény, kdy dědeček podráží židle, tam ani člověk netuší, co se vlastně děje. Špatně načasované, nevtipné, nehumorné, povrchně pojaté, špatně sestříhané i natočené. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Taková hudebně-komediální a divadelní taškařice...Jedna píseň z filmu mi připomínala nápěv z komunistické internacionály:-) Ladislava Peška-jako tlustého pradědečka "Pana Nikdo", mi bylo chvilkami líto ale jako velký a skvělý herec, všechny ty posměšky s bravurou unesl:-)...2* za Abraháma (vůdce loupežníků Lotrando) a chytrého dědečka Ladislava Peška... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Neznámá stará černobílá pohádka, která je na rozdíl od slavné Čapkovy literární předlohy zapomenutá. Je to známá pohádka o Lotrandovi a loupežnících. Lotranda tu hraje Abrahám a je to vůbec ten nejhorší vůdce bandy. Jak on, tak jeho banda je jen banda vychechtaných hospodských lemplů. I proto je to nejhorší ztvárnění loupežnické pohádky, které jsem kdy viděl. Nepřijde mi ani, že by to byla pohádka, nýbrž delší scénka z tehdejší estrády. [142. hodnocení, 8. komentář, 52%] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama