Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

castor 

všechny recenze uživatele

První desítky minut výborné, doslova náběh na žánrovou událost roku. Za některé scény se režisér tří dílů série Saw Darren Lynn Bousman vůbec nemusí stydět. Ba naopak. Pevnou půdu pod nohama mu ale sráží scénář a přepálená délka. Zhruba v polovině se totiž diváctvo musí jednoznačně rozdělit. Jedna půlka nechce vidět nelogické chování postav a užívá si slušivou atmosféru, druhé polovině začíná neuvěřitelně vadit, že sebemenší vzepření skupinky lidí (mnohdy třeba šest přátel vs. jeden ne vždy úplně pozorný psychopat) nepřichází. Prostě jednání postav, které je mohlo ze sraček dostat o poznání dřív (a s výrazně nižší úmrtností), začne záhy vadit. Bousman, který jindy a jinde ujíždí na rozpadajících se obličejích a vyhřezlých střevech, tu a tam vzpomíná právě na časy minulé – a to zcela zbytečně (jestli do třiceti vteřin jedna sejme druhou, tak ji nechám naživu) a hlavně bezduchým mlácením a ponižováním rukojmích děj protahuje. Někdy to funguje na jedničku (hlavně psychické tlaky ze strany matky), jindy to nepěkně dře. Tvůrci tak tlačí hlavně na diváka, aby bolest obětí prožíval intenzivněji. Jenže s ohledem na logické výtky to tak úplně nejde. Herecky místy velmi povedené, Rebecca De Mornay nechává vzpomenout na duševně narušenou z Ruky na kolébce a Alexa Vega z dob Spy Kids nesmírně sympaticky vyrostla!! Btw. finálová tečka je opět absolutně zbytečná!! ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto mišmaše mé sympatie neochvějně patří nadále originálu. A irituje mě, že se opět po provalení Bousman uchýlil do defenzívy s prohlášením, že jeho Den matek není spojen s tromáckým entertainmentem žádnou pupeční šňůrou, ale má s jeho slavným osmdesátkovým trashem „pouze a jenom“ totožný název. Hm, tvůrce je sobecký direktor s hovnooriginální produkcí založenou na parazitování na úspěšných snímcích a hamouní nad výdělky. Chvíli byl klid. Byl permanentně vyvalen na otomanu, rád zíval a dlouho chtěl spát, jenže prachy došly a tak musel z gauče vstát. Udělal to asi takhle: před první klapkou sezval své kumpány do archiválií béčkových dřistů, uspořádal jim bujarou pitku a přesvědčil je, že další kousek bude myšlen opravdu "smrtelně" vážně. Výsledek je, světe div se, opět mizerný. V první čtvrtce (do příchodu mámy) jsem sledoval otravné přehrávání herců utlačovatelů (vraj terror, hovno!), ba co hůř; ihned po matčiným vstupu na ekran začalo hrozné inferno trapáren. Tohle že mělo být sociopatické psycho s matkou u kormidla? Ale dejte pokoj. Nechce se mi věřit, že tohle spolklo i místní hororové osazenstvo československé filmové databáze .. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Home invasion jako víno.Snímek dupe na plyn hned od úvodních minut a ve svým tempu nepoleví až do konce.Což je jeho velkým plusem.Kdo čeká krvavý jatka a gore jízdu bude nejspíš zklamanej.Film nevsází ani tak na krvavost,ale spíš na psychoteror vyvíjenej na oběti.Ikdyž pár krvavých scén se tu taky najde,ale povětšinou mimo kameru.R.De Mornay v roli šílený matky obstála na výbornou.Horší už bylo obsazení jejich synů.Né že by to byl zas takovej průser,ale výběr mohl být lepší.Zklamáním pro mě taky byl úplnej konec.Jinak nemám co vytknout.Rozhodně mě těhle 112 minut nenudilo.Jen upozorňuju že s původním Dnem matek z roku 1980 to má pramálo společnýho. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol zaručene parádny.Traja zločinci z toho jeden ťažko ranený prídu do svojho domu ale hneď zisťujú,že sa tam veľa vecí zmenilo a už nieje ich ale sú tam iný majitelia z priateľmi a práve pre nich začína peklo.Ty zločinci neboli až tak strašný aj keď sa aspoň tak tvárili ale po príchode ich Matky to malo slušnú psychickú zátaž.Len sa mi to zdalo neuveriteľné lebo zaporáci niesu až tak drsný ako to hrajú a rukojemníci niesu až tak vystrašení ako by mali byť .Ked ide do tuhého nikto nedrží z nikým to je jasné ale toto bolo brané až tak detinsky,sprostučko.Je to čistý nekompromisný Home Invasion,má v sebe akciu,napätie,dynamiku a silný psychický tlak od útočníkov.Len a je tu to slovo len to celé dianie je zabalene takej sprostučko neuveriteľnej forme.Ked začal film dával som mu 5* ale ako postupoval tak aj moje hodnotenie sa menilo a na konci som mu mohol dať nanajvýš 3* ale to je určite škoda mal na viac. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak netuším, jestli to byl nejlepší nápad. Natočit totiž remake tromáckého Dne matek tak, aby vyhovoval dnešnímu hollywoodskému standardu a zároveň neměl s originálem nic společnýho, už z trailerů zavánělo průšvihem. Vedle nově zpracovaných The Last House on the Left a I Spit on your Grave působí tenhle snímek jako nedomrle, jež by potřebovalo ještě trochu péče a lásky. Buď to přidat na intenzitě a brutalitě, kterou zde představují pouze dvě rozstřelené hlavy, nebo film uchopit mnohem syrověji a dravějším rukopisem do něj vtisknout svůj osobitý styl. Věřím, že jím Bousman disponuje, možná stačilo přidat pár hudebních čísel a spoustu nahotinek :) Takhle působí Den matek jako promarněná šance. A to i skrz úvodní nášlap, pěknou hudbu a slušného obsazení. Objeví se tu například Shawn Ashmore z Frozen nebo kočička Briana Evigan z Burning Bright, ale největším tahounem je bezesporu Rebecca De Mornay jako psychopatická, ale milující matinka. Pro Darrena, tvůrce vymazleného muzikálu Repo! Genetická opera, je tohle určitě krok zpátky. Uvidíme, jestli si napraví reputaci s blížícím se projektem 11-11-11. EDIT: Nenapravil. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)
  • Jaime King si počas tretieho dňa nakrúcania zlomila kostrč. (U_S_O)

Reklama

Reklama