Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (501)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše a bez skrupulí přiznám, že bez malého Mikuláše by bylo moje dětství aspoň o polovinu chudší. Nároky či snad jakékoliv naděje vkládáné do této adaptace se rovnaly nule. A hned v prvních minutách se mi to potvrdilo. Tak bezva seriál z toho mohl být. Pak tvůrci nabídli i něco z vlastní kuchyně, film dostal ten správný směr a hlavně i příběh a mě nic nebránilo v dobré zábavě. Té bylo opravdu požehnaně. Tvůrci zachytili ten klukovský svět se vším všudy, co mi tehdy velkou měrou dopřávaly právě ony knihy. Dobré to bylo, jen příště bych přeci jen prosil o ten seriál. Děkuji. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sedět na základní škole vedle toho Krhounka s optikou, nechám se dobrovolně vypreparovat a uložit do kabinetu přírodopisu.. Laurent Tirard si dal na castingu opravdu záležet a natočil hravé retro hýřící teplými barvami, jemným humorem a bezstarostností dětství, kdy se z komára dělal nebezpečný lidožravý velbloud a velbloudi jako takoví vůbec neexistovali.. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Mikuláš se mi v dětství do ruky bohužel dostal jen párkrát. O to víc, nesvázán vzpomínkami na dětství s tímto hrdinou, jsem si mohl užít příjemnou, laskavou komedii zasazenou do parádní retro stylizace aniž bych řešil případné nepřesnosti nebo odchylky od knihy. Film nadmíru vhodný ke zlepšení nálady za každé situace. Dětskému naivnímu (pozor! ne infantilnímu!) humoru se budou smát i dospělí. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá a typicky francúzsky šarmantná komédia, ktorú si môžu vychutnať všetky vekové kategórie (každá si vo filme nájde to svoje). Najviac sa mi páčil celý ten retro štýl, rovnako ako fakt, že celé to bolo podané "rodinne", ale nesentimentálne, nepoučujúco, ale s prirodzeným nadhľadom a vtipom. Oddychovka ako vyšitá... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z mála komedií, u které jsem se tlemil víc než je obvyklé u ostatních komedií. Při některých situacích to byly vážně záchvaty. Skvělé dialogy a scénky. Být mi tak o 10 let míň, tak je to můj kultovní film a 5 hvězdiček by bylo v budoucnu jasných. Takhle jsem se sice bavil velmi slušně, ale chvílemi mi to přišlo slabší a pár věcí mi tam nesedělo (uklízení domu). Takže na plný počet to není, ale film můžu určitě doporučit. Především klukům se to bude určitě líbit. Mladí herci zaslouží pochvalu a četník Galabru potěšil. 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je scéna, která přímo odkazuje na další dílo Reného Goscinny a to Asterixe a Obelixe. Jedná se o scénu, kde si chlapci chtějí vydělat peníze prodejem elixíru síly. Ve filmu se také objevuje Goscinnyho komiks "Asterix a Obelix". V knize původně nikde nebyl, a proto lze snadno usoudit, že se jedná o poctu a odkaz na samotného autora Malého Mikuláše, neboť k uctění autorovi památky Hergé prohlásil: "Tintin se sklání před Asterixem." (MatyasF)
  • Natáčení probíhalo od 22. května 2008 do 11. října 2008 v belgickém hlavním městě Bruselu, ve francouzském hlavním městě Paříži a v malých francouzských obcích Nogent-sur-Marne a Saint-Ouen l'Amône. (Trajektt)
  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)

Reklama

Reklama