Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (501)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sedět na základní škole vedle toho Krhounka s optikou, nechám se dobrovolně vypreparovat a uložit do kabinetu přírodopisu.. Laurent Tirard si dal na castingu opravdu záležet a natočil hravé retro hýřící teplými barvami, jemným humorem a bezstarostností dětství, kdy se z komára dělal nebezpečný lidožravý velbloud a velbloudi jako takoví vůbec neexistovali.. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Chcelo to buď ešte viac láskavosti alebo naopak grotesknosti. Takto sa inak celkom milé príbehy vynikajúco obsadenej chlapčenskej partie pohybujú niekde v strede, ktorý v tomto prípade nie je zlatý. Snažiť sa vyjsť v ústrety úplne všetkým, byť podvratným na chvíľu, no nedotiahnuť to dokonca, to málokedy urobí dobrotu. Ale inak pohodová voľba pre školopovinné ratolesti, na tento typ filmov pre mládež sa dnes v záplave prvoplánových fantasy akosi nedostáva. Čo je chyba! ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Počáteční skeptický přístup jsem musel přehodnotit, protože se z toho nakonec vyklubala hrozně příjemná rodinná komedie na úrovni, kterou může zkousnout každá věková kategorie. Pro mě to nebylo o tom, že bych si ze smíchu nestíhal utírat slzy, ale o té milé atmosféře, která vám i z podzimního večeru udělá prosluněné letní odpoledne a nechá usnout s úsměvem na tváři. Osobití protagonisté se o vaši náladu postarají jako obsluha 5* hotelu. Jestli to bude film, ze kterého se stane stálice a mládeži s tím budou pravidelně vyplachovat hlavy, nevím. Pontenciál na to ale rozhodně má. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nikdo nevypadá, jak jsem si ho představoval, respektive, jak si ho představoval Sempé (přičemž nejhůře dopadl Polívka). To nic nemění na tom, že dětští i dospělí herci jsou typově přesní jak švajcarské hodinky a celý film stejně tak dobře šlape. Nejde o nic jiného než o sled scének, ať už převzatých z knížek (lékařská prohlídka, návštěva Marie-Hedviky) nebo zapracovala invence filmařů (černohumorná sekvence před věznicí). Je to však podstatně lepší než kostrbaté poslepování Asterixovských sešitů. Řekl bych, že pokud rychle natočí i druhý díl se stejným hereckým obsazením, rád se do Mikulášova světa znovu vrátím ... Takřka devadesátiletý Michel Galabru je se svým "To to bylo tak těžké?" zlatým hřebem večera. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vřele se připojuji ke komentáři uživatele Zevon. Tohle se snažilo být praštěné, ale knihy o Mikuláši nejsou praštěné - mají spíše k humoru Tatiho Mého strýčka. To je stejné, jako kdyby Aleš, Čenda a Bořek nebyli obyčejní kluci z pražského předměstí, ale barevné karikatury ve stylu sklepáckých trpaslíků. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Kad Merad (otec) sní o tom, že mu jeho šéf přináší košile a boty, má na začátku v kapse u saka kapesník, tzv. straight fold, když říká "fajn", nemá ho a v dalších záběrech opět ano. (kwaicheng)
  • Natáčení probíhalo od 22. května 2008 do 11. října 2008 v belgickém hlavním městě Bruselu, ve francouzském hlavním městě Paříži a v malých francouzských obcích Nogent-sur-Marne a Saint-Ouen l'Amône. (Trajektt)
  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)

Reklama

Reklama