Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na jednu z největších hudebních celebrit 20. století. Koncipováno příjemně jako hudební drama, dokáže Nowhere Boy v několika scénách překvapit. Ať už bezvadnými hereckými výkony dvou vedlejších představitelek, stylovou režií anebo dojemnými momenty. Jen ten Kick-Ass mi v několika scénách připomínal prkennost nesmělých začínajících herců... ovšem nic, co by nespravil čas. Lehce stravitelný snímek a nádherných 98 minut. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silná feel-good pecka, která si zaslouží mnohem větší pozornost. Není to jenom příběh o dospívání Johna Lennona, je to film o mladickém rebelství a hledání sebe sama a vlastní rodiny. Nechce se mi ani moc věřit, že Nowhere Boy je debutovým filmem. Režie Sam Taylor-Johnson je neuvěřitelně sebejistá a sama režisérka fantasticky pracuje s hudební a střihovou formou. Její manžel (a můj oblíbený mladý herec) Aaron Taylor-Johnson zde podává vynikající herecký výkon a je tu skvěle civilní bez jakýchkoli póz. Příjemný divácký zážitek. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Freude, Freude, vždycky na tě dojde...netušila jsem, že John Lennon měl takové dramatické dětství a dospívání. Film je to milý a sympatický, ale jakoby se nemohl rozhodnout, jestli hrát na smutnou nebo na komickou notu. Výborný výkon Kristin Scott Thomas, i Aaron Johnson si získal moje sympatie (po Kick-Ass už podruhé). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako pocitovka dobré, skvěle zahrané. Z Aarona je krásně cítit mladická impulzivnost a zároveň vnitřní rozervanost. Blbé je, že jako John Lennon vůbec nevypadá a tak celkově jsem ho něj moc necítil. Je to melodramatické jak sviňa, hodně se to zaměřuje na mommy issues, ale to, jak se z Lennona stane přes noc muzikant, aniž by měl k hudbě předtím nějaký větší vztah, je tu vyobrazeno tak nějak divně a dost těžko uvěřitelně. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nic moc extra. Líbila se mi hezky zachycená dobová atmosféra, ale jinak jde vlastně jen o celkem průměrný příběh dospívajícího jedince, který je vláčen nahoru a dolů slastmi a strastmi lidského života. Herecky mě nikdo nijak zvlášť neuchvátil, a tak kdyby nebyl snímek spjat se jménem takto slavným, bylo by to ještě o deset procent míň. 70 % Oblíbená část- scéna s Johnovou hrou během týdne za školou ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se Aaron Johnson a o 23 let starší režisérka Sam Taylor Wood začali scházet. Brzy poté se zasnoubili a úspěšně se pokusili o dítě. (vadic)
  • Producentom filmu je Michael Greenhaigh, ktorý sa podieľal aj na hudobnej dráme Control (2007) o členovi legendárnej post-punkovej skupiny Joy Division Ianovi Curtisovi. (BathoryMan)
  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)

Reklama

Reklama