Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

On už jen ten casting je v podobě Aarona "Kick Asse" Taylora-Johnsona v roli Johna Lennona jeden velkej přešlap, nejen, že se na asi nejlepšího muzikanta všech dob nepodobá, ale nevidím ho v něm ani v gestech, mluvě (o zpěvu ani nehovořím) atd. atp., navíc je na vyhublýho Lennona hrozně nasvalenej :-) Ale tak ono se tady na to, aby byli herci svým předlohám aspoň trochu podobní, očividně nehrálo, viz. McCartney... A ani příběhově to není žádná pecka, Lennon je tady vyobrazenej jako hroznej dickhead, kterej jen chodí po Liverpoolu jako hroznej mačo, fláká se a mlátí lidi. Ono na pohled to vypadá hezky, Angláni se zase vytáhli a tu dobovou atmosféru tomu vtiskli pěkně, ale prostě v tom nevidíte TOHO Lennona, tudíž to ve výsledku vypadá spíš jako parodie... Ale jako takový televizní film na jedno nedělní odpoledne to i celkem zabaví. Což je však na biografický film o někom, kdo se jmenoval John Winston Lennon, zatraceně málo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Beatles mě pro můj hudební (ne)vkus nijak zvlášť neovlivnili, na druhou stranu jsem ale vždycky vnímal jejich význam pro rozvoj moderní popmusic a ani osobnostně mně čtveřice Brouků nijak nepřekážela. Pro fanoušky Johna Lennona má Nowhere Boy asi citovější rozměr, já dávám ocenění, která snímek nasbíral, spíš do souvislosti s tím, jakou stopu v britské kultuře Lennon zanechal, nežli s nějakými výjimečnými uměleckými dojmy ze zpracování. Osobně jsem viděl poctivý tříhvězdičkový film, který ve mě ale určitě hlubokou stopu nezanechá, maximálně si vybavím, že tam hrála Kristin Scott Thomas coby pedantská teta Mimi. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Hohoho, Mr. Johnson vypadá mnohem víc jako mladý Elvis než jako mladý John, kdyby se někdo ptal na můj názor. K filmu později, až se smířím s tím, že můj oblíbený buřič byl přetransformován do jakéhosi podivného Oidipa bez patřičně rozhňahňaného nitra. --- A když jsem si to nechala chvíli rozležet v hlavince, tak musím uznat, že přece jenom ten film něco do sebe má. Pár momentů je střihově skvělých. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silná feel-good pecka, která si zaslouží mnohem větší pozornost. Není to jenom příběh o dospívání Johna Lennona, je to film o mladickém rebelství a hledání sebe sama a vlastní rodiny. Nechce se mi ani moc věřit, že Nowhere Boy je debutovým filmem. Režie Sam Taylor-Johnson je neuvěřitelně sebejistá a sama režisérka fantasticky pracuje s hudební a střihovou formou. Její manžel (a můj oblíbený mladý herec) Aaron Taylor-Johnson zde podává vynikající herecký výkon a je tu skvěle civilní bez jakýchkoli póz. Příjemný divácký zážitek. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Film o dospívání Johna Lennona. Ve výsledku ničím zajímavé rodinné melodrama, které nebýt zaštítěno jménem slavného muže přešlo by kolem bez povšimnutí.__ Po 3. zhlédnutí doceňuju výběr hereckých představitelů, který se i přes počáteční rozpaky vážně povedl - herecké výkony jsou opravdu výborné a vlastně vůbec nevadí, že Aaron je takový hezounek. A vynikající výběr hudby!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film měl v USA premiéru 8.10.2010, tedy den předtím, než by John Lennon oslavil sedmdesáté narozeniny. (hellstruck)
  • Klub, do kterého opilého Johna nepustí bodyguard, se jmenuje Cavern. The Beatles zde v letech 1961-62 často koncertovali. (tot)
  • Na hudbe k filmu spolupracovalo aj duo Goldfrapp, ktoré nahralo niekoľko skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road. (BathoryMan)

Reklama

Reklama