Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek, sice začíná být někdy okolo poloviny lehce zbytečně natáhlý, jako by se člověk motal pořád dokola a nic moc se neděje, ale k závěru už vše zase odsýpá. prostředí a atmosféra snímku jsou celkem povedené, ale to co táhne celý celkový dojem nahoru jsou herecké výkony. Nechci rozebírat mou slabost pro pana Johnsona, ale odepřít se mu nedá to, že svou roli zahrál skvěle. Stejně tak i Anna-Marie Duff, Kristin Scott Thomas a Thomas Brodie-Sangster byl taky fajn. Jak jsem řekla bez nich, nevím jestli bych film dokoukala, nebo jestli by se mi líbil. Takhle hodnotím pozitivně i když je to místy celkem monotóní, chápu, že se jedná o životopisný snímek, takže prvotním tahákem nebylo vytvořit chytlavý příběh (tím nechci nijak shazovat nelehkost osudu Johna Lennona...) ale přece jenom to místy lehce pokulhává. Souhlasím s celkovým momentálním hodnocením tady (70%), takže váhám, jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Bývala bych dala tři hvězdice - totiž průměrné hodnocení, protože obecně podle mého nejde o nějak nadprůměrný film, ačkoli herecké výkony a gradace některých situací je dobrá, je dramatická. Ale za netradiční přístup a pojetí přidávám tu čtvrtou. Je fajn, že se točí biografické filmy i jinak, méně pateticky a tradičně. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde o poměrně nudný a neosobní popis životní kapitoly Johna Lennona. Pokud by všechno nebylo zastřešené jeho jménem, tak jde o klasické hudební drama. S osudy bouřlivého mladíka, které by mohly pasovat téměř na půlku Británie. Je tu lehký náběh na feel good drama plné dobré hudby. Zůstává však u té dobré hudby. Zbytek nemůžu nijak výrazně vychválit. Určitě to není nic hrozného, jenom nevidím nic, co by dokázalo Nowhere Boy ozvláštnit od zbytku pelotonu. Pokud pominu velké jméno hudební historie, dle nějž bylo inspirováno. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš rodinné drama nežli životopisný film o zrodu legendy - vysoce nadprůměrné jako fiktivní příběh fiktivního hrdiny, leč ne zcela uspokojivé jako vyprávění o začátcích kariéry geniálního muzikanta. Snad i proto, že nedokážu akceptovat Johna FILMOVÉHO jakožto Johna REÁLNÉHO. Nicméně každodenní vnitřní zápasy hlavního hrdiny i všech důležitých postav z jeho blízkého okolí jsou podány velice autenticky - a dávají snímku tolik potřebnou sílu a dynamiku ... veličiny, které určují jeho výslednou hodnotu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o začátcích hudebního génia, jakoby to byla jen otázka kombinace chvilkového vzdoru a okouzlení matčiným zápalem pro hudbu, nikoli něčeho, co je dlouho v přetlaku a musí to ven. Jakoby stačilo jen včesat si pomádu a koupit kytaru a jsem během týdne muzikant, který se zapíše do dějin. Hodnotnější a zajímavější mi tady naopak přišlo podání charakterů dvou sester - tety Mimi a Johnovy matky. Jedna pedant, druhá pábitel, obě po svém milující, hereckými představitelkami navíc špičkově zahrané. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Producentom filmu je Michael Greenhaigh, ktorý sa podieľal aj na hudobnej dráme Control (2007) o členovi legendárnej post-punkovej skupiny Joy Division Ianovi Curtisovi. (BathoryMan)
  • Na hudbe k filmu spolupracovalo aj duo Goldfrapp, ktoré nahralo niekoľko skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road. (BathoryMan)
  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)

Reklama

Reklama