Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na rovinu řeknu, že nemít to tak zábavný a komediální závěr, který skvěle dostojí názvu filmu a u nějž jsem vyprskl smíchy, šel bych s hodnocením mnohem níže. Po většinu filmu jsem se totiž tak trochu nudil. První půlku filmu jsem přemýšlel, pročpak jej ti Angličani zakázali, vždyť přece trošku netradičně pojaté softporno není zase tak nic strašného. Pak to sice trochu přitvrdí, ale není to nic, co bych již něviděl jinde. A filmu samotnému asi moc nepřidá, že jsem po většinu času, co jsem ho sledoval přemýšlel nad tím, proč většina filmových a literárních psychopatů musí poslouchat klasickou hudbu. Ne že bych měl něco proti klasické hudbě, naopak, mám ji moc rád, ale tenhle stereotyp už začíná zasmrádat kýčem. Prostě a jasně, někdo na tom určitě ulítne, ty předpoklady to má, mě ale samoúčelné gore mučeníčko moc nebere, a i tu počáteční erotickou část bych si dokázal představit působivější. Ale Asiatka mě nezklame takřka nikdy, natož v podobné situaci :-). K horšímu připočítávám ještě nesympatického záporáka s naprosto odpuzujícím českým dabingem. 2,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Japonská variace na "Hostel", kde jde opravdu jen a jen o násilí. Rozhodně mi ve filmu nevadí krev a k hororu násilí určitě patří ale vadí mi, když je samoúčelné. Celý film je jen o mučení mladého páru. Takže více než hodinu sledujete jak někdo, někomu, něco řeže, trhá, přitlouká, zapichuje, vypichuje, stříhá a ... honí. Pro účely filmu jsou navíc "hrdinové" trochu nesmrtelný a očividně jim moc nevadí, že jim někdo vypíchl oko nebo uřízl ruku a překvapivě jim nevadí ani vyndaný střeva. Co mám k tomu říct je to prostě pí*ovina. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Krvavá gore paráda pre unavených japonských podnikateľov. "Torture porn", ktorý hrá - ako inak - s odkrytými kartami. Je príliš popisný, vyžíva sa v brutálnych detailoch a ponúka celú priehršť samoúčelného násilia. Surovejšieho než si vieme predstaviť. Jeho zrejme jediným cieľom je šokovať diváka. Pritom obsahuje minimalistický príbeh, ktorý sa dá naznačiť najviac 3 - 4 vetami. Perverzný maniak a násilník ľstivo odchytí potenciálne obete, spúta ich a kruto mučí. Keď už to ide s jeho obeťami dolu vodou poskytne im základnú zdravotnú pomoc tak láskavo až sa u nich vytvorí štokholmský syndróm. Potom nastane zlom a druhé kolo tortúry. Nebyť tej nadsádzky v závere, či priam poetického vzletu, keď zaznejú harmonické tóny hudby a odseknutá hlava sa zahryzne do väzniteľa, hodnotil by som Grotesque určite nižšie. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak se přiznejte, jaký největší trapas se vám kdy přihodil na vašem rande? Určitě se shodneme na tom, že když do hry vstoupí třetí osoba, nikdy to nedopadne moc slavně, ale dvojice z tohoto příběhu dopadla přímo katastrofálně. Muž se zničeho nic probouzí svázaný a s roubíkem, ala florbalový míček v puse. Naproti němu stojí žena, do které se zamiloval a nyní do hry vstupuje neznámý zlý doktor. Po krátkém úseku s kecama a podobně se jde na věc a muž se musí dívat, jak doktor jeho vysněnou prstěním dovede až orgasmu s mohutnou ejakulací, přičemž jí olizuje a mačká prsa. Následně mu ho vyhoní a obsah nastříká na břicho ženy, a tak končí vzájemné sexuální ponížení, ta jemnější část celého filmu. Později přichází řada na předávání darů a suvenýry. Z prstů muže se stává náhrdelník na krku ženu, ale jelikož zlobivá žena odmítá tuto pozornost oplatit stejným dílem, končí za trest její bradavky ve špinavé chirurgické misce a její paže, bůhví kde... To byla jen malá ukázka z tohoto sadistického hororu. Jestli vám můj komentář přišel drsný nebo hrubý, určitě se filmu vyhněte velkým obloukem. Grotesque je snímek, vedle kterého vypadá hostel jako výbuch smíchu. Srovnávat ho v míře brutality dále se "Saw" nebo "Kostka" je nemožné a zcestné. Nejde ani o naturalistické detaily, na ty se tu moc nehraje. Jde hlavně o ledový přístup doktora, samozřejmost v jeho počínání a jeho nevyzpytatelně zvrácenou povahu. O to, že oběti od začátku vědí, že nepřežijí a jsou nuceni k razantním rozhodnutím a zvířecímu počínání. Je to hnusný psychologický experiment a jako takový dokáže také náležitě zaujmout. Ještě bych chtěl říct, že vždycky se tu najde pár blbců, kteří si vlastní komplexy z toho, že na něco nemají léčí tím, že urážejí druhé. Né, my příznivci těchto filmů nejsme žádná úchylná prasata a i kdybychom byli, je to pořád lepší, než být průměrná nudná sračka, která leze pod postel už při Addamsově rodině. Nevadí mi, že se to někomu nelíbí, vím, proč tomu tak je a jeho názor respektuji, ale vždycky mě nasere, když se nějaká vyjebaná nula naváží do těch, kteří mají lepší žaludky a víc vydrží. Sám vím, jak je občas těžké tolerovat názory druhých, ale pokud víte, že na podobně drsné filmy nemáte, tak si je nepouštějte a nekazte jim hodnocení. Jo a "Dragoni", řekni mamince, at' ti vysvětlí, jaký je rozdíl mezi sadomasochYsmem, jak píšeš a sadismem. Možná, že dostaneš přes držku a jako bonus zákaz sledování podobných filmů a konečně tu bude klid a mír. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žiadne „spievanie v daždi“, ale jednoduchá a samoúčelná mäsiarčina. Nič pre citlivé povahy, či vyznávačov majsterky pera Rosamundy Pilcherovej. Sedemdesiattri minútová porcovačka, určená len pre fanúšikov žánru, ktorí sa narodili priamo na jatkách a pre doktorov špecialistov, zubárom počnúc a patológom končiac. Vzhľadom na minimálny počet postáv sa v tomto japonskom filme dá výborne orientovať a postavy si skutočne nebudete zamieňať. Hlavne z toho dôvodu, že sú len tri, pričom jedna z nich je žena a druhý chlap je prakticky po celý čas priviazaný a prichádza o jeden orgán za druhým. (Samozrejme nemám tým na mysli hudobné nástroje.) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)

Reklama

Reklama